بهمن مرادنیا بعد از ظهر امروز شنبه ( ۲۶ بهمن ماه) در نهمین جلسه کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان با بیان اینکه تمام تاکید استانداری بر توسعه و تسریع روند صادرات در مرز باشماق است اظهار کرد: بازرسی یک به یک کامیونها مشکلات زیادی برای تجار به وجود آورده و این درحالی است که بازرسی از کالاهای صادراتی در مرزها خارج از وظایف مرزبانی ناجا بوده و برعهده سازمان گمرکات است.
وی با اشاره به اینکه بازرسیها در مرز باشماق باید همانند سایر مرزهای کشور صورت گیرد، افزود: یکسری بازرسیها موجب ناخرسندی تجار و حتی تصمیم به انصراف استفاده از مرز باشماق شده است.
استاندار کردستان با بیان اینکه تجار برای مبادلات مرزی به مرزهای استانها همجوار روی آوردهاند، تصریح کرد: اگر بنابه عدم همکاری تعدادی از ارگانها باشد مراتب را از وزارت کشور پیگیری خواهیم کرد.
وی عنوان کرد: هر ارگانی تنها قوانین خود را درنظر میگیرد و به مصوبات کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان توجهی ندارند که درنهایت موجب بد نام شدن تنها مرز رسمی کردستان و افزایش بیکاری در جامعه میشود.
مرادنیا با تاکید بر ضرورت برخورد با افراد شروری که در فرآیند مبادلات مرزی ایجاد اختلال میکنند، خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی باید با تمام توان خود با این قاچاقچیان برخورد کند تا تجار و کامیوندارن در محوطه ترانشیت امنیت را احساس کنند.
وی با اشاره به اینکه کمترین قاچاق در گمرکات کشور در مرز باشماق اتفاق میافتد، گفت: متاسفانه افرادی شرور در مرز با زور، رانندگان کامیونها را مجبور به جابهجایی کالا میکنند که برخورد با این افراد باید با جدیت انجام شود.
استاندار کردستان با بیان اینکه معدوم شدن کالای یک کامیون تمام سود تاجر را به خطر میاندازد، اظهار کرد: در مرز پرویزخان استان کرمانشاه تا ساعت ۲ و ۳ بیش از یک هزار کامیون از مرز عبور میکنند پس باید سرعت بیشتری در روند ترخیص کامیونها صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه نیروهای مرزبانی در مرز باشماق رفتار درستی با تجار ندارند، افزود: متاسفانه سختگیریهای بسیاری در مرز صورت میگیرد و اگر مسئولیت پذیر نباشیم کار مبادله کالا در باشماق تعطیل میشود.
مرادنیا با بیان اینکه رونق تولیدات داخلی در گرو صادرات مداوم است، تصریح کرد: هماهنگی میان ارگانهای مربوطه در مرز ضعیف است و با این مهم، متاسفانه داریم بازار خود را از دست میدهیم.
وی با اشاره به تخصیص ۷۰ میلیارد تومان برای ساماندهی کلی مرز باشماق، عنوان کرد: درخصوص کمبود نیروی انسانی در گمرک باشماق، باید سازمان گمرک هرچه سریعتر نسبت به برطرف کردن کمبود پرسنل خود اقدام کند.
استاندار کردستان در پایان یادآور شد: با توجه به افزایش قیمت علوفه و سایر مخارج دامداران، قیمت و مصرف گوشت دام افزایش پیدا نکرده که درصورت تداوم این وضعیت قاچاق دام دور از انتظار نیست.
رحمانیپور در ادامه این جلسه با بیان اینکه دستور العمل کنترل مرزها برای مرزبانی ناجا در سراسر کشور یکسان است، خاطرنشان کرد: متاسفانه برای تعدادی از کارمندان ما در مراجع قضایی پرونده باز شده این درحالی است که نیروهای مرزبانی ناجا نیز در امر کنترل مسئول هستند.
وی با اشاره به دپوی تعداد زیادی نفتکش حمل سوخت در مرز باشماق گفت: هم اکنون صادرات فرآوردههای نفتی در مرز باشماق در جریان است که توقف این تعداد نفتکش در فصل زمستان و با توجه به استفاده رانندگان از کپسول گاز برای گرم کردن خود، دپوی این تعداد کامیون خطرات زیادی را در پی دارد.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۵۰ هزار تردد در ١۰ ماهه ابتدایی سال جاری در مرز باشماق به ثبت رسیده است اظهار کرد: متاسفانه زمان زیادی برای بازرسی کامیونها در مرز باشماق صرف میشود.
وی با اشاره به اینکه حجم تشریفات مرز باشماق حدود ۴ میلیارد و ۵۰۰ هزار دلار بوده است، افزود: تنها مرز رسمی کردستان به دلیل اعمال ما دچار مشکل شده و با توجه به حجم تشریفات، میزان بازرسیها در مرز باشماق زیاد است.
سرهنگ رسول برزویی، نیز در ادامه تصریح کرد: ١۵۰ نفر فقیر از بدو شروع بکار مرز باشماق در آنجا مشغول به فعالیت هستند و طبق مصوبه کارگروه، با ۸ نفر از این افراد برخورد کردهایم و این مهم موجب امنیتی شدن فضای مرز باشماق شده است.
وی در پایان عنوان کرد: تا وقتی که محوطه ترانشیت و فضای مرز باشماق سامان نگیرد وضعیت به روال گذشته خواهد بود و نباید انتظار تغییری را داشت.
مرادی وحدت، نماینده سازمان بازرسی استان کردستان هم در این کمیسیون با اشاره به بررسی اسناد گمرک مرز باشماق، ادامه داد: در این بررسیها دریافتیم که روزانه حدود ۴۰ کامیون بدون داشتن برگه دیپزنی از مرز عبور میکنند.
وی خاطرنشان کرد: مدل دیپزنی در مرز باشماق هم به صورت دستی است که مناسب نیست و باید هوشمند و سیستمی باشد.
شهریار حنیفی، معاون توسعه و بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در ادامه این جلسه گفت: وزارت جهاد کشاورزی با صادرات گوشت به شرط اولویت تامین نیاز داخلی موافقت کرده اما کارگروه تنظیم بازار موافقتی با صادرات از استان نکرده است.
وی افزود: اکنون ۶ هزار گوساله آماده ذبح در استان کردستان وجود دارد.
در پایان این جلسه فرزین رضایی، ریاست دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با حکمی از سوی استاندار کردستان به عنوان رئیس کمیته پیشگیری و مبارزه با محصولات سلامت محور منصوب شد.
انتهای پیام