امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 131016 |
تاریخ انتشار : 08 بهمن 1395 - 14:57 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در پایان سفر یک روزه خود به استان کرمان در جمع خبرنگاران در فرودگاه کرمان، افزود: برداشت از رودخانه‌ها، حفر بی ‌رویه چاه‌های آب، تعداد زیاد چاه‌های غیرمجاز آب در حاشیه تالاب، اصلاح الگوی کشت و آبیاری، تأمین حق‌آبه تالاب از جمله مباحثی است […]

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛

به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در پایان سفر یک روزه خود به استان کرمان در جمع خبرنگاران در فرودگاه کرمان، افزود: برداشت از رودخانه‌ها، حفر بی ‌رویه چاه‌های آب، تعداد زیاد چاه‌های غیرمجاز آب در حاشیه تالاب، اصلاح الگوی کشت و آبیاری، تأمین حق‌آبه تالاب از جمله مباحثی است که برای احیای تالاب جازموریان باید مورد بررسی و اقدام قرار گیرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تالاب جازموریان بین دو استان سیستان و بلوچستان و کرمان قرار دارد، اظهار کرد: هماهنگی و همکاری میان دو استان برای احیای تالاب جازموریان بسیار مهم است.
ایران میزبان نخستین کنفرانس بین المللی مقابله با پدیده گرد و غبار
وی در خصوص اقدام‌های صورت گرفته برای مقابله با گرد و غبار در کشور از جمله استان کرمان، گفت: مطالعات مربوط به کانون‌های گرد و غبار این استان به پایان رسیده  و کانون‌های استانی شناسایی شده است.
ابتکار با اشاره به شکل‌گیری ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار در کشور و تقسیم وظایف میان دستگاه‌های مرتبط، اظهار کرد: مسئولیت اجرایی مقابله با گرد و غبار با سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری است همچنین مسئولیت پیش‌بینی وقوع طوفان‌ها و پیش‌آگاهی به مردم با سازمان هواشناسی و مسئولیت پایش و انجام هماهنگی‌های بین دستگاهی با سازمان حفاظت محیط زیست است که ستاد ملی به صورت فعال، پیگیر انجام تکالیف مرتبط با هر دستگاه است.
معاون رئیس جمهور افزود: اقدام‌ها در این زمینه محدود به سطح ملی نیست و در سطح بین المللی نیز موضوع مقابله با پدیده گرد و غبار با ابتکار عمل و پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران به یک موضوع کلیدی در سطح جهان تبدیل شد و حتی مجمع عمومی سازمان ملل طی سال گذشته و سال جاری دو قطعنامه در این زمینه به تصویب رساند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: گزارش جهانی تدوین شده در خصوص گرد و غبار بر اساس قطعنامه نخست تصویبی در مجمع عمومی سازمان ملل تهیه شد و در مجموع اراده بین المللی در این زمینه به وجود آمد تا جایی که سازمان منطقه‌ای اسکاپ هم در این موضوع، اعلام موضع کرد.
وی با تاکید بر اینکه اهمیت همکاری‌های بین‌المللی با کشورهایی همچون عراق – که به دلیل شرایط جنگ و ناامنی امکان همکاری های منطقه‌ای با آن وجود ندارد- بسیار است، تصریح کرد: هم پیمانی های منطقه‌ای و بین‌المللی برای مقابله با گرد و غبار ضروری است و از این رو قطعنامه‌های بین‌المللی در این حوزه بسیار اهمیت دارند. از جمله دیگر نتایج این قطعنامه‌ها می‌توان به انتخاب ایران به عنوان میزبان نخستین کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار از سوی سازمان ملل متحد اشاره کرد.
اجرای طرح های طبیعت گردی در مناطق چهارگانه به معنای کاهش حفاظت از مناطق نیست
ابتکار در خصوص طرح طبیعت‌گردی پارک ملی «خبر» گفت: طرح‌های طبیعت گردی در مناطق حفاظت شده تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس مطالعات مدیریتی مناطق است و با مناطق نمونه گردشگری در کشور تفاوت دارد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه مبنای کار در مناطق چهارگانه، تحت هر شرایطی حفاظت است، اظهار کرد: اجرای طرح‌های طبیعت‌گردی در مناطق چهارگانه با مشارکت جوامع بومی و محلی و بخش خصوصی، به معنای کاهش حفاظت از مناطق نیست، تنها رویکرد مدیریت و حفاظت تغییر می‌کند و چه بسا حفاظت تشدید هم شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به اجرای نخستین طرح طبیعت‌گردی در مناطق تحت مدیریت این سازمان در بخش «خبر» شهرستان بافت استان کرمان، گفت: کرمان پیشگام اجرای این طرح متناسب با ساز و کارهای روز دنیا شده است و امیدواریم با موفقیت این استان و الگوسازی «خبر» بتوانیم شاهد اجرای پروژه‌های مشابه در سایر نقاط کشور باشیم که مطالعات کارشناسی و مدیریتی آن‌ها انجام شده است.
وی افزود: اجرای خوب طرح طبیعت‌گردی در مناطق چهارگانه، با نظارت و دقت کافی در کرمان موجب می‌شود این استان الگویی در اجرای طرح گردشگری طبیعت‌گردی باشد و این طرح را در سایر نقاط با رعایت الزامات محیط زیستی و بدون تخریب و آلایندگی در زیباترین مناطق طبیعی کشور اجرایی کنیم.
آئین نامه جدید معادن به زودی به هیات دولت می رود
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص آسیب‌ها و تخریب‌های ناشی از فعالیت ناپایدار معادن در کشورگفت: سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست درباره فعالیت معادن در مناطق حفاظت شده و یا مناطق ارزشمندی که پیگیر حفاظت آن‌ها هستیم یا فعالیت معادنی که می‌تواند تخریب و آسیب داشته باشد، کاملا روشن و بر اساس قوانین و مقررات است. تحت هیچ عنوان اجازه فعالیت‌های جدید و تخریبی داده نمی‌شود که نمونه آن در استان کرمان منطقه شاه‌کوه و مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست با فعالیت های معدنی در این منطقه است.
وی ضمن تاکید بر ضرورت رعایت الزام‌ها، شاخص‌ها و استانداردهای محیط زیستی برای فعالیت معادن به صورت کلی تصریح کرد: فعالیت معادن نباید به قیمت تخریب یا آسیب به منابع همچون آب، جنگل یا خاک و حتی تخریب منظر طبیعت باشد.
ابتکار با اشاره به همکاری‌های سازمان محیط زیست با شورای عالی معادن اظهارکرد: در حال حاضر، بسیاری از موارد را در شورای عالی معادن حل و فصل و پیگیری می‌کنیم البته انتقادهایی به فعالیت ناپایدار معادن وجود دارد و حتی گزارشی نیز در همین زمینه تهیه شده است.
معاون رئیس جمهور با اعلام این خبر که آئین نامه جدید معادن و الزامات محیط زیستی فعالیت معادن تدوین شده ،در مراحل آخر نهایی شدن است و به زودی به هیات دولت ارائه می شود، گفت: این آئین نامه جدید محصول همکاری خوب سازمان حفاظت محیط زیست و شورای عالی معادن است.
همیاران آب می تواند الگویی ملی باشد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تلاش‌ها و اقدام‌های رزم حسینی – استاندار کرمان- در حوزه محیط زیست و تقدیر از او گفت: یکی از بهترین طرح‌های اجرا شده در این استان – که می‌تواند در سطح ملی و در بسیاری از استان ها با شرایط مشابه به عنوان الگو مورد توجه قرار گیرد- طرح همیاران آب است.
وی افزود: با توجه به شرایط بی آبی، خشکسالی، تغییر اقلیم و کاهش نزولات آسمانی، طرح همیاران آب برای استان کرمان بسیار ضروری و حیاتی است زیرا چاره‌ای جز اصلاح و بازنگری در شیوه مدیریت منابع و مصارف آب در کشور به ویژه در بخش‌های پر آب‌بر همچون کشاورزی نداریم و تغییر و اصلاح الگوهای کشت و آبیاری الزامی است. متاسفانه سفره‌های آب در این استان آسیب‌ دیده‌اند و انتظار می‌رود این طرح با قوت ادامه یابد.
ضوابط محیط زیست دست و پا گیر نیست
معاون رئیس جمهور در ادامه این نشست با بیان اینکه ضوابط محیط زیستی، ضوابط دست و پا گیر تلقی نمی‌شوند، گفت: نتیجه بی‌توجهی به محیط زیست و ضوابط آن موجب شد که طرح‌های بسیار زیادی در کشور اجرایی شود که امروز با چالش‌ها و خسارت‌های آن‌ها مواجه هستیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: تالاب جازموریان زمانی حداقل به صورت فصلی آب داشت و همین موضوع مانع ایجاد گرد و غبار از سطح تالاب می‌شد اما امروز بر اثر غفلت و بی‌توجهی به ملاحظات محیط زیست، منابع آب و ظرفیت بارگذاری فعالیت‌های مختلف همچون کشاورزی در منطقه بر اساس توان اکوسیستم و استفاده بی رویه از آب و خشک شدن تالاب، شاهد آن هستیم که چند روز متوالی شهر بندرعباس به دلیل گرد و غبار متاثر از تالاب جازموریان دچار چالش و حتی تعطیلی می‌شود.
ابتکار خاطرنشان کرد: رعایت الزام‌ها و ضوابط محیط زیست در مقطع برنامه‌ریزی و جانمایی فعالیت‌ها و میزان بارگذاری‌ها بر اساس آمایش سرزمین و ظرفیت زیستی باعث می‌شود تا تخریب‌ها و آسیب‌ها به حداقل برسد. زیرا ماهیت الزام‌های محیط زیست دست و پا گیر نیست و در تمام دنیا نیز به دلیل تبعات تخریب و آسیب به محیط زیست در تمامی حوزه‌ها، قوانین محیط زیستی به عنوان قوانین با شدت مورد پیگیری و اجرا قرار می‌گیرند.
وی ادامه گفت: در سطح دنیا ضوابط زیست محیطی در زیباترین شکل خود اجرا می‌شود زیرا مسوولان می‌دانند بی‌توجهی به آن چه تاثیری در حوزه سلامت و سایر حوزه ها دارد.
ابتکار در خصوص تفویض برخی اختیارها به استان ها، اظهار کرد: ۲۳ مورد از عنوان‌های ارزیابی زیست‌محیطی جهت تسهیل و تسریع در روند امور به استان‌ها واگذار شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)، معاون رئیس جمهور در پایان تاکید کرد: با واگذاری برخی اختیارات به استان‌ها جهت تسهیل و تسریع در امور مشکل نداریم اما با تضعیف محیط زیست و قوانین آن، مشکل داریم.

انتهای پیام

Let’s block ads! (Why?)

ایسنا

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید