امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 183900 |
تاریخ انتشار : 26 شهریور 1396 - 12:02 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر کشف مقاومت دارویی عجیب باکتری‌ها در فضا به گزارش صلح خبر؛ کشف مقاومت دارویی عجیب باکتری‌ها در فضا نتایج مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد باکتری‌ها در فضا دچار تحولات تدافعی می‌شوند که می‌توانند از خود در برابر آنتی‌بیوتیک‌های مرگبار محافظت کنند. براساس گزارش ساينس الرت، متفاوت بودن رفتار باكتري‌ها در فضا […]

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر

کشف مقاومت دارویی عجیب باکتری‌ها در فضا

به گزارش صلح خبر؛ کشف مقاومت دارویی عجیب باکتری‌ها در فضا

کشف مقاومت دارویی عجیب باکتری‌ها در فضا
نتایج مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد باکتری‌ها در فضا دچار تحولات تدافعی می‌شوند که می‌توانند از خود در برابر آنتی‌بیوتیک‌های مرگبار محافظت کنند.

براساس گزارش ساينس الرت، متفاوت بودن رفتار باكتري‌ها در فضا پديده ناشناخته‌اي نيست، و درك چرايي و چگونگي وقوع اين تغييرات مي‌تواند از فضانوردان در سفرهاي فضايي طولاني‌مدت محافظت كند.

در آزمايشي كه توسط محققان دانشگاه كلرادو طراحي شده و در ايستگاه فضايي بين‌المللي اجرا شد، باكتري‌‌هاي كشت شده اي‌كولاي در معرض مقداري آنتي‌بيوتيك آنتي‌بيوتيك جنتامايسين سولفات قرار گرفتند،‌آنتي‌بيوتيكي كه معمولا به سرعت اي‌كولاي را نابود مي‌كند، اما اين ماجرا در فضا روندي متفاوت داشت.

به گفته لوئيس زي يكي از محققان اين پروژه،‌از پيش مشخص بود كه باكتري‌ها در فضا متفاوت عمل مي‌كنند و براي نابودي آنها به دوز بيشتري آنتي‌بيوتيك نياز است. محققان در طول اين آزمايش تحليل سيستماتيكي روي ظاهر باكتري‌ها انجام دادند و شاهد تغييراتي اساسي بودند. زماني كه باكتري در معرض آنتي‌بيوتيك قرار مي‌گرفت،‌ دچار افزايش 13 برابري تعداد سلول و كاهش 73 درصدي حجم سلول‌ها مي‌شد.

مقايسه اين باكتري با باكتري‌هاي كنترلي كه دوزي مشابه از آنتي‌بيوتيك را دريافت كرده‌بودند و در زمين نگهداري مي‌شدند تغييرات ايجاد شده در باكتري‌هاي فضايي را آشكار ساخت.

به گفته محققان به واسطه نبود نيروي جاذبه در ايستگاه فضايي بين‌المللي باكتري‌ها از فضاي سطحي كوچكتري براي تعامل با دارو برخوردارند. علاوه بر اين باكتري‌ها با ضخيم كردن ديواره‌ها و غشاي خارجي خود در برابر آنتي‌بيوتيك محافظ مستحكم‌تري تشكيل مي‌دهند و توده‌هايي را تشكيل مي‌دهند تا ديواره‌هاي خارجي لايه خارجي باكتري‌ها از باكتري‌هاي زيرين محافظت كنند.

دانشمندان همچنين تعداد زيادي از كپسول‌هاي كوچكي را رديابي كردند كه كيسه‌هاي غشايي نام دارند و باكتري از آنها به عنوان پيغام‌رساني به سلول‌ها استفاده مي‌كند تا دستور آغاز عفونت را صادر كند. به گفته دانشمندان همه موارد مشاهده شده،‌ضخيم‌شدن ديواره‌ها و افزايش تعداد كيسه‌هاي غشايي،‌نشانگر فعال شدن مكانيزم مقاومت دارويي در نمونه مورد آزمايش است.

آزمايش‌هاي اينچنيني به درك بهتر مقاومت دارويي باكتري‌ها در شرايط معمولي كمك خواهد كرد و نشانه‌هاي ارزشمندي از چگونگي اثرگذاري خلاء بر باكتري‌ها در اختيار دانشمندان قرار مي‌دهد. فضانوردان همواره در معرض تهديد‌هاي جسماني و روحي فراواني قرار دارند و اگر در سفر طولاني به مريخ يكي از فضانوردان دچار بيماري عفوني شود،‌بايد براي آن درماني وجود داشته‌باشد.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبرنگاران صلح خبر

قوانین خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید