به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ مهرداد نیکوی دبیر اجرایی کنفرانس ملی جنگلهای شمال ایران در گفتوگو با ایسنا، با اعلام این خبر اظهار کرد: جنگلهای شمال ایران یکی از نادرترین و باارزشترین جنگلهای باقیمانده از دوران سوم زمینشناسی در جهان است. وی با بیان اینکه اکوسیستم جنگلهای خزری از تنوع گونهای زیادی برخوردار است […]
به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛
مهرداد نیکوی دبیر اجرایی کنفرانس ملی جنگلهای شمال ایران در گفتوگو با ایسنا، با اعلام این خبر اظهار کرد: جنگلهای شمال ایران یکی از نادرترین و باارزشترین جنگلهای باقیمانده از دوران سوم زمینشناسی در جهان است.
وی با بیان اینکه اکوسیستم جنگلهای خزری از تنوع گونهای زیادی برخوردار است و به عنوان یک ذخیرهگاه ژنتیک گیاهی و جانوری حائز اهمیت است، افزود: قرار گرفتن این جنگلها در محدوده جغرافیای کشور ایران مسئولیت ما را در حفظ این میراث طبیعی و باستانی دو چندان میکند.
نیکوی با بیان اینکه علیرغم ویژگیهای منحصربه فرد این جنگلها متاسفانه در گذشته نسبت به حفاظت از آن توجه اندکی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: در دهههای اخیر این بیتوجهی منجر به تسریع روند تخریب این جنگلها شده است.
وی با یادآوری اینکه بر اساس آمارهای موجود در کمتر از 30 سال مساحت این جنگلها از 3.4میلیون هکتار به 1.9 میلیون هکتار رسیده است، گفت: علاوه بر این، روند فاجعهبار ناشی از دخالتهای انسانی و عواملی چون بیماری، آفات، آتشسوزی و…از دیگر عوامل تخریب جنگلها است.
نیکوی با بیان اینکه وظیفه همه افراد بویژه متخصصین جنگل است که از هر طریق ممکن نسبت به حفاظت از این چنگلها اقدام نمایند، تصریح کرد: مطمئناً برگزاری کنفرانسها و نشستهای علمی میتواند با بالابردن آگاهی علمی افراد و به روز رسانی اطلاعات مربوط به این جنگلها کمک موثری در راه حفاظت از این جنگلها باشد.
وی متذکر شد: گروه جنگلداری دانشگاه گیلان با مساعدت و پشتیبانی دانشگاهها، نهادهای اجرایی و تحقیقات مربوط به جنگل در نظر دارد تا نسبت به برگزاری کنفرانس ملی”جنگلهای شمال، گذشته، حال، آینده” اقدام نماید. تا ضمن تبادل اطلاعات و تحقیقات انجام شده در این خصوص نسبت به افزایش آگاهی عمومی و تخصصی جامعه گامی برداشته باشد.
نیکوی به اهداف برگزاری این کنفرانس اشاره کرد و ادامه داد: کمک به ارتقای نقش جنگلهای شمال ایران به عنوان بخش جداییناپذیر توسعه پایدار در سطح منطقهای و ملی، شناسایی پتانسیلهای موجود و بررسی مسائل مهم پیشروی جنگل و جنگلداری و پیشنهاد فنی و علمی برای کمک به پایداری جنگل، گردهمایی محققین، صاحبنظران علوم جنگل، تشکلها و موسسات مربوط به علم جنگل جهت اشتراکگذاری دانش، دیدگاهها، ارائه سیاستهای مدیریت جنگل در راستای توسعه پایدار، شناسایی و معرفی مزایای اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی مبتنی بر مدیریت پایدار جنگل، واکاوی علل کاهش سطح جنگلهای شمال ایران و ارائه راهکارهای مناسب افزایش سطح جنگلهای شمال ایران از جمله اهداف برگزاری همایش ملی”جنگلهای شمال ایران، گذشته، حال و آینده” است.
وی محورهای همایش ملی”جنگلهای شمال ایران، گذشته، حال و آینده” را جنگلشناسی و اکولوژی جنگلهای شمال ایران، فیزیولوژی و ژنتیک، مهندسی جنگل، سیاستها و اقتصاد جنگل، ارزیابی، مدلسازی و مدیریت جنگل، محصولات جنگل، جنبههای اجتماعی جنگل و جنگلداری، سلامت جنگل، محیطزیست جنگل و جنگلها حوزههای آبخیز دانست و عنوان کرد: این همایش 6 و 7 اردیبهشت 96 از سوی گروه جنگلداری دانشگاه گیلان و با مساعدت سازمان ها، مراکز تحقیقاتی و مجریان طرحهای تحقیقاتی در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار میشود.
دبیر اجرایی کنفرانس ملی جنگلهای ایران در پایان اظهار کرد: علاقهمندان میتوانند آثار و مقالات خود را از تاریخ 15آذر تا 20 اسفند ماه جاری ماه به وب سایت رسمی همایش به نشانی conf.isc.gov.ir/forestnorth ارسال نمایند.
انتهای پیام
Let’s block ads! (Why?)
ایسنا
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.