امروز: شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 22 جماد أول 1446 | 2024-11-23
کد خبر: 252201 |
تاریخ انتشار : 06 بهمن 1397 - 1:04 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر “تا یادم می آید در خانه مان بحث و دعوا بود، پدرم به مواد مخدر اعتیاد داشت و معمولا عصرها که می‌شد، در خانه‌ به روی دوستانش باز بود تا در کنار یکدیگر زندگی‌مان را دود کنند؛ زندگی یعنی همان چیزی که انگار اصلا برای پدرم معنایی نداشت.” او […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

“تا یادم می آید در خانه مان بحث و دعوا بود، پدرم به مواد مخدر اعتیاد داشت و معمولا عصرها که می‌شد، در خانه‌ به روی دوستانش باز بود تا در کنار یکدیگر زندگی‌مان را دود کنند؛ زندگی یعنی همان چیزی که انگار اصلا برای پدرم معنایی نداشت.”

او از دوران کودکی‌اش می‌گوید، آن زمانی که با دو برادر خود در یک خانه به همراه پدر و مادرشان زندگی می‌کرد. از به یادآوردن آن روزها وحشت دارد؛ هر روز داد، فریاد، کتک و …

مرضیه، دختر جوان مازندرانی به خبرنگار صلح خبر گفته، تا یادش می‌آید در خانه شان بحث و دعوا بود و پدرش به مواد مخدر اعتیاد داشت و معمولا عصرها که می‌شد، درب خانه‌ به روی دوستانش باز بود تا در کنار یکدیگر زندگی‌شان را دود کنند.

 پس از آن‌که سرمایه و زندگی اش را دود می‌کرد و حس خماری از بدنش خارج می شد، سه فرزند و همسرش به یادش می‌آمدند و تنها حدود یکساعت برای شان پدری می‌کرد و انگار همان یک ساعت زندگی هم برای همه اعضای خانواده به بهشت تبدیل می‌شد اما پس از آن‌که حس غریب مصرف مواد از تنش خارج می‌شد و دوباره به آن لعنتی نیازمند می‌شد همه را به باد کتک می‌گرفت.

او از دعوای حسین(برادرش) با پدرش گفت و این‌که برادرش تا پیش از ازدواج بارها با پدرش بر سر رفتارهای پیش و پس از مصرف مواد مخدر دعوا می‌کرد، هرگز او را نزد و شاید چون دختر بود اما حسابی از خجالت برادرش درآمد و حتی چند بار با چاقو تهدیدش کرد.

شیطنت‌های برادر کوچک‌اش که تمام رویای بچگی‌اش چیزی جز بازی نبود، در کنار لجوج بودنی که انگار از پدر به ارث برده بود، باعث می شد پدر بیشتر به او توجه کند اما باز هم در مقابل مواد، فرزندان اهمیتی نداشتند، مادرم هم مدت‌ها بود که فقط به عشق فرزندانش زندگی می‌کرد و هر بار که اتفاقی در خانه‌ می‌افتاد بچه‌ها را در آغوش می‌گرفت و می‌گریست اما هرگز فرزندان را رها نکرد؛  او امروز که به آن روزها فکر می‌کند می‌بیند که اگر من جای مادرش بود، حتی یک ثانیه نیز تحمل نمی‌کرد.

دختر قصه ما از یک ازدواج ناموفق، دو فرزند 14 و 3 سه ساله دارد و معتقد است: تمام سختی‌هایی که در طول زندگی‌اش به وجود آمده را همان عشق به مواد مخدر به جای دوستی پدر، باعث شده است.

او که پدرش را در 45 سالگی به دلیل نارسایی کلیه از دست داده از وضعیت زندگی برادرانش گلایه دارد و می گوید:” برادرم پس از فوت پد به دلیل مسائل ارث و میراث قطع ارتباط کرده و حال برادر کوچکترم نیز زیاد رو به راه نیست؛ از دستان خالکوبی کرده گرفته تا استعمال مواد مخدر؛ همه اینها نتیجه اعمال و رفتار پدرم است.”

هادی، پدر یک خانواده پرجمعیت که فرزند ارشدش قربانی اعتیاد شده، راوی دیگری برای صلح خبرست که گفته تا پیش از اعزام فرزندش به خدمت سربازی، همه چی آرام و معمولی به نظر می‌رسید اما زمانی که وی از سربازی برگشت، مشکلات خانواده آغاز شده است.

وی از زمانی گفت که فرزندش از سربازی برگشته و نوع برخوردش با مسائل و خانواده متفاوت شده است.

خودش می‌گوید: “هر کاری که به او می سپردیم یا انجام نمی داد و یا به شکل بدی به پایان می‌رساند، وقتی هم دلیل این امر را از وی جستجو می‌کردیم با پرخاشگری می‌گفت “شما اصلا پدر و مادر به روزی نیستید و سواد کافی برای درک من را ندارید.”

 پدر از اینکه ادبیات فرزندش متفاوت شده، تعجب کرده تا اینکه به صورت نامحسوس رفتار و رفت و آمدهایش را زیرنظر قرار داده و در نهایت متوجه شده که به یک ماده مخدر، اعتیاد دارد.

 پس از این امر، موضوع را با پزشکان و روانپزشکان در میان گذاشت و به آرامی شرایط در حال بازگشت به روزهای ابتدایی‌اش است اما نکته مهمی که در این ماجرا برایش مهم به نظر می‌رسید، این گفته فرزندش بود که شما به روز نیستید، در نگاه نخست این جمله برایم سخت و تکان دهنده بود اما در مجموع، من را به فکر واداشت.

 اینها تنها بخش کوچکی از مشکلات چند خانواده مازندرانی است که حداقل یک فرد از آنها با مشکل مواد مخدر روبه‌رو بوده‌ است. مشکلی که از آن به عنوان یک بیماری یاد می‌شود و به اعتقاد کارشناسان اگر جلوی این بیماری گرفته نشود، تبدیل به بحران‌های اجتماعی می‌شود.

علی وطن دوست، روانشناس و مدرس دانشگاه علامه محدث نوری در گفت‌وگو با صلح خبر اظهار کرد: اعتیاد به عنوان چهارمین بحران دنیا مطرح شده اما شدت و ضعف آن متفاوت بوده و در قسمت‌های جغرافیایی چه در کشورهای اروپایی و آمریکایی، نوع مصرف ماده مخدر نیز متفاوت است.

وی با بیان اینکه اعتیاد به عنوان ‌یک وابستگی از لحاظ جسمی و فیزیکی بر روی فرد تاثیرگذار است، تصریح کرد: سندرم‌های بالینی مغزی در فرد باعث می شود که او اجبار در مصرف پیدا کند؛ عوامل فردی، محیطی، خانوادگی و اجتماعی آسیب‌هایی هستند که در مورد اعتیاد باید مورد توجه قرار گرفته شود.

این روانشناس با اشاره به اینکه گاهی اوقات بعضی از افراد یک علت را باعث اعتیاد فرد عنوان می‌کنند، خاطرنشان کرد: بیش از پنج مورد در مبتلا شدن فرد به دام اعتیاد تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: با خبر بودن والدین از اینکه فرزندان در حال انجام چه کاری هستند یکی از مهم‌ترین عوامل است و باید و این تعامل، گفت‌وگو و سبک زندگی مقتدرانه وجود داشته باشد و لازمه‌اش کسب اطلاعات و بالابردن آگاهی است.

وطن دوست با اشاره به اینکه در عصر ارتباطات قرار داریم و آسیب های اجتماعی بسیاری در حال شدت و افزایش است، اظهار کرد: یک عزم ملی در پیشگیری از اعتیاد لازم است تا بتوان جامعه و نسلی که لااقل در حوزه آسیب های اجتماعی کمتر آسیب ببینید را تربیت کرد.

این روانشناس، دست به دست هم دادن دولتمردان، مردم و سازمان‌های مردم نهاد را یکی از راهکارها دانست و افزود: با کمک هم آگاه‌سازی و مصون سازی را در پیشگیری انجام دهیم و با افزایش عوامل محافظت کننده بحرانی را که در این فضا وجود دارد کمتر کنیم تا ازجامعه سالم برخوردار شویم.

گزارش از: زینب تذکاری، خبرنگار صلح خبر

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید