امروز: شنبه, ۱۰ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 29 جماد أول 1446 | 2024-11-30
کد خبر: 258373 |
تاریخ انتشار : 30 بهمن 1397 - 4:28 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر با مساعدت میراث‌فرهنگی و شهرداری منطقه و مالک مغازه اسباب‌بازی فروشی، مغازه پلاک ۲۴ بازار حضرتی مستعد تبدیل شدن به چند بخش سایت تاریخی و نقطه‌ای تجاری مانند گذشته است. به گزارش صلح خبر، مغازه اسباب‌بازی فروشی در پلاک ۲۴ بازار حضرتیِ تهران، که از بیش از سه ماه […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

با مساعدت میراث‌فرهنگی و شهرداری منطقه و مالک مغازه اسباب‌بازی فروشی، مغازه پلاک ۲۴ بازار حضرتی مستعد تبدیل شدن به چند بخش سایت تاریخی و نقطه‌ای تجاری مانند گذشته است.

به گزارش صلح خبر، مغازه اسباب‌بازی فروشی در پلاک ۲۴ بازار حضرتیِ تهران، که از بیش از سه ماه قبل با حضور باستان‌شناسان و کاوش‌هایشان در حال نشان دادنِ روی دیگرِ تاریخِ باستان‌شناسیِ تهران بود و حتی چند جرز تاریخی از دوره‌ی صفوی و تکه سفال‌هایی از دوره‌های تاریخی و البته سازه‌های مختلف معماری از دروازه‌های تهران را پس داده است، به اندازهای که چند صد قرن قدمت تهران را به عقب‌تر برد.

تا امروز دست‌کم ۴۰ روز از پایان کار کاوش و بررسی‌های مطالعاتی در این مغازه می‌گذرد، مدت زمانی که اگر مدیران شهری و میراثی برای آن برنامه‌ریزی داشتند، بهترین موقعیت برای اجرای طرحی بود که این فضای تاریخی را به بهترین فضا برای حضور گردشگران در نوروز تبدیل کند.

نه آن‌قدر کارها کُند پیش بروند که مالک مغازه‌ای که ماه‌ها تنها مکان محل کسب درآمد خود را در اختیار میراث فرهنگی قرار داده بود، مجبور به تکرار این حرف باشد که «اگر متولیان کمکی نکنند، برخلاف میلم مجبور به پر کردن فضای تاریخی با شن هستم تا بتوانم کسب و کارم را پیش بگیرم.»

اما به نظر می‌رسد بالاخره این مدت زمان طولانی بی‌خبری نتیجه داده و قرار است در تعامل بین میراث فرهنگی، مالک مغازه و شهرداری منطقه، کاری درست برای این مغازه‌ی تاریخی شود.

محسن شیخ‌الاسلامی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، در گفت‌وگو با صلح خبر توضیح می‌دهد: قرار شد با مساعدت بین میراث‌فرهنگی و شهرداری منطقه و مالک مغازه، ساختاری مناسب در این فضا انجام شود، یعنی براساس ضوابط بازار تاریخی تهران، به مالک اجازه‌ی ساخت در طبقه‌ی بالاتر داده شود و طبقه زیرین حفاظت شود.

وی با بیان این‌که براساس صحبت‌های انجام شده، می‌توان بخش تاریخی مغازه را ویترین کرده و از آن نگهداری کرد، ادامه می‌دهد: با توجه به این کشف و منع مالک برای ساخت زیرزمین و همکاری چند ماهه مالک، تعهد او نسبت به این پروژه و تمایل وی برای نگهداری از این فضای تاریخی، بر اساس ضوابط میراثی در فضاهای تاریخی، تراکم ساخت روی همان مغازه داده شود.

او همچنین درباره‌ی کاربری آینده‌ی این بنای تاریخی اظهار می‌کند: علاوه بر همکاری دفتر تسهیل‌گری بازار تهران برای اجرایی شدن طرحی مناسب در این محوطه‌ی تاریخی، یک گروه نیز قرار است طرحی مناسب برای آن تهیه کنند.

به گفته‌ی او، با این اقدام علاوه بر تأمین شدن نظر مالک، این محوطه‌ی تاریخی را نیز می‌توانیم نجات دهیم.

۱۹ دی، احمد مسجدجامعی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران پیشنهاد تأسیس نخستین موزه _ مغازه تهران در بازار حضرتی را داده بود، اما شخص دیگری به صورت مستقیم در این زمینه اظهار نظر نکرده بود. هر چند مسئولان میراث فرهنگی نیز نظری مشابه یعنی ایجاد یک سایت موزه در بازار تهران را داده‌اند، اما هنوز هیچکدام به نتیجه‌ی مناسبی در این زمینه نرسیده‌اند، که بخواهند آن را مطرح کنند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید