به گزارش مجله آشپزی صلح خبر پای گیلاس کلاسیک برای تابستانی گیلاسی برترینها: یکی از شیرینیهای خوشمزهای که هم در فصل پاییز و هم تابستان پرطرفدار میشود، پای میوهای است. پای گیلاس یکی از پایهای خوشمزه تابستانی است که همانند سایر پایها با استفاده از آرد، کره و گیلاس درست میشود. برای درست کردن این […]
به گزارش مجله آشپزی صلح خبر
پای گیلاس کلاسیک برای تابستانی گیلاسی
برترینها: یکی از شیرینیهای خوشمزهای که هم در فصل پاییز و هم تابستان پرطرفدار میشود، پای میوهای است. پای گیلاس یکی از پایهای خوشمزه تابستانی است که همانند سایر پایها با استفاده از آرد، کره و گیلاس درست میشود. برای درست کردن این پای ابتدا باید طرز تهیه خمیر پای را بدانید.
هیچ چیزی به اندازه شیرینی و شربتهایی که با گیلاس درست میشود، یادآور تابستان نیست و هیچکدام همانند پای گیلاس حاوی میوه به معنای واقعی آن نیستند. منظورم شکل کامل میوه است. در این شیرینی، گیلاس به طور کامل و نه پوره و البته بدون هسته استفاده میشود.
شاید پای سیب بسیار مشهورتر باشد، اما پای گیلاس ظاهری زیباتر دارد و همانقدر و چه بسا بیشتر خوش طعم است. اگر دلتان یک پای تابستانی خوشمزه میخواهد، انتخابهای خوبی خواهید داشت؛ پای هلو، پای زردآلو، پای گیلاس، لیمو و تمشک. همه آنها عالی هستند و خوشمزه، اما ما فعلا پای گیلاس را به شما یاد میدهیم.
مواد لازم
- گیلاس بدون هسته: ۶ پیمانه
- آب لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر: ۳/۴ پیمانه، ۱ پیمانه برای آلبالو
- نشاسته ذرت: ۵ قاشق غذاخوری
- دارچین: ۱/۲ قاشق چایخوری
- کره: ۱ قاشق غذاخوری
- خمیر پای: ۱ عدد خمیر کامل
- مواد رومال
- تخممرغ: ۱ عدد
- شیر یا آب: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر درشت: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱. خمیر پای را از قبل درست کنید و یک ساعت قبل از درست کردن پای، خمیر را داخل یخچال بگذارید. شبکه فر را در یک سوم پایین فر بگذارید.
۲. در کاسهای کوچک، ۳/۴ پیمانه شکر، ۵ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت و ۱/۲ قاشق چایخوری دارچین را مخلوط کنید.
۳. گیلاسها را هسته بگیرید و داخل کاسهای بزرگ بریزید. ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو را روی آنها بریزید. مخلوط شکر و نشاسته را روی گیلاسها بپاشید و با هم بهم بزنید تا زمانی که به طور یکسان روی آنها را بگیرد.
۴. خمیر پای را که دو قسمت کرده بودید، خمیر اول را با وردنه پهن کنید تا تبدیل به دایرهای با قطر ۳۳ سانتیمتر برسد بعد آن را به ظرفی به پهنای ۲۲ سانت انتقال دهید. لبهها باید کمی از لبه ظرف آویزان باشند. مخلوط گیلاس را به همراه آبش روی کف خمیر بریزید. کره را به مربعهای بسیار کوچک تبدیل کنید و آنها را روی گیلاسها بریزید. خمیر دوم را پهن کرده تا به قطر ۳۰ سانت برسد. سپس با استفاده از کاتر پیتزا آن را به صورت نوارهای ۲ سانتی ببرید. با استفاده از ۱۰ نوار خمیر، طرح حصیری را روی خمیر بالایی ایجاد کنید (در ادامه گفته شده). لبههای اضافی خمیر پایین را جمع کرده، سپس لبهها را به هم بچسبانید یا لبههای بالا و پایین را در صورت دلخواه با هم چین بدهید. پای آماده را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال یا به مدت ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید. در همین زمان فر را با دمای ۲۲۰ درجه سلسیوس روشن کنید.
۵. ۱ عدد تخممرغ و ۱ قاشق غذاخوری شیر یا آب را با هم مخلوط کنید و بهم بزنید و روی بالای پای (روی خمیر حصیری) و لبههای پای بمالید. روی آن ۱ قاشق غذاخوری شکر دانه درشت بپاشید. آن را در یک سوم پایین فر در دمای ۲۲۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه بپزید.
۶. یک ورق آلومینیوم یا سینی فر را در زیر پای قرار دهید، دما را به ۱۷۵ درجه کاهش دهید و ۳۰ تا ۳۵ دقیقه دیگر بپزید یا تا زمانی که خمیر پای طلایی شود و آب گیلاس در خمیر بالایی در حال حباب زدن باشد.
طرز تهیه تزئین حصیری پای
۱. ۵ تا نوار خمیر را به صورت افقی روی مواد میانی پای بگذارید بطوری که نوار بلندتر در وسط و نوارهای کوتاهتر در دو طرف باشند.
۲. نوار دوم و چهارم را بلند کرده و تا نیمه تا کنید و نوار بلند عمودی را در وسط خمیر بگذارید.
۳. نوارهای تا شده را روی نوار جدید بگذارید. نوار شماره ۱، ۳ و ۵ افقی را تا نیمه برگردانید. حالا یک نوار عمودی جدید را بگذارید و همانند مورد قبلی برگردانده و روی نوار عمودی بگذارید و این کار را به طور متناوب انجام دهید تا بافت حصیری شما تشکیل شود.
تا کردن لبههای خمیر چگونه است؟
تنها چیزی که برای درست کردن چینهای لبه خمیر نیاز دارید انگشتان دستانتان است. وقتی که لبههای اضافی خمیر زیرین را به سمت داخل تا کردید، لبههای خمیر را با فشار دادن انگشت اشاره و همزمان گرفتن اطراف آن بوسیله انگشت شست و اشاره دست دیگر و انجام این کار روی کل لبه خمیر، درست کنید.
ترفندهایی برای پخت بهتر پای گیلاس
- فریز کردن پای آماده شده (قبل از پخت) به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در حین گرم شدن فر باعث میشود از تیره شدن سریع خمیر پای جلوگیری شود.
- برس کشیدن پای با رومال تخممرغ (۱ عدد تخممرغ زده شده با ۱ قاشق غذاخوری شیر یا آب) و پاشیدن شکر درشت (سفید، قهوهای یا رنگی) روی پای قبل از پخت آن.
- گذاشتن شبکه فر روی یک سوم پایین فضای فر.
- برای تمیزی راحتتر یک لایه فویل آلومینیوم (یا یک سینی فر) را به هنگام رساندن دما به ۱۷۵ درجه در زیر پای قرار دهید.
- برای سرو پای میتوانید با اسکوپ بستنی، مقداری بستنی دلخواه خود را که البته اغلب وانیلی است، روی برشهای پای بریزید. نوش جان!
پای آلبالو
از آنجایی که آلبالوها معمولا کوچکتر هستند باید ۶ پیمانه آلبالوی هسته گرفته داشته باشید که در اینصورت وزن بیشتری خواهد داشت. آلبالو مزه ترش تری نسبت به گیلاس شیرین دارد بنابراین باید از ۱ پیمانه شکر برای شیرین کردن آن استفاده کنید.
منبع: natasha’skitchen
منبع : Bartarinha