امروز: یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 5 ذو القعدة 1445 | 2024-05-12
کد خبر: 453941 |
تاریخ انتشار : 20 دی 1400 - 15:21 | ارسال توسط :
0
6
ارسال به دوستان
پ

بعد از اعلام آغاز نامزدی برای پست ریاست‌جمهوری عراق، از امروز (دوشنبه) دور جدیدی از مذاکرات سیاسی که احتمالا ظرف دو هفته به پایان برسد، آغاز می‌شود. به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری آناتولی، براساس عرف قانون اساسی رایج در عراق از اولین انتخابات سال ۲۰۰۵ گروه‌های کُرد باید نامزد ریاست جمهوری عراق […]

بعد از اعلام آغاز نامزدی برای پست ریاست‌جمهوری عراق، از امروز (دوشنبه) دور جدیدی از مذاکرات سیاسی که احتمالا ظرف دو هفته به پایان برسد، آغاز می‌شود.

به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری آناتولی، براساس عرف قانون اساسی رایج در عراق از اولین انتخابات سال ۲۰۰۵ گروه‌های کُرد باید نامزد ریاست جمهوری عراق را مشخص کنند. ظرف ۱۷ سال گذشته سه رئیس جمهور کرد در عراق حکمرانی کرده‌اند که عبارتند از جلال طالبانی، فؤاد معصوم و برهم صالح.

محمد الحلبوسی، رئیس جدید پارلمان عراق در جلسه روز یکشنبه اعلام کرد که نامزدی برای پست ریاست جمهوری آغاز شده و تا ۱۵ روز ادامه دارد. در روز آخر پارلمان جلسه‌ای را برای رأی گیری درباره نامزدها برگزار خواهد کرد. گروه‌های سیاسی باید ظرف دو هفته گزینه‌های خود را قطعی کنند.

منابع سیاسی نزدیک به حزب دموکراتیک کردستان عراق، از بزرگترین احزاب اقلیم کردستان گفت که این حزب طی روزهای گذشته مشغول مذاکرات انتخاب هیئت ریاست پارلمان بود و از امروز (دوشنبه) تماس‌هایش را برای انتخاب نامزد ریاست جمهوری آغاز می‌کند.

این منابع اعلام کردند: این تماس‌ها در دو سطح است. اول با احزاب کرد دیگر برای توافق بر سر یک شخصیت واحد و بعد انتقال به سطح دوم مذاکرات و رایزنی با گروه‌های سیاسی دیگر در بغداد برای قانع کردن آن‌ها به منظور پذیرش شخصیتی که درباره او توافق حاصل شده است.

به گفته این منابع، قبل از برگزاری جلسه رای گیری باید مذاکرات به توافق های سیاسی منجر شود. باید دو سوم اعضای پارلمان یعنی ۲۲۰ نماینده از ۳۲۹ نماینده با نامزد مشخص شده موافقت کنند.

محمود محمد، سخنگوی حزب دموکراتیک کردستان عراق گفت که همچنان زمان برای انتخاب نامزد ریاست جمهوری وجود دارد.

رسانه‌های کردزبان به نقل از محمود محمد اعلام کردند: احزاب کرد در حال اجرای برنامه کاری مشترکی هستند. باید همچنان مذاکراتی درباره بقیه پست‌ها صورت گیرد. حزب دموکراتیک کردستان خواهان مداخله در گزینه‌های گروه‌های دیگر نیست. همچنین نمی‌خواهد کسی در گزینه‌هایش دخالت کند.

تاکنون سابقه نداشته که حزب دموکراتیک کردستان به پست ریاست جمهوری دست یابد چراکه روسای جمهور عراق همواره از اتحاد میهنی کردستان بوده‌اند.

به تازگی ستران عبدالله، از رهبران اتحادیه میهنی کردستان عراق اعلام کرد: ریاست جمهوری از آن حزب وی خواهد بود و مذاکرات با گروه‌های کرد دیگر برای تکمیل مسائل مربوط به مرحله جدید ادامه دارد.

پارلمان جدید عراق یکشنبه اولین جلسه خود را برگزار کرد. در این جلسه محمد الحلبوسی به عنوان رئیس پارلمان و حاکم الزاملی، نامزد جریان صدر به عنوان معاون اول وی و شاخوان عبدالله، نامزد حزب دموکراتیک کردستان معاون دوم وی تعیین شدند.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید