امروز: چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 8 ذو القعدة 1445 | 2024-05-15
کد خبر: 499531 |
تاریخ انتشار : 03 فروردین 1402 - 12:08 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

با گذشت یک سال پس از درخواست دولت استکهلم برای عضویت در ناتو، پارلمان سوئد رسما به پیوستن به این ائتلاف نظامی رای مثبت داد. به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، این طرح با ۲۶۹ رای موافق، ۳۷ رای مخالف و ۴۳ رای ممتنع در پارلمان سوئد به تصویب رسید. توبیاس بیلستروم، […]

با گذشت یک سال پس از درخواست دولت استکهلم برای عضویت در ناتو، پارلمان سوئد رسما به پیوستن به این ائتلاف نظامی رای مثبت داد.

به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، این طرح با ۲۶۹ رای موافق، ۳۷ رای مخالف و ۴۳ رای ممتنع در پارلمان سوئد به تصویب رسید.

توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه سوئد پس از این رای‌گیری در توئیتی نوشت: به دنبال رای مثبت پارلمان سوئد به عضویت این کشور در ناتو، تصمیم تاریخی اتخاذ شد. سوئد امن‌تر و ایمن‌تر خواهد شد و ما یکی از تامین‌کنندگان امنیت برای ائتلاف ناتو خواهیم بود.

این رای بیشتر تشرفاتی بود چرا که دولت سوئد در مه سال ۲۰۲۲ میلادی تصمیم گرفت تا درخواست عضویت در ناتو را ارائه کند و این ائتلاف نظامی نیز در ژوئیه همان سال پروتکل‌های الحاق سوئد را تایید کرد. با این حال، پیش از آنکه سوئد بتواند به ناتو ملحق شود، تمامی دیگر اعضای ناتو نیز باید درخواست عضویت این کشور را تایید کنند که هنوز به هیچ وجه قطعیت ندارد.

پیش از آغاز جلسه رای‌گیری، بیلستروم در جریان سخنرانی در پارلمان گفت: ما قادر خواهیم بود تا پیش از نشست ناتو در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی که قرار است ژوئیه سال جاری میلادی برگزار شود، به عضویت ناتو درآییم.

با این حال، این مساله به ترکیه و کنار گذاشتن مخالفتش با این الحاق بستگی دارد. در بین مسائل مختلف، آنکارا تاکید دارد که استکهلم به پناه دادن به تعدادی از “تروریست‌های” کرد که به گفته سوئد فعالانی هستند که پناهندگی دریافت کرده‌اند، ادامه می‌دهد. ترکیه همچنین خواستار عذرخواهی سوئد به خاطر سوزاندن کتاب مقدس قرآن در مقابل سفارتش شده که چندین تن از مقامات سوئدی آن را به عنوان آزادی بیان توجیه کرده‌اند.

بیلستروم تاکید کرد، امتناع ترکیه از تایید عضویت سوئد در ناتو، سیاست درهای باز این ائتلاف نظامی را زیر سوال می‌برد.

در سوئد تنها حزب چپ و سبزها علیه این طرح رای دادند.

دولت سوئد به تشدید درگیری‌ها در اوکراین به عنوان توجیهی برای کنار گذاشتن سیاست بی‌طرفی‌اش که از سال ۱۸۱۵ میلادی آن را حفظ کرده بود، اشاره کرده است.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید