علیرضا اکبرشاهی در گفتوگو با صلح خبر، درباره جدیدترین وضعیت آنفلوآنزای طیور در سال جاری، اظهار کرد: خوشبختانه این نوع بیماری در مرغداریهای گوشتی گزارش نشده و تعداد انگشت شماری گزارش در این زمینه در سال ۹۵ داشتیم. عمدتا این بیماری در مزارع مرغ تخمگذار و مرغ مادر دیده میشود، بهگونهای که احتمال ابتلای یک گله مرغ تخمگذار به آنفلوآنزای طیور نسبت به مرغداران گوشتی، ۶۹ برابر است.
وی ادامه داد: اکنون با توجه به شروع فصل سرما و نگرانی از شیوع این نوع ویروس، این بیماری هم از منظر خطر انتقال ویروسهای قبلی و هم از نظر خطر انتقال ویروسهای پرندگان مهاجر، باید مورد پیگیری قرار بگیرد.
اکبرشاهی افزود: برنامه ما برای سال جدید شیوع، این است که در این زمینه به استانها ابلاغ شده که کارگروهها و هماهنگیهای لازم را برای مدیریت این ویروس تشکیل دهند، سطح ایمنی در مزارع مرغداری را افزایش دهند و واکسیناسیون در استانهای مستعد این ویروس را انجام دهند تا در آخر در موج ۹۹-۹۸، این بیماری با حداقل خسارت کنترل شود.
وی در پایان توصیه کرد: پرورش دهندگان طیور صنعتی مسائل بهداستی را رعایت کنند و در دوازده استان مستعد این ویروس نیز، واکسیناسیون مرغهای تخمگذار اجرا شود. همچنین، کسانی که از طیور بومی نگهداری میکنند، حتما طیور بومی خود را در داخل حصار و قفس بگذارند تا از تماس پرندگان خودشان به خصوص در استانهای شمالی، با پرندگان مهاجر این استانها جلوگیری کنند.
به گزارش صلح خبر، بعد از اپیدمی شدن بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سالهای گذشته و گرفتن تلفات بسیار از جمعیت طیور، سال ۱۳۹۶ مسئولان دامپزشکی وعده دادند در سال آینده این بیماری کنترل میشود و دیگر حالت اپیدمی پیدا نخواهد کرد که تاکنون طبق گفته مسئولان سازمان دامپزشکی، در حال حاضر این نوع ویروس در حال کنترل است.
انتهای پیام