امروز: شنبه, ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 26 شوال 1445 | 2024-05-04
کد خبر: 535024 |
تاریخ انتشار : 11 بهمن 1402 - 7:23 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

در شرایط فعلی کشور با ناترازی بنزین مواجه است و آنطور که اعلام شده برنامه‌ای نیز برای افزایش قیمت وجود ندارد لذا در این شرایط طبق اعلام کارشناسان تنوع بخشی به سبد سوخت و استفاده از بزارهای غیر قیمتی می‌تواند راهکاری برای گذر از این شرایط باشد. به‌ گزارش صلح خبر، آمارها نشان می‌دهد ۳۰ […]

در شرایط فعلی کشور با ناترازی بنزین مواجه است و آنطور که اعلام شده برنامه‌ای نیز برای افزایش قیمت وجود ندارد لذا در این شرایط طبق اعلام کارشناسان تنوع بخشی به سبد سوخت و استفاده از بزارهای غیر قیمتی می‌تواند راهکاری برای گذر از این شرایط باشد.

به‌ گزارش صلح خبر، آمارها نشان می‌دهد ۳۰ میلیون خودروی سبک و موتورسیکلت در چرخه حمل و نقل ایران فعال است که روزانه ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین مصرف می‌کنند که با استانداردهای جهانی همخوانی ندارد. همچنین ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار خودروی سنگین پایه دیزلی در چرخه حمل و نقل حضور دارند که  روزانه ۶۳ میلیون لیتر نفت‌گاز مصرف می‌کنند. در حوزه نیروگاه‌ها نیز در روزهای اخیر ۷۰ میلیون لیتر نفت‌گاز مصرف شده است.  

این اعداد نشان دهنده بالا بودن شدت مصرف انرژی در کشور است، موضوعی که موجب ناترازی بنزین در کشور شده و در این شرایط لزوم ایجاد تنوع در سبد سوخت کشور بیش از هر زمانی نمایان کرده است؛  سالانه ۲ میلیون خودرو هم به تعداد خودروهای کشور اضافه می‌شود که معادل ۵ تا ۶ میلیون لیتر به مصرف بنزین اضافه می‌کند. این عدد معادل تولید یک روز پالایشگاه تهران است، بنابراین باید به سمت بهینه‌سازی مصرف سوخت، به‌سازی و نوسازی ناوگان عمومی و جاده‌ای حرکت کنیم.

مرتضی بهروزی‌فر – کارشناس حوزه انرژی در همین رابطه به صلح خبر گفت: برای حل ناترازی بنزین صرفا راهکارهای قیمتی پاسخگو نیست و باید به سراغ ابزارهای غیرقیمتی نیز برویم، عملا قیمت بنزین یک شاخص تورم است و هرگونه افزایش قیمت بنزین تورم را در پی دارد، به همین دلیل ابزار قیمتی نمی‌تواند کارساز باشد.

وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی تنها می‌توان به گزینه واردات اتکا و برنامه‌هایی را در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تدوین کرد، تاکید کرد: برخی از این راهکارها بهبود وضعیت و توسعه پالایشگاه‌ها، افزایش حمل‌ونقل عمومی و بهبود وضعیت ناوگان خودروهای کشور بوده و در همین راستا نیز دولت اخیرا اجازه واردات خودروهای هیبریدی و کم‌مصرف را داده است که می‌تواند اثرات مثبتی داشته باشد.

این کارشناس با اشاره به لزوم و اهمیت تنوع بخشی سبد سوخت برای حل ناترازی بنزین در کشور، اظهار کرد: برای توسعه سی‌ان‌جی اقدامات متعددی انجام شد اما چالش‌هایی در این حوزه وجود دارد که باید برطرف و شرایطی ایجاد شود که درخواست برای دوگانه‌سوز شدن خودروها افزایش یابد.

بهروزی‌فر با تاکید بر اینکه استفاده از خودروهای برقی نیز نیازمند واردات و ایجاد زیرساخت است، گفت: در صورتی که زیرساخت خودرو برقی فراهم شود، این بخش نیز می‌تواند کمک‌رسان باشد، علاوه‌بر این باید برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و پرمصرف نیز تدابیری درنظر گرفته شود.

به گفته وی، در شرایط فعلی باید به موضوع تنوع بخشی سبد سوخت، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و پرمصرف توجه و یک راهکار جامع برای این موضوع درنظر گرفته شود.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید