امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 393346 |
تاریخ انتشار : 21 مهر 1399 - 10:19 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر علی‌اصغر محمدخانی می‌گوید: شعر حافظ آیینه‌ تمام‌نمای فرهنگ و احوال روحی ماست که وقت خواندن غزل‌های او تداعی‌های مختلفی را در ما برمی‌انگیزد و با آن‌که قرن‌هاست مردم ایران با شعر حافظ زیسته‌اند ولی هر بار جلوه‌های تازه‌ای از شعر او برای مخاطب رخ می‌نماید. به گزارش صلح خبر، […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

علی‌اصغر محمدخانی می‌گوید: شعر حافظ آیینه‌ تمام‌نمای فرهنگ و احوال روحی ماست که وقت خواندن غزل‌های او تداعی‌های مختلفی را در ما برمی‌انگیزد و با آن‌که قرن‌هاست مردم ایران با شعر حافظ زیسته‌اند ولی هر بار جلوه‌های تازه‌ای از شعر او برای مخاطب رخ می‌نماید.

به گزارش صلح خبر، معاون فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب با بیان این نکته گفت: مرکز فرهنگی شهر کتاب به مناسبت روز بزرگداشت حافظ (۲۰ مهرماه) و به خاطر شرایط کرونایی، با انتشار یادداشت‌ها و مقالات، فایل‌های صوتی و تصویری و معرفی کتاب‌های جدید درباره‌ حافظ، یاد و بزرگداشت حافظ را به همراه یاد استاد محمدرضا شجریان که به‌حق حافظ موسیقی ایران است، گرامی داشته و به وضعیت حافظ‌شناسی در شبه‌قاره، روسیه، جهان عرب و غرب پرداخته است.

او  اظهار کرد: حافظ به موسیقی ایرانی تسلط کامل داشته است و این آشنایی نه تنها با توجه به این‌که بسیاری از موسیقی‌دانان و آوازخوانان نیز لقب حافظ داشته‌اند، در تخلص ایهام‌آمیز او آشکار است بلکه در سرشاری شعر او از انواع موسیقی که غالبا به آن اشاره‌ کرده‌اند، بسیار موثر است و پیوند میان شعر و موسیقی است که نفوذ این هر دو هنر را میان مردم بیشتر می‌کند و بسیاری از مخاطبان امروز، آشنایی بهتر با حافظ و سعدی و مولوی را مدیون شجریان و دیگر هنرمندان برجسته می‌دانند.

محمدخانی افزود: حافظ با شعرش نه تنها اوضاع و احوال بحرانی و پرآشوب روزگار خود را با همه‌ غم‌ها و شادی‌ها، امیدها و نومیدی‌ها، ریاکاری‌ها و دشمنی‌ها و ابتلائات دیگر مردم دیار و دوران خویش بیان می‌کند بلکه شعرش همانند آینه‌ای است که اوضاع و احوال و روزگار زیسته‌ ما را هم منعکس می‌کند. حافظ برای بیان احوال درونی خویش از قدرت کلمات و ترکیبات و ظرفیت‌های همه‌جانبه‌ آن‌ها بهره می‌جوید و به آن‌ها ظرفیت‌ها و معانی تازه می‌بخشد و هنرمندانه توانمندی‌های بلاغی، ایهامات و ابهامات و تصاویر شاعرانه را کشف می‌کند و با استفاده از ایجاز سحرآفرین کلامش، می‌تواند قالب به ظاهر محدود و کم‌ظرفیت غزل را به وسیله‌ای پرتوان و کارآمد برای بیان تفکرات متفاوت و حتی متناقض خود بدل سازد.

او در ادامه گفت: روز حافظ فرصتی مناسب برای بازنگری و بررسی کارنامه‌ حافظ‌پژوهی در ایران و جهان است و زمینه‌ خوبی برای بررسی مجدد شعر و اندیشه و هنر حافظ. امسال یاد استاد شجریان در این روز به ما یادآوری می‌کند که موسیقی ایرانی همواره در طول تاریخ برترین و موثرترین شناساننده‌ شعر و ادب فارسی و سرانجام برترین و موثرترین شناساننده‌ فرهنگ ایران در جهان بوده است.

معاون فرهنگی شهر کتاب به کارنامه‌ حافظ‌پژوهی در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: از میان ۲۰۳ اثر با شمارگان ۳۴۰۶۶۵ نسخه که از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا شهریور ۱۳۹۹ درباره‌ حافظ و از حافظ منتشر شده، ۸۵ اثر با تیراژ ۲۷۷۴۸۰ نسخه به چاپ دیوان حافظ و منتخب دیوان اختصاص داشته است. از این میان بالاترین تیراژ به دیوان حافظ چاپ دفتر نشر معارف با تیراژ ۱۲۵۰۰۰ نسخه اختصاص داشته است. ۱۱۸ اثر با تیراژ ۶۳۱۸۵ نسخه نیز به شروح دیوان حافظ و نقد و تفسیر و زندگی‌نامه‌ حافظ اختصاص داشته است. بیشترین تعداد چاپ در میان نقد و تفسیرهای دیوان حافظ به کتاب «عرفان حافظ» نوشته‌ مرتضی مطهری اختصاص داشت که تاکنون ۳۹ بار تجدید چاپ شده است. «عرفان و رندی در شعر حافظ» نوشته‌ داریوش آشوری و «حافظ ناشنیده پند» نوشته‌ ایرج پزشکزاد پس از آن بیشترین تجدید چاپ را به خود اختصاص داده‌اند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید