به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ در اواخر فروردینماه 95 بود که هیئت وزیران طی مصوبه ای، به جواد ظریف وزیر امور خارجه مأموریت داد تا در مراسم امضاء توافق نامه پاریس به نمایندگی از ایران حضور یافته و با امضای خود تمایل به الحاق و پذیرش این توافق نامه را اعلام کند. در […]
به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛
در اواخر فروردینماه 95 بود که هیئت وزیران طی مصوبه ای، به جواد ظریف وزیر امور خارجه مأموریت داد تا در مراسم امضاء توافق نامه پاریس به نمایندگی از ایران حضور یافته و با امضای خود تمایل به الحاق و پذیرش این توافق نامه را اعلام کند.
در داخل کشور نیز “توافق نامه پاریس”، به تصویب دولت و مجلس رسید تا درصورت تایید شورای نگهبان، مستندات نهایی توسط وزارت امور خارجه به دبیرخانه کنوانسیون تغییر آب و هوا ارایه شود.
سهم ایران در کاهش انتشار گازهای گلخانهای طبق توافق نامه پاریس و میزان تعهدات کشورهای چین و آمریکا و شائبه جدایی آمریکا از این توافق نامه از جمله مقولات مهم پیرامون توافق نامه پاریس است که مجید شفیع پور رییس مرکز امور بین الملل و کنوانسیون ها در سازمان حفاظت محیط زیست در این باره نکات قابل تاملی را مطرح کرد.
ایران در زمره 10 کشور اول تولیدکننده گازهای گلخانهای است
مجید شفیعپور در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه ایران در زمره 10 کشور اول تولیدکننده گازهای گلخانهای است، در مورد سهم داوطلبانه ایران در کاهش انتشار گارهای گلخانه ای طی توافق نامه پاریس گفت: ایران اعلام کرد که با توجه به بخشهای مختلف اقتصادی میتواند چهار درصد، کاهش انتشار گازهای گلخانهای داشته باشند و در صورتی که منابع مالی، انسانی و تکنولوژیکی بسیاری پس از برطرف شدن کامل تحریمها جذب کند میتواند هشت درصد دیگر نیز انتشار گازهای گلخانهای را کمتر کند.
آمریکا و چین به تنهایی مسئول انتشار بیش از 40 درصد گازهای گلخانهای در جهان
وی در مورد میزان کاهش انتشار گازهای گلخانهای توسط کشورهای چین و آمریکا، با اشاره به اینکه دو کشور ایالات متحده آمریکا و چین به تنهایی مسئول انتشار بیش از 40 درصد از گازهای گلخانهای در جهان هستند، اظهار کرد: هر دوی این کشورها به توافقنامه پاریس پیوستهاند، آمریکا اعلام کرده تا سال 2030، 19 درصد کاهش انتشار نسبت به سال 2005 خواهد داشت و چین متعهد شده نسبت به وضع کنونی شدت انرژی را تا سال 2020 به 35 درصد و تا سال 2030 به بیش از 60 درصد کاهش دهد. این دو تعهدی است که کشورهای آمریکا و چین به عنوان رتبههای اول و دوم انتشار گازهای گلخانهای جهان مطرح و تمام تلاشهای خود را در برنامههای توسعه ملی متوجه این مسیر کردند.
نقض توافقنامه پاریس در دولت ترامپ؟
رییس مرکز امور بین الملل و کنوانسیون ها سازمان حفاظت محیط زیست درباره احتمال جدایی آمریکا از توافقنامه پاریس در پی اظهارات دونالد ترامپ در مورد تغییر اقلیم و توافقنامه پاریس، اظهار کرد: آمریکا در سپتامبر 2016، به توافقنامه پیوست و تنها راه خروج از آن رعایت ماده 28 توافقنامه پاریس است، در صورتی که بخواهند از توافقنامه جدا شوند حدود چهار سال پس از جاری شدن توافقنامه این امکان برای آنها مهیا میشود.
وی تاکید کرد: اطمینان حاصل کنید مادامی که ترامپ رئیس جمهور ایالت متحده است بر اساس قوانین موجود در توافقنامه پاریس امکان خروج آمریکا از توافقنامه وجود ندارد. توافقنامه در 4 نوامبر 2016 لازم الاجرا شد، دو ماه قبل از آن آمریکا به این توافقنامه پیوسته بود، بنابراین از زمانی که رسما اعلام خروج از توافقنامه را کند، چهار سال طول میکشد تا بتواند از توافقنامه خارج و این درخواست از سوی جامعه جهانی پذیرفته شود.
شفیع پور افزود: از سوی دیگر پیشبینیها بر این است که گفتههای آقای ترامپ در مورد توافقنامه پاریس، در حد مبارزات انتخاباتی باقی بماند. همانطور که دانشگاهیان ایالات متحده طی بیانیهای از دولت ترامپ درخواست کردند تحلیلهای غیرکارشناسی مبنی بر اینکه گرمایش جهانی وجود ندارد کنار بگذارد و مشارکت قوی در زمینه مقابله با گرمایش جهانی داشته باشند.
به گزارش ایسنا، در 22 آذرماه 1394 در پاریس طی بیست و یکمین اجلاس متعهدین کنوانسیون تغییر آب و هوا ، رژیم حقوقی مقابله با گرمایش جهانی موسوم به توافقنامه پاریس شکل گرفت. بر اساس اهدافی که برای این توافقنامه پیشبینی شده 195 کشور به طور اجماع در پاریس به این توافقنامه پیوستند.
انتهای پیام
Let’s block ads! (Why?)
ایسنا
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.