به گزارش مجله فضای مجازی صلح خبر دکمه استارت کاتسا را فشار ندهیم به گزارش فضای مجازی صلح خبر روزنامه «وطنامروز» در یادداشتی از «امید رحمانی» نوشت: بعد از مقدمهچینی بسیار، آمریکاییها لیست اول موضوع تحریم کاتسا را منتشر کردند. نکته واضح در این لیست تلاش وزارت خارجه و خزانهداری آمریکا برای بیاثر بودن لیست […]
به گزارش مجله فضای مجازی صلح خبر
دکمه استارت کاتسا را فشار ندهیم
به گزارش فضای مجازی صلح خبر روزنامه «وطنامروز» در یادداشتی از «امید رحمانی» نوشت:
بعد از مقدمهچینی بسیار، آمریکاییها لیست اول موضوع تحریم کاتسا را منتشر کردند. نکته واضح در این لیست تلاش وزارت خارجه و خزانهداری آمریکا برای بیاثر بودن لیست منتشره است. حتی وقتی یک موسسه مالی مورد تحریم قرار گرفته، هدفی انتخاب شده است که هیچ ارتباط سیستمی واقعی با سایر ساختارهای مالی ایران نداشته باشد. در واقع کاتسا تنها به لحاظ حقوقی اجرایی شده و نه در واقعیت. سوال این است که چرا بعد از آن همه زمینهچینی در سطح سخنرانی اعلام سیاست توسط ترامپ، آمریکاییها نتوانسته یا نخواستهاند کاتسا را اجرایی کنند؟
فهرستی از عوامل و دلایل فنی در پاسخ به این سوال قابل ارائه است اما مهمترین این دلایل نه خارج از مرزهای ایران بلکه داخل آن است. هدف غایی کاتسا دوقطبی کردن اقتصاد ایران و تقسیم آن به یک بخش سفید و یک بخش سیاه است. این گزاره همان چیزی است که از آن به داخلی کردن تحریمها تعبیر میشود. این هدف نهایی قطعا نیازمند وجود حداقلی از شکاف اجتماعی بویژه در سطوح رسمی است. به نحوی که آمریکاییها بدانند بعد از اجرایی شدن تحریم کاتسا، دستکم بخشی از مدیریت سیاسی پولی و اقتصادی با این تحریم همراهی خواهند کرد.
بر عکس دفعات قبل این بار بخشی از قوای سیاسی ایران این مسیر روایی کاتسا را درک کرد و آگاهانه در پی بستن آن برآمد. رئیسجمهور درست برخلاف فرمایشاتشان در ایام انتخابات به جای فاصلهگذاری بین خود و برنامه موشکی، در برنامه منطقهای و سپاه (اهداف اصلی کاتسا) به تایید و همراهی لفظی با این موارد پرداخت و این خط سیر از جانب بعضی مقامات وزارت خارجه هم تکرار شد. به نحوی که همراهی احتمالی مقامات سیاسی ایران با کاتسا برای سیاستگذار آمریکایی مبهم شد. باز از همین زاویه تلاشهایی برای مطرح کردن مذاکرات موشکی از حد تیتر یک روزنامه و مقاله یک روزنامه دیگر فراتر نرفت و عملا در فضای سیاسی ایران مخاطب و مدافعی نیافت.
آقای رئیسجمهور برای یک سفر زیستمحیطی به پاریس دعوت شدهاند. فارغ از خوب و بد این نحو درگیری در مسائل زیستمحیطی، دیدار رسمی آقای رئیسجمهور با مکرون یک فرصت برتر برای مطرح کردن علنی و رسانهای آن چیزی است که در نشست اصفهان به صورت غیررسانهای از جانب اروپاییها مطرح میشد: «اگر در مسأله موشکی و منطقه کوتاه نیایید، ما نمیتوانیم با شما همکاری کنیم و اگر همکاری کنید خود ما اولین مدافعان شما خواهیم بود».
حقیقت آن است که اروپاییها دقیقا همان اهداف کاتسا را میخواهند بدون آنکه به لحاظ فنی توانایی اجرای وعده خود- دفاع از ایران در مقابل تحریم کاتسا- را داشته باشند. دلایل فنی این موضوع بارها از جانب کارشناسان برشمرده شده است؛ از جمله ناتوانی اروپاییها در تقابل با تصمیم اوفک برای جدایی هر بانک اروپایی متخلف در تحریم از چرخه دلار، نیاز اروپاییها به مجوز اوفک برای عملیات یورو و دلار و… . ایجاد شکاف اجتماعی در ایران مقدمه اجرای کاتساست و تا وقتی این شکاف زمینه ظهور نداشته باشد، اوفک از اجرای کاتسا نتیجهای نخواهد دید. مقدمه شکاف اجتماعی یک پالس رسمی در یک دیدار مورد توجه رسانهای است. مرور اخبار 3 ماه گذشته ثابت میکند وظیفه این پالس در برهه کنونی با فرانسویهاست.
پاریس همیشه سر جایش میماند، اجلاسهای زیستمحیطی هم. اما هر چقدر از دیماه فاصله بگیریم از فشار عوامل فصلی در بازار ارز کاسته میشود و شانس اثربخشی کاتسا کاهش مییابد. به بیان دیگر هر چقدر از دیماه فاصله بگیریم شانس اجرایی شدن کاتسا در عمل کم خواهد شد. چرا با دست خودمان امکان آغاز عملیات رسانهای موثر را به فرانسویها بدهیم در حالی که زمان به نفع ما عمل میکند؟ چرا دکمه استارت کاتسا را فشار دهیم در حالی که راه تقابل با فلسفه کاتسا را یافتهایم؟
آقای رئیسجمهور لطفا به فرانسه نروید.
انتهای پیام/ز
http://fna.ir/a2ofy4
منبع : Fars