به گزارش خبرنگار صلح خبر، محمد سلطانیفر در مراسم اختتامیه اولین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری استان قم که ظهر چهارشنبه با حضور خبرنگاران، اصحابه رسانه و جمعی از مسئولان در تالار مرکزی شهر قم برگزار شد، اظهار داشت: این انتظار درست است که ما باید به استان قم به دلیل وجود بارگاه حضرت فاطمه معصومه(س) و حوزه علمیه نگاه ویژهای داشته باشیم.
وی با بیان اینکه به بیش از ۶ هزار رسانه مجوز فعالیت دادهایم، گفت: در استان قم ۲۹۵ رسانه مکتوب فعالیت میکنند و با توجه به شرایط خاص این استان، این آمار بسیار خوب است.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: آمار رسانههای برخط و پایگاههای خبری در قم نیز نشان میدهد فعالیت خبری در قم بسیار خوب و جدی است.
وی ضمن خرسندی از فعالیت بانوان در عرصه خبر و با اشاره به تعداد بالای بانوان خبرنگار برگزیده جشنواره مطبوعات، عنوان کرد: ۱۴۰۰ مدیر مسئول زن رسانهای در کشور داریم که قابل توجه است و بیش از ۵۵ درصد تحلیلگران روزنامهها بانوان هستند.
شرایط سخت امروز خبرنگاری نسبت به گذشته
سلطانیفر در ادامه با اشاره به شرایط سخت امروز خبرنگاری نسبت به گذشته، اظهار کرد: ۲۳۰۰ پایگاه خبری مجوز فعالیت دارند که به میزان دو برابر این تعداد فعالیت میکنند و آمار سایتهای خبری از مرز یک میلیارد گذشته است.
وی در این باره ادامه داد: امروز به گونهای است که ۴۸ میلیون نفر در کشور تولید خبر میکنند و درواقع ما شاهد به وجود آمدن پدیده روزنامهنگار شهروندی و خبرنگار خانهدار هستیم. همه اینها کار یک خبرنگار برای حرفهای و برند شدن را بسیار سخت کرده است و چنین افرادی باید با دریایی از اطلاعات فعالیت خبری داشته باشند تا بتوانند برند شوند.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ۹۰ درصد محتوای فضای مجازی تولید فیلم و ویدیو است، افزود: خبرنگار باید در این فضای پر از منبع و اخبار و شایعات و گاهی توأم با آلودگی توانایی تشخیص خبر درست از نادرست را داشته باشد و این کار را بسیار سخت میکند.
وی در پایان ابراز داشت: امروز در فضای نابسامان اقتصادی میدانیم درآمد خبرنگاران در پایینترین ردهها است و شرایط اجتماعی بر خبرنگاران تنگ است و فقط عشق و علاقه به کار است که میتواند خبرنگار را در عرصه خبر نگه دارد.