امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 215647 |
تاریخ انتشار : 15 دی 1396 - 13:26 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر کتاب «اسطوره بنیادها» اثر محمد شکری فومشی، سمیرا نیک نوروزی و میثم محمدی به تازگی توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شد. به گزارش خبرنگار صلح خبر، کتاب «اسطوره بنیادها» شامل ارج نامه ابوالقاسم اسماعیل‌پور، اثر محمد شکری فومشی، سمیرا نیک نوروزی و میثم محمدی به تازگی […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

کتاب «اسطوره بنیادها» اثر محمد شکری فومشی، سمیرا نیک نوروزی و میثم محمدی به تازگی توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار صلح خبر، کتاب «اسطوره بنیادها» شامل ارج نامه ابوالقاسم اسماعیل‌پور، اثر محمد شکری فومشی، سمیرا نیک نوروزی و میثم محمدی به تازگی توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شده است.

این کتاب چندی پیش توسط ناشر رونمایی و معرفی شد. این کتاب مجموعه‌ای از مقالات و نوشته های برخی اندیشمندان، همکاران، دوستان و مخاطبان ابوالقاسم اسماعیل پور مطلق را درباره تحقیقات و پژوهش های این محقق شامل می شود. اسماعیل پور سراسر عمر علمی خود را به طور تخصصی به شناخت کیش مانوی از راه اساطیر و ادبیات صرف کرده است. او علاوه بر این، در حوزه های دیگر علوم انسانی، به ویژه نقد ادبی و اسطوره شناسی نیز فعالیت های زیادی داشته است.

اسماعیل پور متولد سال ۱۳۳۳ در شهر بابل است. او استاد فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه شهید بهشتی است و سابقه تدریس در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه مازنداران را نیز در کارنامه دارد.

ارج‌نامه مورد نظر ۲۸ مقاله را در ۳ بخش اصلی شامل می‌شود که بخش اولش، «فرهنگ و زبان‌های باستانی»، بخش دوم «ادبیات» و بخش سوم هم دربرگیرنده مقالات خارجی است. کار گردآوری و آماده کردن این مقالات توسط محمد شکری فومشی انجام شده و دیگر دست اندرکاران تولید این کتاب، وی را در این راه یاری کرده اند.

بخش اول کتاب ۹ مقاله دارد که عناوینشان به این ترتیب است: «آینه گردانی»، «معرفی نسخه خطی یسنای کتابخانه وزیری»، «طرح مقدماتی برای نگارش تاریخ ادبیات مانوی؛ بازخوانی برخی محورها»، «نشانه‌ای از حضور مانویان در ایران در سده شانزدهم میلادی»، «ایزدان و بازرگانان در کتیبه‌های سغدی سند علیای پاکستان»، «خوانش واژه تَرّوک یا تَرنَگ»، «کتیبه ابنون و ایمپرفکت در فارسی میانه»، «گونه‌شناسی تطبیقی هشت مهر موزه تخت جمشید» و «مقدمه ای بر تبیین اسطوره‌های بنیان گذار شهر مدرن از برج بابل تا دون ژوانی».

بخش دوم هم ۱۲ مقاله دارد که به این ترتیب چاپ شده اند: «سیر تحول نثر فارسی دری تا دوره صفویه»، «بررسی نمادپردازی های گیاهان در شاهنامه فردوسی بر مبنای رویکرد اسطوره شناسی تطبیقی و روش تحلیل الگویی»، «پرواز با آخرین پر سیمرغ»، «دیرینه شناسی مضمون زن در ادبیات معاصر (بررسی چرایی تغییر مضمون/زن در ادبیات معاصر با رویکرد دیرینه شناسی میشل فوکو)»، «اشعار سیاسی معروف الرصافی و ملک الشعرای بهار: یک بررسی تطبیقی»، «مهندسی یک رمان: داستان نوشتن داستان»، «جنگ نامه، نه حماسه»، «درآمدی بر ساخت واژه ارزش مدار در زبان فارسی»، «باورهای بی بنیاد در متن کتاب مرجع: بررسی موردی برهان قاطع»، «بخش هایی از یک نصاب طبری نو یافته»، «تفسیر قرآن کریم با ترجمه به زبان طبری» و «طبریات نسخه نظامی کتابخانه ملی پاریس».

در بخش «مقالات خارجی» هم ۷ مطلب درباره پژوهش های اسماعیل پور درج شده است.

در قسمتی از این کتاب می خوانیم:

روییدن گیاه از خون یا نطفه انسانی که ناجوانمردانه به قتل رسیده، یکی از تجلیات گیاه تباری است. این مسخ و دگرگونی انسان یا ایزدی که ظالمانه کشته شده، به صورت گیاه، بدان معناست که روح وی در گیاه حلول کرده، زندگی روحانی او در این نبات ادامه یافته است. از جمله در اساطیر مصر، پس از کشته شدن ازیریس، از پیکر او گندم، گیاه Maat و نیز انواع همه گیاهان می روید. در اساطیر یونانی، پس از مرگ آدونیس، از خون او گل شقایق نعمانی رویید. همچنین در این اسطوره، وقتی آفرودیت، پس از زخمی شدن آدونیس به یاری دلداده اش شتافت، پایش به خاربوته تمشک گرفت و خونین شد و از خون او، رزهای سفید به سرخی گراییدند. همچنین درباره آتیس، از مظاهر فرهنگ باروری یونان و روم، نقل کرده‌اند که وقتی او به خاطر رشک و عشق سی بل _ مادر خدایان و از ایزدبانوان باروری _ به جنون مبتلا شد و خود را مثله کرد و مُرد، پس از مرگش گل هایی چون بنفشه از مقبره او سر از خاک بیرون آوردند، تا به این صورت، آتیس در حال مرگز نیز به زندگی پوشیده و آرام خود [در کالبد نمادین گل ها] ادامه دهد.

«اسطوره بنیادها» با ۴۲۷ صفحه، شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۳۸ هزار تومان منتشر شده است.

منبع : Mehrnews

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید