امروز: شنبه, ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 4 ذو القعدة 1445 | 2024-05-11
کد خبر: 522505 |
تاریخ انتشار : 26 مهر 1402 - 9:16 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

صلح خبر، گروه بین الملل: هنوز چند سالی از عکس دسته جمعی سران چند دولت عربی منطقه و دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا نگذشته است. پیمان “آبراهام” متضمن بیانیه مشترک رژیم صهیونیستی، امارات متحده عربی و ایالات متحده بود که در ۱۳ اوت ۲۰۲۰ منعقد شد. از این پیمان همچنین برای اشاره کلی به […]

صلح خبر، گروه بین الملل: هنوز چند سالی از عکس دسته جمعی سران چند دولت عربی منطقه و دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا نگذشته است. پیمان “آبراهام” متضمن بیانیه مشترک رژیم صهیونیستی، امارات متحده عربی و ایالات متحده بود که در ۱۳ اوت ۲۰۲۰ منعقد شد. از این پیمان همچنین برای اشاره کلی به توافق‌نامه‌های صلح به ترتیب توافقنامه صلح رژیم صهیونیستی-امارات متحده عربی و توافق‌نامه عادی سازی روابط بحرین – رژیم صهیونیستی استفاده شد. مراسم امضای توافق‌نامه‌های آبراهام در کاخ سفید در ۱۵ سپتامبر سال ۲۰۲۰ انجام شد.
پمپئو، وزیر وقت خارجه آمریکا بعد از امضای این توافقنامه گفت امیدوار است فلسطینی‌ها به ایالات متحده بپیوندند و متعهد به مذاکره جدی با اسرائیل شوند. در هنگام امضای این قرارداد، ترامپ گفت که پنج کشور از جمله عربستان سعودی به زودی می‌توانند صلح کنند اگر چه سودان و عمان در کوتاه مدت کاندیداهای بهتری هستند.
امارات و بحرین از پیشگامان توافق عادی سازی روابط موسوم به توافقات آبراهام بوده‌اند.

پیشتر مصر و اردن نیز به ترتیب در سال‌های ۱۹۷۹ و ۱۹۹۴ میلادی روابط خود با رژیم صهیونیستی را علنی کرده بودند.
عربستان سعودی و عادی سازی روابط
سابقه همکاری اطلاعاتی عربستان با رژیم صهیونیستی به چند دهه پیش باز می‌گردد و این روابط هر روز عمیق‌تر شده است. در سال‌های اخیر با مطرح شدن موضوع توافقنامه آبراهام موضوع عادی سازی عربستان و رژیم صهیونیستی به طور آشکار در محافل رسانه‌ای و سیاسی و بین‌المللی برجسته‌تر شد. روابط اسرائیل با عربستان از همکاری‌های امنیتی و اطلاعاتی از جمله مسافرت اتباع اسرائیل با پاسپورت‌های غیر اسرائیلی آغاز شد.
چند روز قبل از شروع عملیات «طوفان الاقصی» بن سلمان طی گفت‌وگویی از اهمیت عادی سازی با رژیم صهیونیستی سخن گفت.
به گزارش الشرق الاوسط، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی گفت: ریاض هر روز بیشتر به عادی سازی روابط با تل آویو نزدیک می‌شود، اما به شرط تحقق اهداف فلسطینی‌ها. البته بعد از عملیات «طوفان الاقصی» خبرهای زیادی در مورد تعلیق روند عادی سازی عربستان و تل آویو منتشر شده و حتی برخی مقامات سعودی نیز این اخبار را تأیید کرده‌اند.
عادی سازی چند دولت عربی با رژیم صهیونیستی در طول این سال‌ها در حالی صورت گرفته که ملت‌های عربی با هر گونه سازش با رژیم غاصب قدس مخالف هستند.
تکیه سران عربی بر باد
حاکمان عربی منطقه به دلیل نداشتن محبوبیت و مشروعیت مردمی در کشورشان به ناچار باید بر قدرت‌های استکباری همچون آمریکا و رژیم صهیونیستی تکیه کنند تا از این طریق تاج و تخت خود را بتوانند حفظ کنند.
در همین راستا ترامپ طی سخنرانی اعلام کرد: «ما از عربستان سعودی حفاظت می‌کنیم. شاید تصور کنید، چون آنها ثروتمند هستند ولی من می‌گویم من عاشق پادشاه هستم و به پادشاه عربستان گفتم که ما از شما حفاظت می‌کنیم چون که شما بدون حمایت آمریکا، احتمالاً دو هفته بیشتر دوام نمی‌آورید، پس باید هزینه نظامی خودتان را افرایش دهید».
از سوی دیگر در حالی ماشین عادی سازی روابط چند کشور عربی با رژیم صهیونیستی در مسیر حرکت به سوی این رژیم حرکت می‌کرد که این رژیم جعلی در سال‌های اخیر با بحران‌های داخلی جدی دست و پنجه نرم کرده است.
«بحران»، «ناامنی بی‌سابقه»، «انتفاضه»، «جنگ داخلی»، «انفجار اجتماعی» و بالاخره… «فروپاشی» واژه‌هایی هستند که چند ماهی است، به شکل بی‌سابقه‌ای وارد ادبیات رسانه‌ای رژیم صهیونیستی شده‌اند تا تحلیلگران شاید بتوانند، وضعیتی را که این رژیم در آن گرفتار شده «توصیف» و «تبیین» کنند.
در سال‌های اخیر ۵ انتخابات در رژیم صهیونیستی برگزار شده و این بدان معنی است که ۵ کابینه سقوط کردند.
اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی سال گذشته در واکنش به بحران داخلی در این رژیم گفت: «التماس می‌کنم… همه در اسرائیل این احساس را دارند که وضعیت همچون بشکه باروت است و به سمت درگیری شدید داخلی پیش می‌رود…احساس می‌کنم که به‌طور جدی به درگیری شدید نزدیک می‌شویم.»
«رونین مانلیس» سخنگوی پیشین ارتش رژیم صهیونیستی نیز در همین راستا اظهار کرد: وضعیت امروز اسرائیل بدترین وضعیتی است که در ۲۰ سال گذشته دیده است.
طی چند ماه گذشته، ده‌ها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئرالسبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی نتانیاهو و لایحه تغییرات در دستگاه قضائی رژیم صهیونیستی بوده و تمام موضوعاتی که صهیونیسم جهانی از آن برای ایجاد اتحاد بین گروه‌های مختلف قومی، مذهبی و نژادی در سرزمین‌های اشغالی استفاده می‌کرد، اکنون به موضوعی برای اختلاف تبدیل شده است.
در همین راستا «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی در این باره هشدار داد که وضعیت اختلافات و قطب‌بندی میان صهیونیست‌ها به ارتش نیز کشیده خواهد شد.
وی در این باره تصریح کرد: شکاف سیاسی کنونی در اسرائیل به تشکیلات نظامی کشیده شده و عمیق‌تر خواهد شد و در صورت تداوم این وضعیت، نوعی وضعیت اختلاف و چند دستگی به درون خود ارتش نیز سرایت خواهد کرد.
حال سوال اساسی این است؛ سران عربی چگونه می‌توانند به روابط خود با رژیمی که از داخل با چنین بحران‌های عمیقی دست و پنجه نرم می‌کند و در خارج با وجود داشتن مجهزترین ارتش جهان عاجز از مقابله با چند گروه مقاومت است، دل خوش کنند و به آن تکیه کنند؟!
هشدارهای مکرر رهبر انقلاب در خصوص فروپاشی رژیم جعلی
رهبر انقلاب اسلامی در سال‌های اخیر به طور مکرر در سخنرانی‌های مختلف‌شان اشاره کردند که رژیم صهیونیستی رو به زوال و نابودی است.

رهبر انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان نظام، سفرای کشورهای اسلامی، مهمانان کنفرانس وحدت و جمعی از قشرهای مختلف مردم، گفتند: «قمار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی مانند شرط‌بندی روی اسب بازنده، محکوم به باخت است چرا که نهضت فلسطین امروز سرزنده‌تر و آماده‌تر از همیشه است و رژیم غاصب، رفتنی و در حال مرگ است. نظر قطعی جمهوری اسلامی این است دولت‌هایی که قمار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را سرمشق کار خود قرار دهند، ضرر خواهند کرد؛ چرا که این رژیم رفتنی است و آنها در حال شرط‌بندی روی اسب بازنده هستند.»حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، جوانان فلسطینی و نهضت ضد غصب و ضد ظلم فلسطین را امروز سرزنده‌تر، با نشاط‌تر و آماده‌تر از همیشه دانستند و گفتند: ان‌شاءالله این نهضت به نتیجه خواهد رسید و هچنانکه امام بزرگوار از رژیم غاصب به سرطان تعبیر کردند، این رژیم به دست خودِ مردم فلسطین و نیروهای مقاومت در کل منطقه ریشه‌کن خواهد شد.
ایشان پیش از این به نشانه‌های زوال رژیم صهیونیستی اشاره کردند. ایشان طی سخنانی گفتند: مقامات خودشان به طور پی در پی هشدار می‌دهند که فروپاشی نزدیک است. رئیس جمهور، نخست وزیر سابق وزیر دفاعشان می‌گویند ما به هشتاد سالگی نمی‌رسیم. ما گفتیم آنها ۲۵ سالگی خود را نمی‌بینید، اما خودشان عجله کردند و زودتر می‌خواهند بروند

طوفان الاقصی چه بر سر عادی سازان آورد
حالا بعد از گذشت چند روز از آغاز «طوفان الاقصی» بسیاری از برنامه‌های سران عربی، غربی و آمریکا برای پیشبرد توطئه جدید در منطقه و توسعه عادی سازی متوقف شده است. مقامات سعودی که تا قبل از این عملیات از نزدیکی روابط با رژیم صهیونیستی می‌گفتند در اظهارات اخیرشان از مواضع پیشین خود در خصوص عادی سازی ولو به صورت ظاهری عقب نشینی کردند. آنها حتی با درخواست آمریکا برای محکوم کردن حماس مخالفت کردند.
وبسایت آمریکایی اکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که عربستان سعودی و چند کشور عربی که با اسرائیل رابطه رسمی دارند درخواست واشنگتن برای محکوم کردن حماس بعد از عملیات «طوفان الاقصی» را رد کرده‌اند.
روزنامه اسرائیلی جروزالم پست و رسانه سعودی پست نیز گزارش دادند که عربستان سعودی به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اطلاع داده است که به تمام مذاکرات برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل پایان می‌دهد.

سخن پایانی
بعد از آخرین هشدار رهبری به چند کشور عربی در خصوص عادی سازی با رژیم صهیونیستی و شروع عملیات «طوفان الاقصی» به نظر می‌رسد، از این تاریخ به بعد پروسه عادی سازی سران عربی با رژیم جعلی صهیونیستی دچار چالش‌های فراوانی شود؛ چالش‌هایی که از همین روزهای ابتدایی آغاز عملیات طوفان الاقصی، ظهور و بروز پیدا کرده‌اند.
به اعتقاد کارشناسان بین الملل، آینده عادی سازی تاریک‌تر از گذشته شده و روند آن نه تنها در کوتاه مدت که حتی در میان مدت هم پیشرفت نخواهد کرد. کما اینکه عملیات طوفان الاقصی هم بسیاری از معادلات را در زمینه عادی سازی روابط سران عرب با صهیونیسم دستخوش تغییر و تحول ساخت.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید