امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 416745 |
تاریخ انتشار : 14 بهمن 1399 - 0:51 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر قطعه «ایران ایران» یا «الله الله الله» پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ساخته شد و پس از انتشار، به یکی از مشهورترین و ماندگارترین سرودهای انقلابی تبدیل شد. این در حالی است که رضا رویگری، خواننده آن لحظه ای هم تصورش را نمی کرد که این اثر از استودیو […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

قطعه «ایران ایران» یا «الله الله الله» پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ساخته شد و پس از انتشار، به یکی از مشهورترین و ماندگارترین سرودهای انقلابی تبدیل شد. این در حالی است که رضا رویگری، خواننده آن لحظه ای هم تصورش را نمی کرد که این اثر از استودیو خارج شود.

به گزارش صلح خبر، ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد؛ انقلابی که موسیقی در آن نقشی پررنگ داشت. آثار موسیقایی که برای انقلاب ۵۷ ساخته شدند، تا حدی دارای شور، هیجان و ساخت خوب بودند که حتی امروز هم اگر آنها را بشنویم، همان شور و هیجان را در مخاطب زنده و خاطرات را برایش زنده می‌کند.

قطعه «ایران ایران» از ماندگارترین آثار موسیقایی دوران انقلاب اسلامی است؛ اثری که خیلی‌ها رضا رویگری را به واسطه آن شناختند.

این قطعه موسیقی توسط فریدون خشنود آهنگسازی شد و شعر آن را افشین سرافراز سروده است.

جرأت نمی کردند کنارمان باشند

خشنود در سال ۹۵ و در اختتامیه بخش سرود جایزه بزرگ موسیقی انقلاب درباره ساخت قطعه «ایران ایران» توضیح داده بود: این اثر را در حکومت نظامی ساختیم و برای ساخت آن من و رضا رویگری حضور داشتیم و هیچ کس دیگر کنارمان نبود؛ زیرا جرأت نمی کردند در کنار ما باشند. الله اکبر روی پشت بام‌ها مانند یک ارکستر سمفونیک بود که باعث شد من این اثر را بسازم. صداهایی که از شرق و غرب و جنوب و شمال با یکدیگر سوال و جواب می‌کردند، تن من را به لرزه درمی‌آورد. پیش از این‌که به استودیو وارد شویم، ماموران به دنبال من و رضا رویگری افتادند. تا صبح «الله الله» گفتیم تا صدای گروه کر را بسازیم. ما این کار را با اشک انجام می‌دادیم.

فکرش را نمی‌کردم این اثر از استودیو خارج شود

همچنین رضا رویگری در هفتمین جشنواره بین المللی شعر انقلاب حوزه هنری در سال ۹۶ درباره قطعه «ایران ایران» عنوان کرده است: آن زمان اصلا فکر نمی کردم که این سرود، از استودیو خارج شود؛ زیرا همچنان حکومت پهلوی دوم روی کار بود. پیشنهاد خواندن این سرود را آقای خشنود آهنگساز کار با من مطرح کردند. صدای من را شنیده بودند و می خواستند صدایی این ترانه را بخواند که قبلا شنیده نشده باشد و در عین حال با حال و هوای ملودی سازگار باشد. گویا به یکی دو نفر هم پیش از این پیشنهاد داده بودند.

رویگری به حرفهایش اضافه کرده است: آن زمان سال‌ها از آغاز فعالیتم در تئاتر می‌گذشت و در تلویزیون هم بازی داشتم. مدتی بود که از پخش «محله بهداشت» گذشته بود و تصویرم تا حدودی برای مردم آشنا بود اما گاهی فکر می کنم مردم بیشتر از هر نقشی من را با این سرود می شناسند. به نظرم موفقیت این سرود و ترانه‌اش مدیون مردم است؛ زیرا اساسا برای مردم هم خوانده شده و آنها این خلوص را دریافت می‌کنند.

در ادامه می‌توانید به این قطعه گوش دهید:

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید