امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 225440 |
تاریخ انتشار : 16 اسفند 1396 - 1:12 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر حمیدرضا شاه‌آبادی با ابراز نگرانی از انتشار کتاب‌های پررنگ و لعاب با محتوای ضعیف می‌گوید: سال ۱۳۹۶، سال پررونقی برای ادبیات کودک و نوجوان نبوده است. این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفت‌وگو با صلح خبر درباره ارزیابی خود از ادبیات در سال جاری اظهار کرد: تعداد آثاری […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

حمیدرضا شاه‌آبادی با ابراز نگرانی از انتشار کتاب‌های پررنگ و لعاب با محتوای ضعیف می‌گوید: سال ۱۳۹۶، سال پررونقی برای ادبیات کودک و نوجوان نبوده است.

این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفت‌وگو با صلح خبر درباره ارزیابی خود از ادبیات در سال جاری اظهار کرد: تعداد آثاری که در حوزه ادبیات کودک و نوجوان منتشر شد، کم بود. اتفاق‌های چشمگیری در این حوزه نیفتاد و شاهد خلق آثار ماندنی نبودیم.

او درباره دلایل این موضوع گفت: دلیش را نمی‌دانم چه می‌تواند باشد؛ شاید بی‌انگیزگی نویسندگان است، شاید وخیم بودن اوضاع بازار است و شاید شرایطی که موجب شده آدم‌های مختلف بیش از این‌که به فکر فرهنگ و ادبیات باشند به فکر منافع شخصی خود باشند که این  موضوع منجر به کم‌رونق‌تر شدن ادبیات کودک ما شده است.

شاه‌آبادی سپس اظهار کرد: یکی از اتفاقاتی که در ادبیات کودک و نوجوان سال ۹۶ افتاد رواج کتاب‌های پررنگ و لعابی بود که ظاهر خیلی زیبایی دارند و می‌توانند خواننده‌ها را به خود جذب کنند اما آن‌چه در درون این کتاب‌ها است خیلی قابل قبول نیست و این‌ نگرانی وجود دارد که بچه‌هایی که با اشتیاق و علاقه کتاب‌ها را خریداری می‌کنند بعد از  خواندن از آن‌ها خوش‌شان نیاید و این موضوع باعث شود گرایش به کتاب‌خوانی در بچه‌ها از بین برود.

او در ادامه افزود: از طرف دیگر توجه زیاد به حوزه ترجمه باعث شده است تألیف کم‌رنگ‌تر جلوه کند. البته زمانی که تألیف ضعیف می‌شود گرایش به ترجمه از طرف ناشران و مخاطبان بیشتر می‌شود  و نمی‌توان منکر این موضوع شد.

این نویسنده خاطرنشان کرد: گمان می‌کنم باید شرایطی را فراهم کرد تا نویسندگان انگیزه ‌بیشتری برای نوشتن پیدا کنند؛ شرایطی که آثار آن‌ها به خوبی مورد نقد و بررسی قرار گیرد و مخاطبان از این طریق با کتاب‌ها آشنا شوند و به آن‌ها دسترسی پیدا کنند. همچنین باید شرایطی فراهم شود که نویسنده‌ها بیشتر در ارتباط باشند و با یکدیگر  تبادل نظر کنند تا بتوانند به یکدیگر در پیش‌برد کارشان کمک کنند.

او همچنین گفت: طرح‌هایی مانند پروژه «رمان نوجوانان امروز» در کانون پرورش فکری کودک و نوجوان که چند سال پیش اجرا شد راهکار خوبی بود و نتیجه‌های خوبی‌ هم داشت و باعث تأسف است که این پروژه دیگر اجرا نشد. اجرا کردن طرح‌های مشابه توسط نهادهای متعدد فرهنگی شاید بتواند نویسنده‌ها را دور هم جمع کند و به آن‌ها انگیزه نوشتن دهد تا شاهد آثار تألیفی ارزنده باشیم.

حمیدرضا شاه‌آبادی در ادامه درباره اتفاق‌های مهمی که در ادبیات  در سال ۹۶ رخ داده است، گفت: فقط می‌توانم به راه ‌پیدا کردن نویسنده ایرانی (فرهاد حسن زاده) به مرحله نهایی جایزه هانس کریستین اندرسن اشاره کنم که می‌تواند اتفاق مهمی‌ در ادبیات کودک و نوجوان و به نوعی زمینه‌ساز معرفی ادبیات کودک ما به کشورهای دیگر باشد.

او  در پایان گفت: اطلاع دارم که چند اثر خوب توسط نویسنده‌ها خلق شده و شاید در روزهای پایانی سال یا اوایل سال آینده منتشر شود؛ این می‌تواند امیدوار کننده باشد و به ما این نوید را بدهد که سال ۹۷ سال بهتری خواهد بود.

 انتهای پیام.

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید