به گزارش صلح خبر، دکتر سعیدرضا عاملی امروز در نشست خبری که به مناسبت سی و پنجمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، در خصوص ورود شورا به تصویب لوایح آموزش عالی، اظهار کرد: مقام معظم رهبری فرمودند در اموری که شورای عالی انقلاب فرهنگی ورود کرده است، مجلس ورود نیابد. یعنی اگر اساسنامه و سیاست گذاری در این شورا انجام شده است بازنگری آن هم در آن باشد.
وی همچنین در زمینه لغو مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در لایحه اخیر وزارت علوم و بهداشت که در خصوص ساماندهی سهمیههای مختلف آموزش عالی بود، تاکید کرد: درمتن این لایحه نوشته شده است که پیشنهاد میشود این لایحه در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شود، اما در حوزه رسانهای این گونه مطرح شد که لایحه به مجلس میرود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: به طور حتم اگر این لایحه به مجلس برود، به کنکور ۹۹ که نمیرسد به کنکور ۱۴۰۰ هم نخواهد رسید؛ به طور متوسط لایحههایی به مجلس داده میشود که دو فوریت بگیرد، اگر دو فوریت نگیرد، میماند. برخی از مصوبات، مربوط به شورای عالی انقلاب فرهنگی و برخی مربوط به مجلس است. اما ما نیز موافق سه سهمیهای که در لایحه آمده، هستیم. اینکه این لایحه با چه تقسیم کاری بین شورا و مجلس به نتیجه برسد، نیازمند یک همکاری نزدیک بین شورای عالی انقلاب فرهنگی، دولت و مجلس است. ما هم علاقمند هستیم این موضوع به نتیجه برسد.
عاملی در مورد ساماندهی کنکور نیز اظهار کرد: مسیری که درباره ساماندهی کنکور دنبال میکردیم، ادامه دارد؛ مطالعات کارشناسی در حال اتمام است و به تدریج در دستور کار ستاد نقشه جامع علمی قرار میگیرد که با چه مکانیزمی کنکور را دنبال کنیم. کنکور هم جزو مواردی است که در سطح سیاست کلان مصوبه شورا را نیاز دارد و در عوامل جزئیتر به تصویب مجلس نیاز است. بر همین اساس با ریاست مجلس و کمیسیون آموزش هماهنگی لازم را کردیم تا این موضوع به نتیجه مطلوب برسد.
وی تاکید کرد: نقل و انتقال فرزندان اعضای هیأت علمی، مصوبه نیست؛ بلکه یک امتیاز محسوب میشود که پیشنهاد لغو این مصوبه مطرح شد و باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شود. این لایحه پیشنهادی وزرای علوم و بهداشت، مربوط به مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی است که هر دو باید به آن بپردازند و نیازمند تقسیم کار منطقی است و حوزه سیاستگذاری علم و فناوری را برعهده شورای عالی انقلاب فرهنگی گذاشتهاند.
عاملی در خصوص ادغام مراکز آموزش عالی نیز افزود: ادغام واحدهای آموزشی در کشورهای دنیا دنبال میشود، چرا که واحدهای کوچک نمیتوانند به تنهایی مأموریتهای بزرگ و فعالیتهای بزرگ را انجام دهند و با واحدهای بزرگتر ادغام میشوند که این موضوع در ستاد نقشه جامع علمی کشور نیز دنبال میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص جایگزینی شبکه ملی اطلاعات با اینترنت جهانی، گفت: شبکه ملی اطلاعات قرار نیست جایگزین اینترنت جهانی شود و این شبکه به معنای اینترنت ملی نیست. این شبکه دادههای ملی کشور را مدیریت میکند تا اگر اینترنت جهانی قطع شد، کشور با مشکل مواجه نشود. همچنان که در اتفاقات اخیر با قطعی اینترنت بسیاری از فعالیتهای داخلی نظیر بانکها و غیره با کمک این شبکه فعال بود و دچار اخلال نشد.
انتهای پیام