امروز: پنجشنبه, ۸ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 27 جماد أول 1446 | 2024-11-28
کد خبر: 153688 |
تاریخ انتشار : 06 خرداد 1396 - 12:28 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ دلاور بزرگ‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا تاکید کرد: این طرح با مشارکت سازمان محیط زیست پیش برده می‌شود و قرار نیست آسیبی متوجه منطقه حفاظت شده‌ی میانکاله شود. او با اشاره به حساسیت‌های این منطقه حفاظت شده که ذخیرگاه زیست کره و یکی ازمهم‌ترین پناهگاه‌های حیات وحش درکشور […]

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛

دلاور بزرگ‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا تاکید کرد: این طرح با مشارکت سازمان محیط زیست پیش برده می‌شود و قرار نیست آسیبی متوجه منطقه حفاظت شده‌ی میانکاله شود.

او با اشاره به حساسیت‌های این منطقه حفاظت شده که ذخیرگاه زیست کره و یکی ازمهم‌ترین پناهگاه‌های حیات وحش درکشور به شمار می‌آید، اظهار کرد: میانکاله یک منطقه جهانی با اکوسیستم شاخص است که هر کسی نمی‌تواند براحتی وارد آن شود و یا هر طرحی خواست اجرا کند و آن را در معرض تخریب قرار دهد. طرح سامان‌دهی این منطقه نیز با درنظر گرفتن تمام این حساسیت‌ها درحال اجرا است.

وی اضافه کرد: پروژه میانکاله به بخش خصوصی واگذار نشده، بلکه مشترکا از سوی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و محیط زیست مازندران درحال پیگیری و اجرا است. وظایف هر یک از این بخش‌ها نیز مشخص شده و محیط زیست مسؤولیت دیده‌بانی و جانمایی و ایجاد برخی سازه‌ها را برعهده دارد تا آسیبی به این زیستگاه وارد نشود.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری مازندران، ساخت پارکینگ در میانکاله را یکی از این سازه‌ها برشمرد و افزود: این پارکینگ قرار است در ورودی میانکاله احداث شود و از آن نقطه به بعد گردشگران با وسایل نقلیه‌ی خاصی جابه‌جا شوند. این تدبیر برای کنترل آمد و شد جمعیت بازدیدکنندگان و جلوگیری از هرج و مرج و آشفتگی در اکوسیستم میانکاله اتخاذ شده است.

او تاکید کرد: یقینا با هر کسی که در جریان این طرح، محیط امن پرندگان و اکوسیستم میانکاله را مختل کند، برخورد قانونی خواهد شد.

بزرگ‌نیا به جزییات بیشتری از این طرح اشاره نکرد، اما پیش‌بینی کرد که سایت پرنده‌نگری میانکاله برای زمستان امسال آماده شود.

شبه جزیره میانکاله در منتهی الیه جنوب شرقی دریای کاسپین قرار دارد که از مهمترین پناهگاه‌های پرندگان مهاجر به شمار می‌آید و از سال ۱۳۴۸ به عنوان منطقه حفاظت‌شده تعیین شده است. در سال ۵۴ نیز یکی از نخستین تالاب‌هایی بود که در کنوانسیون بین ‌المللی رامسر ثبت شد و در ادامه درجه حفاظتی آن به پناهگاه حیات وحش ارتقاء یافت و یک سال بعد هم یونسکو آن را به عنوان ذخیره‌گاه زیست کره معرفی کرد.

در این منطقه بیش از ۱۸۰ گونه گیاهی شناسایی شده که بیشتر انار، تمشک و سازیل است. تالاب بین‌المللی میانکاله محلی برای زادآوری و تکثیر ماهیان بومی و تجاری دریای مازندران مانند کپور، کفال، کلمه، سفید و کولی بوده که بیش از ۲۰ گونه ماهی را در برگفته است. میانکاله در چند سال اخیر با معضل پس‌روی پهنه آبی و کاهش عمق آب مواجه بوده و شمار پرندگان مهاجر آن نیز کاهش یافته است.

انتهای پیام

Let’s block ads! (Why?)

ایسنا

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید