امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 228004 |
تاریخ انتشار : 13 فروردین 1397 - 3:18 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله ورزشی صلح خبر دیدار جذاب مجارستان و برزیل در مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی ۱۹۵۴ به یک جنگ تبدیل شد. به‌ گزارش ‌صلح خبر، لحظاتی وجود دارند که برای ابد به تاریخ می‌پیوندند. در جهان فوتبال تیم‌ها با تاریخ سازی‌شان چنین لحظاتی را رقم می‌زنند. اتفاقی که در ۲۷ ژوئن ۱۹۵۴ […]

به گزارش مجله ورزشی صلح خبر

دیدار جذاب مجارستان و برزیل در مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی ۱۹۵۴ به یک جنگ تبدیل شد.

به‌ گزارش ‌صلح خبر، لحظاتی وجود دارند که برای ابد به تاریخ می‌پیوندند. در جهان فوتبال تیم‌ها با تاریخ سازی‌شان چنین لحظاتی را رقم می‌زنند. اتفاقی که در ۲۷ ژوئن ۱۹۵۴ در ورزشگاه وانکدورف برلین رخ داد را نیز می‌توان جزیی از آنها قرار داد. این دیدار در مرحله یک چهارم نهایی برگزار شد و تیمی که شانس بیشتری داشت توانست نایب قهرمانان دوره قبل را شکست دهد. این بازی یک شرایط خاص داشت و پس از گذشت چند دهه درباره یکی از تاریخی‌ترین بازی‌های این رقابت‌ها که به “جنگ برن” معروف شد هنوز هم صحبت می‌شود. این اتفاق زمانی رخ داد که مجارستان یکی از تلخ‌ترین خاطرات برزیل را پیش از نخستین قهرمانی‌شان در تاریخ جام جهانی به ثبت رساند.

برزیل با وجود نایب قهرمانی در دوره گذشته شانس بیشتری نسبت به مجارستان نداشت. مجارستان با ترکیب ناندور هیدگکوتی، زولتان چیبور، ساندر کاسیچ و فرانس پوشکاش توانسته بود قهرمان المپیک ۱۹۵۲ هلسینکی شود. همچنین رکورد عجیب ۳۲ بازی بدون شکست را به ثبت برساند که در این میان دوئل به یادماندنی برابر انگلیس در سال ۱۹۵۳ رقم خور که پیروزی ۶ بر صفر سه مجارستان پایان یافت. این اولین شکست تیم انگلیسی در ومبلی مقابل یک تیم غیر بریتانیایی بود. مجارستان در جریان جام جهانی ۱۹۵۴ نتایج فوق‌العاده‌ای کسب کرد و ابتدا کره جنوبی را با ۹ گل شکست داد. سپس برابر آلمان غربی ۸ بر ۳ پیروز شد و چند روز بعد به برن  بازگشت تا نقش اول را در آن معجزه مشهور ایفا کند.

از طرفی برزیل در این چهار سال به ترمیم زخم‌هایش که در ماراکاناسو ایجاد شده بود، پرداخت. به همین خاطر تغییراتی در تیم ایجاد کرد تا جایی که از تیم ۱۹۵۰ تنها ۶ بازیکن در دوره بعدی حضور داشتند و هدایت سلسائو را بر عهده زه‌زه موریرا گذاشتند. حتی این تیم رنگ پیراهن خود را که سفید بود پس از شکست مقابل اروگوئه عوض کرد. سلسائو از مارس ۱۹۵۴ تصمیم گرفت با پیراهن زرد در میادین حاضر شود. برزیل با بازیکنانی همچون دیدی و نیلتون سانتوس توانست با پیروزی ۵ بر صفر مقابل مکزیک و تساوی یک بر یک برابر یوگسلاوی از مرحله گروهی صعود کند. برزیل یک تیم قوی بود و مردم کشورش از فوتبال  تیمشان به وجد می‌آمدند. دیدار برابر مجارستان مانند یک فینال بزرگ بود و سلسائو فرصت داشت تا آن شکست تلخ مقابل اروگوئه را فراموش کند.

مجارستان خیلی زود در این دیدار نشان داد بدون پوشکاش ضعیف نشده است. هیدگکوتی خیلی زود دروازه‌ برزیل را باز کرد و در ‌دقیقه چهار بازی یک بر صفر به نفع مجارستان شد. دقایقی بعد کاسیچ با یک ضربه سر نتیجه‌ را ۲ بر صفر کرد. با این نتیجه‌ و ترس برزیلی‌ها به نظر می‌رسید این گل شروع یک جشنواره گل باشد. با این حال یک پنالتی‌ شرایط را عوض کرد. دیلما سانتوس زننده این ضربه گفت‌: ۱۸ ‌دقیقه از بازی گذشته بود و داور یک پنالتی‌ به نفع برزیل اعلام کرد، دیدی نخواست این ضربه را بزند و جولینیو نیز قبول نکرد. از نیمکت ذخیره‌ها فریاد زدند. برو دیلما! و پرسیدم: من؟ آنها پاسخ دادند: بله! شانس این را داشتم گلزنی کنم. اگر این ضربه را به گل تبدیل نمی‌کردم تا امروز مرا قضاوت می‌کردند.

دیلما توانست بازی را ۲ بر یک کند اما در ادامه‌ گل دیگری به ثمر نرسید و دو تیم با اختلاف یک گل به رختکن رفتند تا این که دوباره داور یک پنالتی‌ دیگر گرفت اما این بار به نفع مجارستان. میلهالی لانتوس با یک ضربه پر قدرت توانست برای سومین بار دروازه‌ برزیل را باز کند. با این حال تنها پنج ‌دقیقه بعد جولینیو با یک حرکت زیبا اختلاف را دوباره به حداقل رساند. تا این جا دو تیم بازی خوبی به نمایش گذاشته بودند اما سپس همه چیز به خشونت کشیده شد و از آن لحظه بازی لقب “جنگ برن” را به خود گرفت.

همه چیز از تقابل سانتوس و ژوزف بوژیک شروع شد. هر دو بازیکن به هم ضربه زدند و اخراج شدند. برزیل عصبی به دنبال تهدید کردن دروازه‌ گیولا گروسیچ بود و می‌خواست بازی را به تساوی برساند. در مقابل تیم اروپایی برای متوقف کردن حملات برزیل روی بازیکنانش خطا می‌کرد. در ‌دقیقه ۳۴ نیمه دوم هومبرتو خطای شدیدی روی لورانت انجام داد و توسط آرتور الیس بریتانیایی اخراج شد. در دقایق پایانی کاسیچ با یک ضربه بازی را ۴ بر ۲ کرد و یک شوک به برزیل وارد کرد. این موضوع باعث شد بازیکنان، اعضای کادر فنی دو تیم، مدیران، عکاس‌ها و هر کسی که نزدیک بود درگیر شوند، این جریان به رختکن و حتی در هنگام خروج از ورزشگاه کشیده شد.

مجارستان پس از جنگ برن نتوانست آن بازی تاریخی را تکرار کند و دو هفته‌ بعد “معجزه برن” رخ داد. آلمان با رهبری فریتس والتر برابر مجارستان قرار گرفت و توانست با دو گل هلموت رهن یکی از دیدنی‌ترین نتایج تاریخ را رقم بزند. این تیم توانست در وقت‌های ‌اضافه ۳ بر ۲ پیروز شود اما این برد تنها به یک جام محدود نشد و سرنوشت دو کشور را در آینده مشخص کرد. یکی از آنها به یک تیم قدرتمند تبدیل شد و دیگری قدرتش به تاریخ پیوست. یاد تیمی باقی ماند که درخشید و پیروزی فوق‌العاده‌ای همچون قهرمانی المپیک و دیگر مسابقات مانند “جنگ برن” را به دست آورد اما در مهم‌ترین بازی شکست خورد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید