به گزارش صلح خبر، دکتر حمیدرضا طیبی در مراسم اختتامیه نخستین کنفرانس بینالمللی پژوهشهای نشر گفت: سازمان جهاد دانشگاهی از بدو تأسیس در سال ۱۳۵۹، دو موضوع توسعه علمی و فناورانه و توسعه فرهنگی را در دستور کار خود قرار داد.
دکتر طیبی افزود: جهاد دانشگاهی در حوزه توسعه علمی و فناورانه موفق به انجام کارهای بسیار بزرگ و قابل توجهی شده است و در بحث توسعه فرهنگی نیز بحث مستندسازی و فرهنگسازی مستند کردن یافتههای علمی و فناورانه را با جدیت از حدود سال ۱۳۶۲ پیگیری کرد. این موضوع هم در بحث انتشار کتابهای علمی و هم اتخاذ تصمیماتی که به بحث مستندسازی و نشر آثار علمی در حوزههای مختلف کمک میکرد، قابل مشاهده است. فعالیت در این حوزه به سرعت رشد و ارتقاء پیدا کرد و در نهایت منجر به شکلگیری سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی شد.
رییس جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد: نشر علم و توسعه علمی و فناورانه ارتباط مستقیم با این دارد که پژوهشگران به سرعت با یافتههای علمی سایر پژوهشگران آشنا شوند تا از موازیکاری پرهیز شود و در عین حال، این فعالیت علمی در ادامه مسیر فعالیتهای علمی و فناورانه و فرهنگی سایر محققان قرار بگیرد تا به سرعت دادن نشر علم منجر شود. خوشبختانه جهاد دانشگاهی در شروع انقلاب اسلامی این حرکت عظیم را آغاز کرد.
دکتر طیبی افزود: در حوزه نشر با مشکلات زیادی مواجه هستیم و ضروری است که مشکلاتی که در حوزه نشر وجود دارد، همچنین مسائل و مشکلاتی که توسعه فناوری برای حوزه نشر به وجود میآورد و بحث حفظ حقوق ناشران، به صورت علمی و کارشناسی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته و راهکارهایی برای تصمیمسازی و تصمیمگیری مدیران پیشنهاد شود. در عین حال از تجربیات سایر کشورها در حل مشکلات حوزه نشر استفاده شده و زمینه آشنایی با فناوریهای حوزه نشر فراهم شود.
رییس جهاد دانشگاهی تأکید کرد: البته این کار زمانی به نتیجه میرسد که این کنفرانس به شکل قوام یافته، به فعالیت خود ادامه داده و دبیرخانه کنفرانس تشکیل شود تا بتواند مسائل و مشکلات را جمعبندی کرده و در قالب همین کنفرانس (در دورههای بعدی) به بحث و نقد گذاشته شوند. قطعاً تداوم این کنفرانس به سیاستسازیهای درست در حوزه نشر، کمک شایانی خواهد کرد.
گفتنی است، نخستین کنفرانس بینالمللی “پژوهشهای نشر؛ ترجمه و توسعه فرهنگی” با ۵ پنل علمی به زبانهای فارسی و انگلیسی به همت سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، با همکاری دانشگاه علم و فرهنگ و با مشارکت پژوهشگرانی از ۱۱ کشور جهان در صبح و عصر امروز (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰) برگزار شد.
انتهای پیام