امروز: یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 27 شوال 1445 | 2024-05-05
کد خبر: 206519 |
تاریخ انتشار : 25 آبان 1396 - 15:13 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر معاون گردشگری و امور زائران استانداری فارس گفت: مرکز مخابرات کامیاب از حریم عمارت دیوان‌خانه کریم‌خان زند در شهر شیراز خارج می‌شود. به‌گزارش صلح خبر بهنقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس، محمدابراهیم فروزانی معاون گردشگری و امور زائران استانداری فارس به همراه  مصیب امیری مدیرکل […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

معاون گردشگری و امور زائران استانداری فارس گفت: مرکز مخابرات کامیاب از حریم عمارت دیوان‌خانه کریم‌خان زند در شهر شیراز خارج می‌شود.

به‌گزارش صلح خبر بهنقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس، محمدابراهیم فروزانی معاون گردشگری و امور زائران استانداری فارس به همراه  مصیب امیری مدیرکل میراث‌فرهنگی استان از وضعیت عمارت دیوان‌خانه و مرکز مخابرات کامیاب شیراز که در حریم این عمارت دوره زندیه  واقع شده است بازدید کرد.

این بازدید در راستای درخواست استاندار فارس مبنی بر جابه‌جایی مرکز کامیاب از محدوده‌ حریم دیوان‌خانه زندیه انجام شد و این مقام مسئول در بازدید میدانی خود، در جریان شرایط موجود قرار گرفت.

با توجه به حساسیت و اهمیت این موضوع، در روز دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶ نیز جلسه‌ای با حضور مدیرکل میراث‌فرهنگی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس، معاون مدیر دفتر فنی، نمایندگان مخابرات و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی فارس برگزار شد و مقرر شد اداره مخابرات استان،   گزارش خود را در مورد شرایط زمین واگذاری شده، زمان مورد نظر برای  جابه جایی و هزینه‌های کلی جابه‌جایی ساختمان را در جلسه روز ۱۲ آذر اعلام کند.

عمارت دیوان‌خانه یکی از بناهای ارزشمند دوره زندیه در شیراز است که در نزدیکی ارگ کریم‌خان واقع شده و در سال۱۳۵۱ به شماره ۹۱۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و در گذشته به عمارت دیوان‌خانه کریم‌خان زند مشهور بوده است. این بنا در ۲ طبقه و با مساحت ۸۴۰ مترمربع از آجر و سنگ ساخته شده است و بنا بر منابع تاریخی به‌جای‌مانده از عصر زندیه این بنا در دوره کریم‌خان زند به‌عنوان مرکز حکومتی و رسیدگی بر امور اداری حکومت زندیه مورد استفاده قرار می‌گرفته است. از مهم‌ترین ویژگی‌های معماری این بنا می‌توان به مقرنس‌کاری، حجاری و نقاشی‌های دوره زندیه و به‌ویژه نقاشی مکتب شیراز اشاره کرد. این عمارت در زمان قاجاریه مرکز پست و تلگراف هند و اروپا بود و در دوره دوم پهلوی قسمتی از آن تخریب و ساختمان پست و مخابرات بر روی اضلاع جنوبی و غربی آن احداث شد و به‌دلیل اهمیت این بنای تاریخی در محور زندیه شیراز جابه جایی این مرکز در دستور کار مقامات استان  قرار گرفته است.

منبع : Mehrnews

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید