امروز: پنجشنبه, ۸ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 27 جماد أول 1446 | 2024-11-28
کد خبر: 154856 |
تاریخ انتشار : 11 خرداد 1396 - 8:24 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ بهرام حسن زاده کیابی در پاسخ به این ادعای محیط زیست گلستان که گفته برای رهاسازی هیرکان از متخصصان داخلی و خارجی و استادان بزرگ محیط‌زیست طبیعی و حیات‌وحش مانند دکتر کیابی مشورت گرفتیم و رهاسازی هیرکان کاملاً علمی بود به خبرنگار مهر، گفت: من زمانی با خبر […]

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛

بهرام حسن زاده کیابی در پاسخ به این ادعای محیط زیست گلستان که گفته برای رهاسازی هیرکان از متخصصان داخلی و خارجی و استادان بزرگ محیط‌زیست طبیعی و حیات‌وحش مانند دکتر کیابی مشورت گرفتیم و رهاسازی هیرکان کاملاً علمی بود به خبرنگار مهر، گفت: من زمانی با خبر شدم که رهاسازی انجام شده بود. بعد از رهاسازی دیگر با من چه مشورتی می‌خواستند بکنند؟

استاد دانشکده علوم زیستی دانشگاه شهید بهشتی افزود: در حقیقت خانم لنی هارت که برای کارهای مربوط به فوک خزری به ایران می‌آید از پارک ملی گلستان آمده و خانم ابتکار را هم دیده بود و موقع رهاسازی هم از پلنگ عکس گرفته بود و من ایشان را در دانشگاه شهید بهشتی دیدم و آنجا از موضوع مطلع شدم.

وی تأکید کرد: اینکه با من در این باره مشورت شده بود را من کاملاً رد می‌کنم به هیچ وجه با من مشورت نشد و هیچ‌کس هم با من صحبتی نکرد.

کیابی ادامه داد: وقتی کار را انجام دادند ما فیلم‌ها و عکس‌هایشان را هم دیدیم و در جریان گرفتیم که البته تاریخ دقیقش را به خاطر ندارم اما مطمئنم بعد از رها سازی در جریان قرار گرفتم.

وی تصریح کرد: بعد از رهاسازی و وقتی که حداقل چند روزی از آن گذشته بود من موضوع را از زبان لنی هارت شنیدم که خیلی هم ذوق‌زده بود. ایشان در هلند مرکزی برای نگهداری معالجه فوک‌هایی که در تور افتاده‌اند دارد که بعد از نگهداری در طبیعت رهایشان می‌کند. نمی‌دانم چطور شد ایشان که کارش کنار آب است به خشکی افتاد و خیلی از این اتفاق خوشحال بود و این پلنگ را با فوک‌های رها شده خود مقایسه می‌کرد که درواقع صرفاً به تور افتاده بودند و معالجه‌ و رهایشان می‌کرد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اصلاً بعد از رهاسازی به من گفته شد و مشورتی در کار نبود گفت: حیوان رها کردن اصلاً به این سادگی نیست و فاکتورهای متعددی را باید در نظر گرفت و دید هر کدام تحت چه شرایطی هستند.

کیابی ادامه داد: درباره این پلنگ هم به من گفتند که تهران گفته هر دو توله باید به باغ وحش ارسال شوند و مسئولان گلستان مایل نبودند و می‌گفتند اگر حیوان یک روز در طبیعت باشد و بلافاصله بمیرد بهتر از مرگ تدریجی در باغ وحش است و این عین جمله ایشان بود. این اختلاف دیدگاه بین اداره کل محیط زیست گلستان با سازمان مرکزی بود.

مدیرکل محیط زیست استان گلستان روز گذشته در گفتگو با خبرنگار مهر گفته بود: پرفسور آدریین و خانم دکتر لنی هارت که برای روی فک‌های خزری سال‌ها کارکرده‌اند آموزش‌ها و مشاوره‌های لازم در خصوص نگهداری و رژیم غذایی توله پلنگ‌ها را به ما دادند. در مورد رهاسازی هم از متخصصان داخلی و خارجی و اساتید بزرگ محیط‌زیست طبیعی و حیات‌وحش مانند دکتر کیابی و قائمی مشورت گرفتیم. رهاسازی هیرکان کاملاً علمی بود.

اسماعیل مهاجر تأکید کرده بود: رهاسازی موافق و مخالف بسیار داشت. اما اکثر متخصصان بین‌المللی و داخلی معتقد بودند یک ساعت زندگی در طبیعت برای پلنگ‌ها بهتر از ۱۰۰ سال زندگی در اسارت است.

Let’s block ads! (Why?)

خبرگزاری مهر

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید