به گزارش صلح خبر، طبق اعلام UNWTO تعداد اعضای وابسته این سازمان از مرز ۵۰۰ شرکت فراتر رفته است. مجموعه اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری از شرکتهایی تشکیل شده است که در زمینههایی همچون آموزش گردشگری، شیوههای نوین ساخت و بهرهبرداری از اماکن اقامتی، پذیرایی و تفریحی، سازندگان وسایل مورد نیاز در زیرساختهای مرتبط با گردشگری و حوزههای دیگر با ایجاد شبکههای ارتباطی موثر میان خود از تجربیات یکدیگر به شکلی موثر استفاده میکنند.
محمد قاسمی ـ مدیر کل بازاریابی و تبلیغات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ که به نمایندگی از ایران به عنوان یکی از شش عضو اصلی در اولین نشست «کارگروه اصلاح چارچوب حقوقی عضویت وابسته سازمان جهانی گردشگری» حضور داشت، گفت: به دنبال آن که کشورمان در جریان حضور معاون گردشگری در صد و دوازدهمین نشست شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در تفلیس ـ اواخر شهریورماه امسال ـ و رایزنیهای مربوطه موفق به عضویت در دو کمیته تخصصی این سازمان با عنوان «کمیته آموزش مجازی گردشگری» و «کمیته تدوین کدهای بینالمللی حمایت از گردشگران» شد، این سومین حضور ایران در ساختارهای تخصصی زیرمجموعه سازمان جهانی گردشگری در سه ماه گذشته به حساب میآید.
او یادآور شد: علاوه بر سه عضویت اخیر، وزارت میراث فرهنگی، کردشگری و صنایع دستی از سالهای گذشته تا کنون عضو «شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری» به عنوان مهمترین رکن تصمیمگیری این سازمان جهانی و همچنین عضو «کمیته بررسی تقاضاهای عضویت وابسته» نیز بوده است.
به گفته قاسمی، عضویت وابسته سازمان جهانی گردشگری، در کنار عضویت کامل و عضویت پیوسته، یکی از انواع اصلی عضویتهای این سازمان است که با هدف کمک به گردشگری پایدار در سطح جهانی، با بهکارگیری دانش و نوآوری به منظور مسؤولانهتر و رقابتیتر کردن گردشگری مطابق با کد جهانی اخلاق گردشگری و اهداف و اصول سازمان ملل متحد شکل گرفته است.
او درباره شرایط عضویت در این کمیته، گفت: تمام سازمانهای غیر دولتی و یا وابسته به دولت، نهادهای مدیریتی گردشگری و حوزههای مرتبط، سازمانهای کار، فنی و حرفهای، دانشگاهها و سایر موسسات آموزشی و پژوهشی و تشکلها و انجمنهای حرفهای که فعالیتهای آنها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با گردشگری در ارتباط است و امکان اجرای اساسنامه سازمان جهانی گردشگری را دارند، میتوانند عضو وابسته UNWTO باشند.
قاسمی شکلگیری کارگروه اصلاح چارچوب حقوقی عضویت وابسته سازمان جهانی گردشگری را زاییده تصمیمات شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری دانست و گفت: رسالتی که شورا بر دوش این کارگروه گذاشته، عبارت است از اصلاح بنیادین «آییننامه اجرایی عضویت وابسته» و پایهریزی «کمیته اعضای وابسته» به منظور تطبیق چارچوب مقرراتی ناظر بر عضویت وابسته با شرایط و چالشهای جاری.
او ادامه داد: تعریف پیششرطها، شرطها، معیارها، الزامات و رویههای جدید، شفاف و اختصاصیتر از قبل برای پذیرش نهایی متقاضیان عضویت وابسته از دیگر اهداف این اصلاحات بنیادین است و انتظار میرود با تحقق آن، درخواستهای عضویت آگاهانهتر، هدفمندانهتر و هوشمندانهتر ارائه شود و فرآیند گزینش نهایی اعضا تخصصیتر و دقیقتر انجام شود و تداوم فعالیت هر عضو تحت نظارت و کنترل بیشتر صورت پذیرد تا به این ترتیب شاهد هدررفت احتمالی حق عضویت پرداختی توسط اعضا نباشیم و هر عضو به خوبی بتواند از مزایای خاص این نوع عضویت برخوردار شود.
مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری گفت: در صورتی که اعضای وابسته از ابتدا آگاهانه و هدفمند با تصمیمگیری به عضویت درآیند و پس از آن نیز با برنامه عمل کنند میتوانند در ازای حق عضویت پرداختی خود به خوبی از مزایای این عضویت شامل بستر تعاملی ویژه اعضا، شبکههای ایجاد شده برای به اشتراکگذاری اطلاعات میان اعضای وابسته و اعضای کامل و همچنین دسترسی به اطلاعات مرتبط، خبرنامه اعضای وابسته با قابلیت معرفی پروژهها، خدمات و ابتکارات به اعضا و سایر شرکای احتمالی، لوگو مختص اعضای وابسته، نشریات و گزارشات تخصصی حاوی اطلاعات و تحلیلهای بهروز شده و کتابخانه الکترونیک، بارومترها و دادههای آماری سازمان جهانی گردشگری بهرهمند شوند.
وی افزود: بخش اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری تا قبل از این شکلگیری کارگروه یادشده در زیرمجموعه خود دارای دو ساختار قانونی بود؛ یکی «هیأت رییسه اعضای وابسته»، که دو نماینده از کشورمان در آن عضویت دارند و دیگری «کمیته بررسی تقاضاهای عضویت وابسته»، که جمهوری اسلامی ایران از چند سال پیش جزو شش عضو آن است.
به گفته او، هیأت رییسه مواردی نظیر همسوسازی اعضا با اهداف، رسالت و برنامههای کلی سازمان جهانی گردشگری، تدوین استراتژیهای مربوطه و همچنین تلفیق برنامههای کار خود در برنامه کلان سازمان را در دستور کار دارد و کمیته بررسی تقاضاهای عضویت به بررسی شرایط متقاضیانِ این نوع از عضویت و گزینش نهایی آنها میپردازد که البته انتظار میرود این دو ساختار با اعمال اصلاحات مورد نظر کارگروه جدید التأسیس دستخوش تغییرات شود.
مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری ادامه داد: در اولین نشست کارگروه اصلاح چارچوب حقوقی عضویت وابسته سازمان جهانی گردشگری، بیشتر بر جنبه ساختاری موضوع تاکید شد و به عنوان گام نخست برنامه اقدام کارگروه به همراه چارچوب زمانی آن به تایید اعضا رسید که طبق این برنامه، چارچوب حقوقی طی دو و در صورت نیاز سه جلسه آتی اصلاح و برای تایید نهایی در بیست و چهارمین نشست مجمع عمومی در اکتبر ۲۰۲۱ آماده خواهد شد.
قاسمی گفت: همکاری معاونت گردشگری به عنوان بخش تخصصی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با سازمان جهانی گردشگری، راهبردی و دو سویه است. به این ترتیب که از یک سو برای تدوین برنامه ملی توسعه گردشگری، طراحی و استقرار حسابهای اقماری، اجرای پایلوت گردشگری دسترسپذیر در تهران، میزبانی نشست اعضای وابسته در همدان، و میزبانی کنفرانس گردشگری روستایی در کرمانشاه از مشورتهای فنی و حمایتهای معنوی آن سازمان بهره میگیرد و از سوی دیگر به عنوان یک عضو مشورتی، دبیرخانه سازمان جهانی گردشگری را در حوزههای مختلف یاری میرساند.
انتهای پیام