امروز: دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 24 جماد أول 1446 | 2024-11-25
کد خبر: 324545 |
تاریخ انتشار : 07 آذر 1398 - 2:15 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه با بیان اینکه دلایل مختلفی را می‌توان مطرح کرد که چرا برخی از کشورهای عربی منطقه تاکنون به پیشنهاد طرح صلح خبر امید پاسخی نداده‌اند، اظهار کرد: یکی از دلایل این موضوع به روابط دوجانبه ایران با کشورهایی چون عربستان، بحرین و امارات […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه با بیان اینکه دلایل مختلفی را می‌توان مطرح کرد که چرا برخی از کشورهای عربی منطقه تاکنون به پیشنهاد طرح صلح خبر امید پاسخی نداده‌اند، اظهار کرد: یکی از دلایل این موضوع به روابط دوجانبه ایران با کشورهایی چون عربستان، بحرین و امارات بازمی‌گردد.

قاسم محبعلی در گفت‌وگو با صلح خبر با بیان اینکه تنش در روابط برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس با ایران یکی از مسائلی است که باعث شده تاکنون برخی از کشورهای این حوزه به طرح” صلح خبر  امید” که از سوی تهران مطرح شده واکنشی نشان ندهند، خاطرنشان کرد: مساله خلیج فارس تنها یک مساله محلی نیست. در واقع می‌توان گفت امنیت در خلیج فارس برای بسیاری از کشورهای فرامنطقه‌ای نیز حائز اهمیت است چراکه این منطقه نقطه مهمی در حرکت کشتی‌های حامل انرژی و انتقال نفت  از  منطقه خلیج فارس به دیگر نقاط مختلف جهان است. بنابراین تحولات در خلیج فارس و تنگه هرمز برای کشورهای فرامنطقه‌ای اهمیت دارد و آنها در همین چارچوب تمایل دارند که در امور این منطقه در راستای تامین منافع خود دخالت داشته باشند.

وی با بیان اینکه شاید برخی از آنها حتی تمایل داشته باشند که طرح ایران در این زمینه به نتیجه نرسد، افزود: از دیگر سو باید به این موضوع توجه داشت که بین کشورهای منطقه موازنه قدرت برقرار نیست،در این منطقه کشورهای بزرگی چون ایران، عربستان و عراق قرار دارند و در مقابل کشورهایی همچون امارات، بحرین  و قطر.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در همین راستا افزود: بعضاً مشاهده می‌شود که کشورهای کوچک در خلیج فارس با توجه به اینکه به کشورهای بزرگ در این منطقه اعتمادی ندارند، تمایل دارند که قدرت‌های فرامنطقه‌ای  نیز برای ایجاد امنیت آنها در خلیج فارس حضور داشته باشند. بنابراین باید گفت که با توجه به این بی‌اعتمادی که بعضا دارای سبقه تاریخی نیز است ، کشورهای کوچک این منطقه علاقه‌ای ندارند که تعیین‌کننده اصلی  روند در خلیج فارس  فقط کشورهای بزرگ منطقه باشند چراکه آنها را خطری برای خود می‌دانند که در این ارتباط می‌توان  به حمله عراق به کویت در دهه 90 میلادی اشاره کرد.

این دیپلمات پیشین کشورمان در پاسخ به این سوال که ایران در طرح صلح خبر امید این پیشنهاد را مطرح کرده که پنج کشور عضو شورای امنیت که دارای حق وتو هستند به همراه سازمان ملل در این طرح نقش نظارتی داشته باشند و آیا این  موضوع نمی‌تواند باعث جلب توجه کشورهای بزرگ جهت مشارکت برای اجرای این طرح شود، افزود: ایران به این موضوع توجه داشته است ولی مساله مهم این است که در بین اعضای شورای امنیت سازمان ملل اختلاف وجود دارد و این اختلاف باعث شده که آنها نتوانند در مورد اینگونه طرح‌ها خیلی فعال باشند.

محبعلی ادامه داد: آمریکای زمان ترامپ نیز اعتباری برای شورای امنیت و سازمان ملل متحد قائل نیست و ترجیح می‌دهد که سیاست‌های یکجانبه خود را در عرصه بین‌الملل به پیش ببرد. بنابراین اجازه نمی‌دهد که در اینگونه مقوله‌ها شورای امنیت و سازمان ملل نقش جدی ایفا کنند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید