امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 415325 |
تاریخ انتشار : 06 بهمن 1399 - 17:29 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر حرکت در تاریکی، عنوان مستندی به کارگردانی داریوش گرگوند است که به تازگی ساخته شده و راوی شخصیت جلال صمیمی، دانشمند و اخترفیزیکدان ایرانی است. به گزارش صلح خبر، حرکت در تاریکی عنوان مستندی است که راوی زندگی و شخصیت علمی مرحوم دکتر جلال صمیمی، دانشمند و اخترفیزکدان ایرانی […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

حرکت در تاریکی، عنوان مستندی به کارگردانی داریوش گرگوند است که به تازگی ساخته شده و راوی شخصیت جلال صمیمی، دانشمند و اخترفیزیکدان ایرانی است.

به گزارش صلح خبر، حرکت در تاریکی عنوان مستندی است که راوی زندگی و شخصیت علمی مرحوم دکتر جلال صمیمی، دانشمند و اخترفیزکدان ایرانی است که به کارگردانی داریوش گرگوند، تهیه کنندگی روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف و مدیریت تولید محمد قاسمی ساخته شده است.

این مستند، پرتره‌ای از دکتر جلال صمیمی است و با حضور خانواده، همکاران و شاگردان وی ابعاد شخصیتی، علمی و دستاوردهای بین‌المللی این فیزیکدان ایرانی بررسی شده است.

جلال صمیمی، در سال ۱۳۱۹ در شهر  زابل به دنیا آمد و پس از تحصیل در رشته مهندسی برق در دانشگاه آبادان برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و دکترای فیزیک خود را از دانشگاه اوکلاهاما کسب کرد. وی در طول حدود بیست سال فعالیت خود در این کشور دستاوردهای علمی مختلفی را به دست آورد و از جمله آنها کشف ۵ چشمه کیهانی در فضا بود.

صمیمی پس از بازگشت به ایران مدتی ریاست دانشکده علوم دانشگاه فردوشی مشهد را به عهده داشت و سپس به دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف رفت. حضور وی در ایران نیز همراه با همکاری‌های علمی بین‌المللی بود و از جمله آنها می‌توان به همکاری با دانشگاه ریورساید آمریکا در زمینه اختر فیزیک و همکاری در پروژه‌های ناسا اشاره کرد.

او در ایران نیز فعالیت‌های مختلفی را انجام داد که در این میان فعالیت در زمینه توسعه انرژی‌های سبر نیز قابل توجه است. صمیمی در دوره‌ای به بررسی و محاسبه میزان تابش انرژی خورشیدی در ۲۸ شهر مستعد کشور پرداخته بود. تاسیس رصدخانه پرتوهای کیهانی البرز و فعالیت در پروژه رصدخانه ملی ایران نیز از جمله دیگر فعالیت‌های این دانشمند ایرانی بود.

سخنرانی او در رابطه با یکی از منابع تابش اشعه ایکس در کهکشان راه شیری که به عنوان کاندیدای سیاه چاله از سوی وی معرفی شد نیز از جمله موارد شاخص در فعالیت‌های علمی صمیمی بود و این سخنرانی در مجله علمی نیچر نیز منتشر شده بود.

جلال صمیمی در سال ۸۱ در دفتر کار خود در دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف دچار سکته مغزی شد و این بیماری منجر به کاهش توانایی جسمی و حرکتی وی شد، اما با این حال در همان دوره نیز به فعالیت‌های علمی خود پرداخت و پس از مدتی، حضور در کلاس‌های درس را هم از سر گرفت. در همان دوران “رصد چشمه پرتوهای گاما” از جمله فعالیت‌هایی بود که با همراهی همکارانش انجام داد و در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شد. وی همچنین رتبه اول پژوهش‌های بنیادی نوزدهمین دوره جشنواره خوارزمی را هم در همان دوران کسب کرد.

دکتر جلال صمیمی در ۲۲ خرداد ۹۹ دیده از جهان فروبست.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید