امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 350004 |
تاریخ انتشار : 09 فروردین 1399 - 9:33 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله ورزشی صلح خبر دیکتاتوری های آمریکای جنوبی در قرن بیستم روی فوتبال تاثیر گذاشته بودند و می خواستند از این ورزش به نفع خودشان بهره ببرند. به گزارش صلح خبر و به نقل از آس، قرن بیستم، قرن دیکتاتورها بود و آمریکای جنوبی نمی خواست آن را از دست بدهد. فوتبال خیلی […]

به گزارش مجله ورزشی صلح خبر

دیکتاتوری های آمریکای جنوبی در قرن بیستم روی فوتبال تاثیر گذاشته بودند و می خواستند از این ورزش به نفع خودشان بهره ببرند.

به گزارش صلح خبر و به نقل از آس، قرن بیستم، قرن دیکتاتورها بود و آمریکای جنوبی نمی خواست آن را از دست بدهد. فوتبال خیلی تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته بود و به همین خاطر جام جهانی ۱۹۷۸ در آرژانتین خورخه ویدلا برگزار شد. 

جام جهانی ویدلا

سسار لوییس منوتی سرمربی تیم ملی آرژانتین که جام قهرمانی را در آن رقابت ها بالای سر برد گفت: “بهره قدرتمندان از ورزش به اندازه بشر قدمت دارد”. نظر مردم جهان نسبت به آن جام جهانی منفی بود چون ویدلا برای آن برنامه ریزی کرده بود آن هم زمانی که به کشور در سال ۷۶ ضربه زد (ویدلا در آن سال رییس جمهور آرژانتین شد). مدرسه ESMA یکی از زندان های اصلی زمان دیکتاتوری ویدلا بود و تنها دو کیلومتر با ورزشگاه ریورپلاته فاصله داشت. 

ویدلا در سخنرانی مراسم افتتاحیه جام ۷۸ را “جام جهانی صلح خبر” نامید. جانی رپ، بازیکن هلند چند ساعت پیش از فینال برابر آرژانتین گفت: “می ترسیم پیروز شویم”. هدف رییس جمهور آرژانتین مشخص بود او می خواست مردم کشورش حتی برای یک ماه آن شرایط خفقان را فراموش کنند و پرچم آلبی سلسته را به دلیل مشخصی برافرازند. ۵۰ سال بعد سخت می شد گفت که آن جام جهانی تصویر دیکتاتوری وحشتناک را برای مردم آرژانتین پوشاند.

ریکاردو ویا، بازیکن آلبی سلسته گفت: از ما برای پنهان کاری و فراموش کردن 30 هزار نفر از انسانها که ناپدید شده بودند، بهره بردند. من احمقی بودم که فراتر از توپ را نمی‌دیدم.

دموکراسی کورینتیانا

دیکتاتوری برزیل تلاش کرد خیلی از افراد را سرکوب کند اما همیشه نمی توانست به هدفش برسد. رینالدو، بازیکن تیم اتلتیکو مینیرو عادت داشت پس از گلزنی با مشتی در هوا خوشحالی کند (این حرکت در جام جهانی ویدلا  موجب شد برای جام جهانی ۸۲ به تیم ملی دعوت نشود). 

با این حال بیش از همه سوکراتس (بازیکن کورینتیانس) به خاطر دموکراسی مشهورش به نام کورینتیانا محبوب شد. او برادر بزرگتر رای بود. یک بازیکن تحصیلکرده (پزشکی خوانده بود) که همیشه به سیاست متصل بود. سوکراتس زمانی که به تیم کورینتیانس پیوست باشگاه با مشکلات درون اداره ای روبرو شد. او توانست از این فرصت بهره ببرد تا سیستم مورد نظرش را در باشگاه به کار اندازد. این تغییرات از فهرست بازیکنان برای بازی ها تا رژیم غذایی بود. آن تیم پیشرو جملاتی همچون “روز پانزدهم، می خواهم رای بدهم” یا “دموکراسی کورینتیانا” بود. 

سوکراتس از مسئولیت اجتماعی خود آگاه بود. او گفت: مردم به عنوان فوتبالیست محبوب به من قدرت دادند. زمانی که وارد زمین می شویم فراتر از یک بازی می جنگیم. برای آزادی در کشورمان می جنگیم.

پینوچت

امروز می توان در یکی از جایگاه های ورزشگاه ملی شیلی که برای گرامیداشت قربانیان دیکتاتوری در هر بازی خالی گذاشته می شود این جمله را خواند: “جامعه بدون حافظه، جامعه بدون آینده است”. این ورزشگاه زمانی در مرکز توجه قرار داشت چون در آنجا مردم را شکنجه و تیر باران می کردند. 

آئوگوستو پینوچت‌ مانند اغلب دیکتاتورها تلاش کرد از فوتبال به عنوان یک نوع تبلیغ استفاده کند اما تیم ملی شیلی هرگز نتوانست نتایج درخشانی کسب کند و حتی از طرف تیم های دیگر طرد می شد. یکی از مهمترین آن ها به پلی اف جام جهانی ۱۹۷۴ برمی گردد که شوروی به دلایلی آشکار از سفر به شیلی امنتاع کرد. لاروخا در حالی وارد زمین شد که حریف نداشت و دروازه خالی را باز کرد تا بتواند به مرحله نهایی صعود کند. آن دیدار به “بازی خیالی” معروف شد. یکی دیگر از استفاده هایی که از فوتبال می کردند برگزاری مسابقه در بزرگترین روزهای تظاهرات بود. 

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید