به گزارش مجله سیاسی پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش ایسنا، محمدرضا حافظنیا رئیس کمیته علمی این همایش عصر امروز در نشست خبری با بیان این مطلب، افزود: در این همایش 20 مقاله از شخصیتهای برجسته کشور ارائه شده و علاوه بر این 100 مقاله دیگر هم به این همایش ارائه شده که 60 مقاله آن در […]
به گزارش مجله سیاسی پایگاه صلح خبر ؛
به گزارش ایسنا، محمدرضا حافظنیا رئیس کمیته علمی این همایش عصر امروز در نشست خبری با بیان این مطلب، افزود: در این همایش 20 مقاله از شخصیتهای برجسته کشور ارائه شده و علاوه بر این 100 مقاله دیگر هم به این همایش ارائه شده که 60 مقاله آن در همایش مورد بررسی قرار میگیرد.
حافظنیا در ادامه خاطرنشان کرد: محورهای مقالاتی که در این همایش ارائه شده عبارت است از قلمروسازی ایران در فضاهای اقیانوسی، مدلسازی آمایش سرزمینی، گردشگری داخلی، نحوه ایجاد مناطق آزاد مولد و فنآور، اقتصاد دریایی، ظرفیت شیلاتی، برآورد انرژیهای فسیلی و خورشیدی، توسعه صنعت اتمی برای تولید آب شیرین، کشتیسازی، ارتباطات بینالمللی دریایی، الکترونیکی، ریلی و هوایی، قدرت نظامی دریایی ایران و ظرفیت منطقه برای ایجاد هاب هوایی منطقهای.
وی با اشاره به اینکه این همایش یک همایش آیندهنگر است، خاطرنشان کرد: ما دنبال بیان ظرفیتهای ژئوپلیتیک جنوب شرق کشور هستیم زیرا این منطقه میتواند لوکوموتیو توسعه ایران باشد و اقتصاد ایران را به اقتصاد جهانی وصل کند.
این استاد دانشگاه همچنین افزود: قرار بود این همایش در چابهار انجام شود اما مدیران اقتصادی چابهار امکانات کافی در اختیار ما قرار ندادند و تنها کسی که در حوزه دولت از ایده ما حمایت کرد وزیر کشور بود. این همایش با همت موسسه خصوصی شاخصپژوه برگزار میشود.
حافظنیا در ادامه با اشاره به اینکه جنوب شرقی ایران از پتانسیل بالایی برای ایجاد اقتصاد انسانپایه، صنعتی و مبتنی بر صادرات برخوردار است، تصریح کرد: با این وجود اهمیت این فضا برای کشور ما به اندازه کافی درک نشده است. تنها شخصی که ادراک ژئوپلیتیکی نسبت به این منطقه دارد شخص رهبری است که دائماً در خصوص توسعه جنوب شرق کشور به دولتمردان توصیه میکند در حالی که دولتمردان فقط دنبال ایجاد مناطق آزاد هستند و درک ژئوپلیتیکی نسبت به این منطقه ندارند. به همین دلیل هم است که در این همایش آنچنان که باید دولتمردان نقشآفرین نشدند.
حافظنیا گفت: اگر جنوب شرق کشور توسعه یابد و نقش لوکوموتیو توسعه کشور را ایفا کند دیگر نیاز نیست نگران امنیت منطقه باشیم. ساختار این منطقه اکنون عقبمانده است و به همین دلیل زمینهساز ایجاد بحران است.
وی در پایان با اشاره به اینکه اقتصاد در کشور ما زمینپایه است، اظهار کرد: ساختار اقتصادی ایران باید به ساختار انسان پایه تبدیل شود. این کار با جایگزینی استراتژی صادرات و اقتصاد مبتنی بر صنعت و فناوری ممکن است. این هدف را ما میتوانیم با توسعه جنوب شرق کشور به دست آوریم زیرا این منطقه پتانسیل بالایی برای توسعه کشور دارد.
انتهای پیام
Let’s block ads! (Why?)
ایسنا
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.