امروز: سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 29 شوال 1445 | 2024-05-07
کد خبر: 220774 |
تاریخ انتشار : 23 بهمن 1396 - 10:14 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر ؛ هرکس قانون اساسی را قبول دارد انقلابی است به گزارش صلح خبر، روزنامه ایران در صفحه اول امروز 23 بهمن ماه خود نوشت: هرکس قانون اساسی را قبول دارد انقلابی است رئیس جمهوری، قانون اساسی را بزرگ‌ترین ثمره انقلاب اسلامی و میراث حضرت امام(ره) دانست و با تأکید بر اینکه […]

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر ؛

هرکس قانون اساسی را قبول دارد انقلابی است

به گزارش صلح خبر، روزنامه ایران در صفحه اول امروز 23 بهمن ماه خود نوشت: هرکس قانون اساسی را قبول دارد انقلابی است

هرکس قانون اساسی را قبول دارد انقلابی است

رئیس جمهوری، قانون اساسی را بزرگ‌ترین ثمره انقلاب اسلامی و میراث حضرت امام(ره) دانست و با تأکید بر اینکه این قانون، معیار اساسی برای وحدت و اتحاد در کشور است، اظهار داشت: هرکس که قانون اساسی را قبول دارد، انقلابی است و باید به او احترام گذاشت. روحانی  در اجتماع بزرگ مردم تهران در مراسم راهپیمایی سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ما امروز برای توسعه و آبادانی ایران اسلامی به همه اصولگرایان، اصلاح‌طلبان، اعتدالگرایان و به همه کسانی که به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارند، نیاز داریم. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، روحانی با ابراز خرسندی از حضور در اجتماع بزرگ مردم تهران در مراسم سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: ویژگی مهم مراسم امسال این است که وارد چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی می‌شویم و باید سال آینده به معنای واقعی کلمه سال بلوغ این انقلاب باشد و ما  باید وحدت و اتحاد ملی را بیش از گذشته در سال آینده شاهد باشیم. وی افزود: انقلاب ما وقتی پیروز شد که همه با هم بودیم و در قطار انقلاب مسافران فراوانی بودند برخی‌ها خودشان خواستند از قطار انقلاب پیاده شوند و برخی را هم از قطار انقلاب پیاده کردیم که می‌توانستیم پیاده نکنیم و امروز باید همه را مجدداً به سوار شدن قطار موفقیت و پیروزی انقلاب دعوت کنیم. به گفته روحانی،  ما یک ملت هستیم و یک آرمان داریم و در پی عظمت ایران بزرگ و تفوق فرهنگ اسلام و هویت ایرانی – اسلامی در دل جوانان عزیزمان هستیم.
تشریح دستاوردها
روحانی در ادامه  برگزاری انتخابات شکوهمند 29 اردیبهشت و  پیروزی بر تروریسم را از دستاوردهای سال جاری خواند و افزود: امریکایی‌ها می‌خواستند در امور داخلی کشورمان مداخله کنند اما مردم ما به آنها جواب رد دادند و با وحدت، اتحاد و ایستادگی‌ خود، توطئه امریکایی‌ها را خنثی کردند. امریکایی‌ها  به شورای امنیت سازمان ملل رفتند و می‌خواستند علیه ملت ایران توطئه کنند اما خوشبختانه اعضای شورای امنیت به امریکا پاسخ منفی دادند. روحانی گفت: در مسأله برجام نیز امریکایی‌ها تاکنون چند نوبت برای از بین بردن این توافق مهم منطقه‌ای و بین‌المللی تلاش کردند اما تا امروز ناموفق بوده‌اند و اعلام می‌کنم ملت ما به عهد خودش تا روزی پایبند است که طرف مقابل ما هم به عهد خود پایبند باشد و مجدداً تأکید می‌کنم اگر بخواهند از پیمانی خارج شوند، ضرر آن را خیلی زود خواهند دید. ملت ما ملتی است که راه موفقیت و پیروزی خود را ادامه می‌دهد.
روحانی در ادامه به پیشرفت‌های کشور در حوزه‌های داخلی اشاره کرد و گفت: در یک سال گذشته پیشرفت‌های بسیار مهمی در زمینه اجتماعی، امنیتی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی داشتیم. رشد اقتصادی کشور در سال گذشته بیش از دیگر کشورها و در سال جاری به حول و قوه الهی دارای رشد اقتصادی بیش از متوسط جهانی خواهیم بود. رئیس جمهور با اشاره  به جذب گسترده سرمایه خارجی در یک سال گذشته، اظهار داشت: ما بیش از همه سال‌های دیگر سرمایه خارجی را جذب کردیم و  اینکه توانستیم 32 میلیارد دلار سرمایه خارجی را به عنوان سرمایه‌گذاری مستقیم یا فاینانس جذب کنیم به معنای اعتبار و رشد ایران است. وی همچنین به دو برابر شدن برداشت ایران از میدان  مشترک با قطر در پارس جنوبی ظرف 4 سال و پیشی گرفتن از این کشور اشاره کرد و افزود: در زمینه نفت، در میدان مشترک در غرب کارون با عراق در چند سال پیش در آغاز دولت یازدهم، روزانه 70 هزار بشکه نفت استخراج می‌کردیم اما امروز به جای 70 هزار بشکه 305 هزار بشکه در روز استخراج می‌کنیم که این به معنای حراست از سرمایه کشور است.
روحانی با اشاره به اینکه ملت ایران در  12 دوره انتخابات ریاست جمهوری، 10 دوره مجلس شورای اسلامی، 5 دوره مجلس خبرگان رهبری، 5 دوره شوراهای شهر و همه‌پرسی‌های دیگر و قانون اساسی شرکت کرده‌اند، افزود: مردم ما با انتخابات، با صندوق رأی و با حاکمیت ملی مسیر خود را پیموده‌اند و خواهند پیمود.
رئیس جمهوری اظهار داشت: کشور امروز در زمینه ساخت ناوچه، هلی‌کوپتر، هواپیما، تانک، موشک، رادار، موشک ضدهوایی و ماهواره و ماهواره‌بر خودکفا شده است. در سطح جهان اعلام کردیم، توانمند و قدرتمندیم و روی پای خود ایستادیم و در مسیر درست حرکت می‌کنیم.
عقب‌ماندگی در زمینه بانک، بودجه‌ریزی و مالیات
روحانی با بیان اینکه کشور باوجود دستاوردهای گسترده با کاستی‌هایی نیز مواجه است، گفت: در 39 سال در بسیاری از زمینه‌ها پیشرفت کردیم و موفق و پیروز شدیم اما در عین حال در زمینه‌هایی هم کاستی‌ها و تأخیرهایی داشتیم و موفقیت‌هایمان به اندازه کافی نبود و در تصمیم‌گیری شاید تأخیر کردیم و  شاید در بیان واقعیت با شفافیت با مردم خود صحبت نکردیم. ما در زمینه بانک، مالیات، بودجه‌ریزی، عقب‌ماندگی‌هایی داریم و باید عقب‌ماندگی و کاستی‌ها  را جبران کنیم.
رئیس جمهوری یکی از اهداف بلند دولت دوازدهم را ایستادگی در برابر فشارهای مختلف خارجی و یا داخلی برای اصلاح ساختاری اقتصاد کشور برشمرد و گفت: ساختار اقتصاد کشورمان را باید اصلاح کنیم. در بودجه سال 97 قدم‌هایی در این زمینه برداشتیم و این گام‌های اصلاحی تداوم خواهد یافت. در زمینه محیط زیست کاستی‌هایی داریم، کلانشهرها از لحاظ هوا آلوده است. شدت انرژی و مصرف انرژی‌ ما قابل قبول نیست اینکه ما در روز، 5/5 میلیون بشکه نفت یا گاز معادل را مصرف می‌کنیم قابل قبول نیست.
رئیس جمهوری با تشریح اقدامات دولت در عرصه محیط زیست و مقابله با ریزگردها نیز گفت:  ما مردم در برابر آلودگی و ریزگرد تسلیم نمی‌شویم و دولت و ملت، قوای سه گانه و نیروهای مسلح،  دست به دست هم می‌دهیم و با این بلایا مبارزه می‌کنیم و سلامت را به کشورمان برمی‌گردانیم و مردم را در رفاه قرار می‌دهیم.  روحانی  همچنین طرح مهم دولت برای اصلاح بافت‌های فرسوده را تشریح کرد.
رسانه‌ها به ملت امید و نشاط بدهند
رئیس جمهوری در بخش دیگری، ضرورت توجه به حساسیت‌ها در روند اطلاع‌رسانی رسانه‌ها را مورد تأکید قرار داد و گفت: وقتی که آنفلوانزای مرغی می‌آید و ما 25 میلیون قطعه مرغ را به خاطر سلامت مردم معدوم می‌کنیم ، به جای تشکر از دولت نیایند در رسانه بگویند تخم مرغ طلایی شده است و حقیقت و واقعیت را به مردم بگویند و بدانند این میزان مرغ به خاطر سلامت مردم نابود شدند چرا که سلامت مردم برای ما مهم است.روحانی اظهارداشت: سال آینده به عنوان سال چهلم انقلاب باید سال وحدت باشد. رسانه‌های ما، اخلاق خوش اسلامی را پیش بگیرند و به ملت امید و نشاط دهند. سال آینده سال نشاط است  و در ورزشگاه‌ها، دانشگاه‌ها، سینماها و خیابان‌ها باید نشاط باشد.
رئیس جمهوری با بیان اینکه «سال آینده، سال نشاط و امید برای ملت ایران است و باید دشمن را مأیوس کنیم»، تصریح کرد: از اصولگرا، اصلاح‌طلب، اعتدالگرا، همه احزاب و تشکل‌ها و همه مردم خواهش می‌کنم  بیایید با هم باشیم. هزار دوست کم است و یک دشمن بسیار زیاد است، با هم دوستی کنیم و قدر همدیگر را بدانیم. کینه‌ها را رها کنیم. چند سال کینه، چند سال سخن ناروا گفتن. ما برادریم و همه ایرانی و مسلمانیم و منافع مشترک داریم. مسائل کوچک را رها کنیم، متحد شویم و در کنار هم قرار بگیریم. روحانی با توضیح برنامه‌های دولت برای اشتغالزایی  افزود: در سال آینده آنهایی که در کارگاه‌های خود افراد را جذب کنند، برای اشتغال همیشگی در سال اول برای هر فرد 300 هزار تومان را به عهده می‌گیریم. مهارت کاری را در سراسر کشور افزایش می‌دهیم و طرحی که برای مسکن داریم، سازمان برنامه و بودجه مدعی است که 250 هزار شغل جدید به وجود خواهد آورد و در زمینه صنعت در سال جاری 600 هزار واحد نیمه تمام را به اتمام رساندیم یا خواهیم رساند.
انتخابات انقلاب را پایدار نگه می‌دارد
روحانی خطاب به «جوانان عزیز و  مردم ایران» گفت: ما برای اینکه بتوانیم انقلاب و نظام را حفظ کنیم، راهی جز مشارکت مردم نداریم و  اگر انقلاب ما امروز باقی مانده، به خاطر انتخابات‌هاست. اگر انتخابات مجلس و ریاست جمهوری نداشتیم، بدانید امروز انقلابی در کار نبود و انتخابات‌ها است که این انقلاب را پایدار نگه می‌دارد.
رئیس جمهوری تأکید کرد: راه انتخاب مردم را باید سهل کنیم. از همه نهادها و ارگان‌ها و از دستگاه قانونگذاری مجلس، شورای نگهبان و از همه می‌خواهم که راه انتخابات را سهل کنند. اسلام گفته است اگر 40 نفر شهادت دادند این فردی که از دنیا رفته آدم خوب است، اگر آدم بد باشد، در روایات ما آمده خدا از گناهانش می‌گذرد . آیا وقتی 400 نفر شهادت می‌دهند این آدم خوب است، یک جناح شهادت می‌دهد که این آدم خوب است و میلیون‌ها نفر شهادت می‌دهند، این فرد خوب است، کافی نیست؟
روحانی با بیان اینکه «باید به مردم اعتماد و راه قانونی را سهل کنیم»، اظهار داشت: احراز صحت و سلامت و شایستگی‌ها را سهل کنیم. مردم را در این احرازها مشارکت دهیم و  اگر کمبود قانون داریم، قانون را اصلاح کنیم و راه را باز کنیم، با مردم مدارا کنیم. بگذارید همه سلیقه‌ها و جناح‌ها در انتخابات حضور پیدا کنند و در انتخابات مجلس، شوراها، خبرگان و ریاست جمهوری همه بیایند و شرکت کنند. با تجربه خودم و به عنوان نماینده ملت ایران اعلام می‌کنم راه این است که انتخاب مردم را آسان کنیم. انتخاب مردم اساس برای حراست از نظام ما است. رئیس جمهوری همچنین رعایت قواعد بازی را در این عرصه مهم برشمرد و گفت: قواعد تعامل را نباید از یاد ببریم . موقع انتخابات اشکال ندارد، صحبت و نقد کنیم و هر کسی از کاندیدای خودش حمایت کند هر چند که آن وقت هم باید اخلاق، راستگویی و اسلام معیار باشد اما انتخابات که تمام شد، رقابت تمام شد. خواهش می‌کنم از همه جناح‌ها، احزاب، جوان‌ها، فرهیختگان، هر کس انتخاب شد، آن منتخب مردم است.
همه‌پرسی ظرفیت قانون اساسی است
روحانی با بیان اینکه «رأی مردم است که منتخب مردم را می‌سازد»، گفت: رقابت را کنار بگذاریم، قواعد سیاسی جهانی را مراعات کنیم، همه در کنار هم باشیم، مردم را راحت بگذاریم، در حریم خصوصی مردم دخالت نکنیم چرا که حریم خصوصی مردم از آن مردم است و یکبار هم شده فرمان 8 ماده‌ای امام در سال 61 را بخوانیم، به آن عمل کنیم و آستانه تحمل‌مان را بالا ببریم.
رئیس جمهور اظهار داشت:  ثمره انقلاب ومیراث امام بزرگ ما قانون اساسی است، آن را پاس بداریم و از ظرفیت‌هایش استفاده کنیم. بسیاری از مسائلی که امروز در حوزه  آزادی‌ها، روابط اجتماعی و سرمایه‌گذاری‌ها به عنوان مشکل در جامعه داریم، ناشی از عمل نکردن به قانون اساسی است. قانون اساسی معیار ماست. هر که قانون اساسی را قبول دارد، انقلابی است و  همه شامل تمام قوا و نیروهای مسلح باید به قانون اساسی عمل کنیم. قانون اساسی بن‌بست‌ها را برداشته و ظرفیت بسیار بزرگی دارد.
وی با تأکید بر اینکه «اگر جایی ما با هم بحث داریم باید به اصل 59 قانون اساسی مراجعه کنیم»، گفت: اصل 59 قانون اساسی می‌گوید در برخی موارد قانون‌گذاری و اعمال قوه مقننه در مسائل مهم اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، مراجعه به آرای مستقیم مردم است. اگر در دو تا مسأله اختلاف نظر داریم، جناح‌ها اختلاف دارند، دعوا و شعار ندارد، صندوق آرا را بیاوریم و طبق اصل 59 قانون اساسی هر چه مردم گفتند، به آن عمل کنیم، این ظرفیت قانون اساسی ماست و باید به ظرفیت‌های قانون اساسی‌مان عمل کنیم.
رئیس جمهور تأکید کرد: یک مقدار مدارا و آستانه تحمل ما باید افزایش  یابد و در کنار هم، برای کشور‌ و ملت تلاش کنیم. همان طور که در حرم امام گفتم، سه چیز برای ما اصل است؛ اسلام، ایران و ملت ایران و «همه ما برای اسلام، همه ما برای ایران و همه ما برای ملت ایران.»

نیم نگاه
تأکید روحانی بر اهمیت همه‌پرسی
رئیس جمهوری ساعاتی بعد از اتمام سخنرانی خود در مراسم 22 بهمن بر مراجعه به اصل 59 قانون اساسی یعنی همه‌پرسی تأکید کرد.  به گزارش «ایران»، روحانی در توئیتر نوشت:« قانون اساسی بن‌بست‌ها را برداشته است؛ هر جا در مسائل مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اختلاف نظری داریم، باید به اصل 59 قانون اساسی یعنی آرای مردم و همه‌پرسی مراجعه کنیم.»

اگر فيلم يا فيلم يا تصاويري داريد که تمايل داريد با ديگران به اشتراک بگذاريد، از بخش خبرنگاران صلح خبر براي ما ارسال نماييد. تا پس از بررسي در مجله مديا صلح خبر منتشر گردد.

اگر تمايل داشته باشيد با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاوير و فيلم ها و فيلم هاي خودتان، قوانين و عرف را رعايت نماييد تا قابليت پخش داشته باشند.

خبرنگاران پايگاه تحليلي خبري صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید