امروز: جمعه, ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 10 ذو القعدة 1445 | 2024-05-17
کد خبر: 2550 |
تاریخ انتشار : 24 خرداد 1394 - 17:43 | ارسال توسط :
2
1
ارسال به دوستان
پ

اقتصاد > تولید – برنج ایرانی، پنیر ایرانی، پسته ایرانی، گردوی ایرانی، قالی و زعفران ایرانی….این ترکیبات با تمام اصالتی که لفظشان برای بسیاری از بزرگ‌ترهای ما دارد به‌تدریج دارد به کلمه‌هایی با معنایی نوستالوژیک تبدیل می‌شوند. كلماتي كه دارد طعم‌ها و كيفيت‌ها و اصالت‌ها را با خود به خاطره‌ها گره مي‌زند.توجه كردن به اجناس خارجي و […]

اقتصاد > تولید – برنج ایرانی، پنیر ایرانی، پسته ایرانی، گردوی ایرانی، قالی و زعفران ایرانی….این ترکیبات با تمام اصالتی که لفظشان برای بسیاری از بزرگ‌ترهای ما دارد به‌تدریج دارد به کلمه‌هایی با معنایی نوستالوژیک تبدیل می‌شوند.

كلماتي كه دارد طعم‌ها و كيفيت‌ها و اصالت‌ها را با خود به خاطره‌ها گره مي‌زند.توجه كردن به اجناس خارجي و استقبال براي خريد آنها به جاي اجناس ايراني آنقدر براي بسياري از ما ايرانيان عادي شده است كه گاهي يادمان مي‌رود كه ما با پيشينه غني فرهنگيمان نبايد به چنين ورطه‌اي مي‌افتاديم.اگر بپرسيد كدام ورطه مي‌گوييم ورطه‌اي كه گزارش‌هاي مختلف نشان مي‌دهد برخي از لباس‌ها و اجناس در خود تهران توليد مي‌شوند و بعد به كيش و قشم و يا خود تركيه مي‌روند و با چند برابرقيمت به هموطناني كه به‌دنبال جنس اعلاي ترك! مي‌گردند، فروخته مي‌شود. همان ورطه كه از پارچه چادر مشكي تا جانماز و خلال دندان و سنگ قبر و گردو و پرتقال و انگور نيز از كشورهاي خارجي وارد مي‌كنيم و اين خاك زر خيز و خيل جوانان جوياي كار نيز در طرف ديگر اين معادله ايستاده‌اند.

سال‌هاست كه كارشناسان اقتصادي از بي‌توجهي به توليد در كشور سخن مي‌گويند و اين موضوع كه اين بي‌توجهي مي‌تواند ضربه‌هاي سختي به اقتصاد كشور وارد كند برا ي بسياري از مردم گويا يك لالايي محض است. لالايي‌اي كه البته براي دلالان سود جوي بازار واردات خواب آور نيست.

توليد ملي بايد تقويت شود اين يك اصل است كه همه مسئولين از آن دم مي‌زنند اما عملا مردم مسئولين و آقا زاده‌ها را مقصر مي‌دانند و مسئولين مردم بدون رغبت را اينگونه مي‌شود كه در بازار رقابت بين اجناس داخلي نيز بايد به زور مارك و برچسب خارجي بودن پيش رفت، يعني اين بازار نه‌تنها از منظر مادي كه هرگونه جنس بنجلي را وارد مي‌كند بلكه از نظر معنوي نيز گويي وابسته به واردات است.در اين بحران وضعيت مردم در بازاري كه گفته مي‌شود سالانه 30ميليارد دلار كالاي قاچاق وارد آن مي‌شود، حال و روز خوبي ندارد.

تصوير پيش رو اما نشان از يك غيرت به عمل نشسته را مي‌دهد اينكه يك كاسب با غيرت ايراني‌اش و با شعور اقتصادي‌اش به جاي تبليغ نارواي اجناس خارجي از نوع بنجل و غيربنجلش با افتخار روي پارچه‌اي در جلوي مغازه خود مي‌نويسد «كليه جنس‌ها توليد داخلي مي‌باشد». اين فروشنده كه در تصوير به‌نظر مي‌رسد فروشنده كيف و كفش است با اين پارچه نوشته غيرت ايراني‌اش را در رفتار اقتصادي‌اش به نمايش گذاشته و مطمئن باشيد كه ضرر هم نمي‌كند. وقتي او مي‌خواهد كه كارگر هموطن و توليد‌كنندگان همزبانش چرخ خانه‌شان بچرخد، چرخ او نيز خواهد چرخيد.البته به اين شرط كه اهل انصاف ايراني نيز باشد.

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 2
    1. نویسنده :نیلوفر

      سایتتون رو دوست دارم

    1. نویسنده :نیلوفر

      سایتتون رو دوست دارم