امروز: دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 24 جماد أول 1446 | 2024-11-25
کد خبر: 250614 |
تاریخ انتشار : 30 دی 1397 - 3:18 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر یک مدرس ادبیات می‌گوید: در میان رشته‌های علوم انسانی نگاه سطح پایینی به رشته‌های ادبیات، فلسفه و تاریخ وجود دارد. این باعث شده خیلی وقت‌ها دانش‌آموزان علاقه‌مند به رشته ادبیات به‌خاطر نگرانی‌هایی که از سوی خانواده یا برای آینده شغلی‌شان دارند، به سمت این رشته نیایند، که این مسئله […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

یک مدرس ادبیات می‌گوید: در میان رشته‌های علوم انسانی نگاه سطح پایینی به رشته‌های ادبیات، فلسفه و تاریخ وجود دارد. این باعث شده خیلی وقت‌ها دانش‌آموزان علاقه‌مند به رشته ادبیات به‌خاطر نگرانی‌هایی که از سوی خانواده یا برای آینده شغلی‌شان دارند، به سمت این رشته نیایند، که این مسئله صدمه زیادی وارد می‌کند.

رادمان رسولی در گفت‌وگو با صلح خبر، درباره نگاهی که به دانش‌آموختگان رشته علوم انسانی در جامعه وجود دارد، اظهار کرد: این قضیه از قدیم وجود داشته و همچنان هم وجود دارد و می‌بینیم که تمام دانش‌آموزان اغلب به سمت رشته‌های دیگر خصوصا تجربی می‌روند. اما در این سال‌ها دست‌کم در تهران نگاه به رشته علوم انسانی دارد عوض می‌شود و یک‌سری مدارس تخصصی علوم انسانی اضافه می‌شوند که دانش‌آموزان نخبه علوم انسانی را دارند جذب می‌کنند. در شهرهای پرجمعیت، نگاهی دست‌ پایینی به علوم انسانی وجود داشت که دارد تغییر پیدا می‌کند. اما با این وجود هنوز هم برخی در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد از رشته ادبیات تغییر رشته می‌دهند. 

او سپس با اشاره به تفاوت‌های مقاطع مختلف اعلام نمود: علاقه‌مندی به درس ادبیات در مقطع متوسطه، بین رشته انسانی با دیگر رشته‌ها متفاوت است. در متوسطه دوم رشته‌های ریاضی و تجربی نگاه به سمت کنکوری شدن می‌رود و همین باعث می‌شود علاقه‌مندی بچه‌ها به ادبیات کاهش پیدا کند و آن‌ها به جنبه‌های زیبایی‌شناسی آن کم‌تر توجه کنند. منتها در رشته علوم انسانی به همان نسبت که ارتباط درس ادبیات با شغل آینده‌شان بیشتر است، علاقه‌شان هم به این درس بیشتر است.

رسولی افزود: کار خوبی که آموزش و پرورش در سال‌های اخیر انجام داده این است که زنگ نگارش را به ساعت‌های درسی بچه‌ها اضافه کرده است. زنگ نگارش می‌تواند علاقه بچه‌ها را به ادبیات بیشتر کند اما کتاب‌های فعلی خیلی در این زمینه توانمند نیستند. اما وجود همین زنگ نگارش می‌تواند بروز علاقه‌مندی به ادبیات را در بچه‌ها بیشتر کند؛ هرچند که کتاب‌های درسی فعلی خیلی در این زمینه توانمند نیستند. همچنین در آموزش و پرورش برنامه‌ای برای کتاب‌خوانی دانش‌آموزان وجود ندارد، اما تجربه می‌گوید هر وقت بچه‌ها را حتی برای نمره وادار به مطالعه کتاب‌های غیردرسی کرده‌ام، نتیجه مثبتی هم داشته و بچه‌ها بسیار علاقه‌مند شده‌اند.

این معلم ادبیات همچنین درباره کیفیت کتاب‌های درسی ادبیات اظهار کرد: چون در دوره متوسطه دوم، عمر کتاب‌های درسی زیاد نیست، بارها این کتاب‌ها در جاهای مختلف نقد شده‌اند، هرچند که با وجود مشکلات‌شان برخی مزیت‌ها را هم دارند. مثلا در کتاب‌های علوم و فنون دبیرستان، بحث کالبدشکافی متون را وارد کرده‌اند، که این مواجهه بچه‌ها با متن‌ها را دقیق‌تر و عمیق‌تر می‌کند. یک بحث دیگر هم انتخاب متونی است که در این کتاب‌ها وجود دارد و به نظر می‌آید برخی متون این کتاب‌ها بچه‌ها را خیلی درگیر و علاقه‌مند نمی‌کند؛ هرچند که بعضا متن‌های خوبی هم در این کتاب‌ها وجود دارند. 

رادمان رسولی در پایان گفت که بیشتر از آن‌که کتاب‌های درسی در علاقه‌مند کردن دانش‌آموزان به ادبیات تاثیر داشته باشند، معلم تاثیرگذار است که چقدر سعی کند دانش‌آموزان را وارد دنیای ادبیات و جذابیت‌های آن کند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید