کارشناس تیراندازی در گفت و گو با صلح خبر، در مورد نتایج کسب شده تیراندازان در مسابقات جام جهانی و کسب سهمیه المپیک در مونیخ اظهار کرد: مسابقات تیراندازی ویژگی خاصی دارد و با مسابقات ورزشی دیگر فرق دارد. ورزشکاران از نظر روحی و روانی میتوانند بسیار تأثیر پذیر باشند. نتیجه مسابقات به عوامل مختلفی بستگی دارد، مثلاً قرار گیری یک رقیب در کنار ورزشکار، فشار کسب سهمیه المپیک، صحبتها و مصاحبههایی که مسئولان حین مسابقه انجام میدهند و ورزشکار را مخاطب قرار میدهند. اینها همگی سبب میشود ورزشکار نتواند در وضعیت مقتدرانه خود قرار بگیرد و تکنیک خود را به نمایش بگذارد.
او نتایج مسابقات مونیخ را رضایت بخش ندانست و گفت: در کل نتایج مسابقات راضی کننده نبود و نمیتوان گفت رضایت بخش بوده است، اما همانطور که گفتم تیراندازی یک رشته لحظهای است. در تیراندازی امتیازات با دهم اندازه گیری میشود و خیلی حساس است. ممکن است دو ورزشکار هر دو ۱۰ امتیاز ثبت کنند اما یکی ۱۰.۷ بزند و دیگری ۱۰.۴ و این دهمها نتیجه را تعیین میکند. به هر حال هر چند نتیجهای نگرفتیم اما مسابقات دیگری هم در پیش است و امیدواریم که در مسابقات آتی بتوانند نتیجه بگیرند.
ذوالفقاری در مورد عملکرد تیراندازان در ماده تپانچه گفت: تیراندازان در انفرادی تپانچه خوب عمل کردند. سبقت اللهی به فینال رسید. در بخش جوانان هم ورزشکارمان ۵۸۲ امتیاز گرفت. اینها قابل توجه است و ان شاءالله فرصت بهتری شود و بیشتر بتوانند خود را بروز دهند و به نتایج خوبی برسند.
مربی اسبق تیم ملی تیراندازی گفت: در تیراندازی ورزشکار تنها نیست از رئیس فدراسیون، مدیر کادر فنی، مربیان، تماشاچی، حریف کناری، همه در نتیجه تیرانداز تأثیر گذار هستند. اگر بخواهیم اصولی کار کنیم باید مراقب این حواشی باشیم. یک توصیه هم برای رسانهها دارم که وقتی انتظارات را از یک ورزشکار بالا می بریم اینها فشار بیشتری به ورزشکار وارد میکند. ورزشکاران به آرامش بیشتری احتیاج دارند و ما باید در نقد و انتقاد و یا مسائل کارشناسی مراقب باشیم.
او ادامه داد: نقاط ضعف و قوت همه جا هست ولی اگر بخواهیم نقاط منفی را پررنگ کنیم باید زمانی باشد که تأثیری در روند کاری بچهها نداشته باشد. این هم به شرطی است که فدراسیون نقدها را بپذیرد و تغییر ایجاد کند. سالهای سال است که نقد و انتقاد در کمیته فنی و سایر بخشها بوده ولی تأثیر پذیری لازم صورت نگرفته است. در حال حاضر فدراسیون تلاش خود را کرده و با تمام کمبود امکانات، تیم را اعزام کرده است. مشکلی از نظر مدیریتی وجود ندارد و بیشتر از بعد تبلیغی و فشاری که روی ورزشکار برای کسب سهمیه وجود دارد باید کمک کنیم تا ورزشکاران به نتیجه برسند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی از ورزشکاران همچون الهه احمدی و یا گلنوش سبقتاللهی نمیتوانند رکوردهای خود در مقدماتی را در مرحله فینال ثبت کنند گفت: نمیخواهم اسم بیاورم چون ورزشکار در موقعیت خاص قرار میگیرد اما خانم احمدی به آرامش نیاز دارد. در مسابقات سالهای قبل در استرالیا سلاحش را به او ندادند و باید با سلاح دیگری تیر میزد. آن موقع این انتظار که بخواهد به سهمیه برسد ضعیف بود و کسی هم از احمدی انتظاری نداشت اما در آن شرایط چون هیچ فشاری روی او نبود خود را نشان داد و توانست سهمیه بگیرد.
کارشناس تیراندازی گفت: احمدی در جام جهانی قبل که مدال طلا گرفت در فینال هشتم شده بود و فشاری روی او نبود. اگر او در مقدماتی اول و دوم میشد باز روی او فشار میآوردند و به مدال نمیرسید. همچنین قبل از مسابقات تیراندازی در المپیک ریو با احمدی مصاحبه کردند که مردم از شما انتظار دارند. اینها روی ورزشکار فشار ایجاد میکند. ورزشکار غیرتی است وقتی اینها را میشنود روی او تأثیر میگذارد. همه مسائل در نتیجه نقش دارد.
وی در پاسخ به این سوال که گاهاً ورزشکاران با بی برنامگیهایی هم در اعزام و اردوها از سوی فدراسیون مواجه میشوند اینها موجب استرس آنها نیست گفت: اکثر کشورها یک یا دو روز قبل از مسابقات اعزام میشوند، اینکه ما زودتر به اردو میرویم یک امتیاز است که برای ورزشکاران میگیریم. هیچکدام از تیمها ۱۰ روز قبل مسابقه به اردو نمیروند.
وی در پاسخ به این سوال که اکثر کشورها مشکل فشنگ ندارند اما تیراندازان ما دارند گفت: از نظر فشنگ ما محدودیت داریم اما همانطور که گفتم نمیخواهیم نقاط منفی را بزرگ کنیم. اینکه امکانات ضعیفتری داریم درست است. یک ورزشکار باید در روز ۲۰۰ یا ۳۰۰ تیر بزند اما ورزشکار ما روزی ۳۰ -۵۰ و شاید هم کمتر بزند. همه مشکلات هست فدراسیون هم نهایت تلاش را کرده و بیشترین نفرات را اعزام کرده است. اما نتیجه در تیراندازی همانطور که گفتم به مویی بسته است و نمیتوان گفت چرا ورزشکاری در رویداد قبل مقام گرفته و در این مسابقه نگرفته است. تیراندازی حساس است و نمیتوان روی ثبات آن خیلی تکیه کرد.
وی در مورد تمرینات خشک که میتواند تأثیری در روند آماده سازی ورزشکاران داشته باشد گفت: تمرینات خشک یعنی ورزشکار بدون فشنگ حالت گیری میکند و تیر میزند. اکثر تیراندازان جهان هم بیشتر وقت تمرینی خود را با تمرینات خشک میگذرانند. تمرین خشک قسمتی از تمرینات است اما پوشش دهنده تمام کمبودهای تکنیکی نیست. برای حالت گیری، استقامت دست، ریتم تیراندازی و تعادل میتوان از آن استفاده کرد. اما در آن هیچ اتفاقی نمیافتد و تیری شلیک نمیشود، اگر بخواهیم ارزیابی از عملکرد داشته باشیم نیاز است تا تیر شلیک شود تا بتوان ارزیابی کرد.
ذوالفقاری در مورد مسابقات و رویدادهای باقی مانده برای کسب سهمیه المپیک گفت: چندین مسابقه و موقعیت هنوز باقی مانده است. در چند مسابقه و ورلدکاپ دیگر میتوان شرکت کرد و همچنین مسابقه قارهای نیز وجود دارد. هر چه به موقعیتهای آخر نزدیک میشویم شانس کسب سهمیه بیشتر میشود. چون اکثر ورزشکاران سهمیه گرفتند و حتی اگر مدال هم بگیرند سهمیه به نفرات بعدی میرسد. در قارهای هم اکثر تیراندازان جهانی برای قاره آسیا هستند کشورهای هند، چین، کره و ژاپن کشورهایی هستند که بیشترین سهمیه را میگیرند اما خوب اکثراً اینها سهمیهها را گرفتهاند. اگر در آسیا شرکت کنیم شانس کسب سهمیه مان بیشتر است چون افرادی که در خط آتش میایستند سهمیه گرفتهاند. در مسابقات قبل ردههای ۱۲ و یا ششمی ما سهمیه گرفتند. خدمتی هم با پنجمی در چین سهمیه گرفت.
انتهای پیام