امروز: دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 24 جماد أول 1446 | 2024-11-25
کد خبر: 116817 |
تاریخ انتشار : 25 مهر 1395 - 23:50 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش ایسنا، دکتر صادق زیباکلام در همایش دولت دوازدهم و استراتژی اصلاح‌طلبان که در سینما ایران خرم‌آباد برگزار شد، افزود : فقط لرستان نیست که اختلافات داخل اردوگاه اصلاحات وجود دارد. این در حالی است که در برخی جاها اختلافات بیشتر و در برخی جاها کمتر است و […]

به گزارش مجله سیاسی پایگاه صلح خبر ؛

به گزارش ایسنا، دکتر صادق زیباکلام در همایش دولت دوازدهم و استراتژی اصلاح‌طلبان که در سینما ایران خرم‌آباد برگزار شد، افزود : فقط لرستان نیست که اختلافات داخل اردوگاه اصلاحات وجود دارد. این در حالی است که در برخی جاها اختلافات بیشتر و در برخی جاها کمتر است و نمی‌شود افراد و فعالان سیاسی را در این مهم مقصر دانست.

وی ادامه داد:‌ جامعه ما از منظر آزادی‌های مدنی و دموکراسی بسیار توسعه‌یافته و غنی نیست و کسانی که فعالیت سیاسی کرده بودند، اگر مشکلات امنیتی برایشان به وجود نمی‌آمد حداقل مجبور می‌شدند ساکت بمانند تا فضای دیگری در کشور ایجاد شود و این وضعیت باعث می‌شد توان توسعه یافتگی کاهش یابد.

زیباکلام اضافه کرد: همین احزاب و تشکل‌های سیاسی که در سطح لرستان فعالیت دارند، علی رغم مشکلات و اختلافاتی که وجود دارد اگر بتوانند در یک بازه زمانی 10 ساله، 15 و 20 ساله حضور داشته باشند و از لحاظ سیاسی غیرقانونی اعلام نشوند همچنین منع نشوند خیلی از این نارسایی‌هایی که وجود دارد به مرور زمان حل خواهد شد.

این فعال سیاسی اضافه کرد: قبول ندارم که می‌گویند مردم ایران چه در تهران، چه در خراسان و چه در لرستان روحیه کار دسته جمعی ندارند، این مردم فراگرا هستند و به فکر منافع سیاسی خود هستند. اگر این‌گونه به نظر می‌رسد که در کارهای دسته جمعی موفق نیستیم به دلیل شرایط سیاسی بوده که متناسب با فعالیت‌های سیاسی مردم و غیرحکومتی شکل گیرد و این فرصت در این، خیلی پایدار نبوده است.

این استاد دانشگاه تهران با اشاره به وضعیت جبهه اصلاحات و اردوگاه اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری آینده گفت: باید بدانیم وضعیت‌مان به چه صورت است و آیا آقای روحانی نامزد اصلاح‌طلبان خواهد بود؟ آیا اجماع در میان اصلاح‌طلبان به سمت ایشان خواهد بود؟ میزان مشارکت چگونه خواهد بود؟ آیا تصور می‌شود که آقای روحانی مجددا 19 میلیون رای بیاورد ؟ یا نه بیشتر از این رقم خواهد آورد و یا ممکن است بین 14 تا 15 میلیون رای بیاورد.

زیباکلام اضافه کرد: نارضایتی‌ها و انتظاراتی که خیلی از 19 میلیون نفر داشتند، انتظارات و توقعات‌شان برآورده شده یا نشده و مسائلی از این دست باید بررسی شود.

وی با بیان اینکه اولین نکته‌ای که بایستی به آن بپردازیم این است که میزان مشارکت کلی در سطح کشور را چگونه ارزیابی می‌کنیم؟‌ آیا میزان مشارکت در این انتخابات بیش از سال 92 خواهد بود یا نه؟ در انتخابات 92، 40 میلیون نفر پای صندوق‌های اخذ رای آمدند. آیا ما تصور می کنیم که این 40 میلیون نفر مجددا خواهند آمد یا کمتر می‌شوند و یا بیشتر؟

این فعال سیاسی بیان کرد: معتقدم نیامدن آقای احمدی نژاد به ضرر اصلاح‌طلبان است. در حالی که خیلی‌ها معتقدند که خوب شد نیامد چرا که دردسرهایی می‌آفرید و چه بسا سوار بر امواج پوپولیستی می‌شد و ممکن بود رقیب جدی برای روحانی شود. اما چرا می‌گویم حیف شد احمدی نژاد نیامد، برخلاف تصور خیلی‌ها آقای احمدی‌نژاد ستون پنجم اصلاح‌طلبان می‌شد و آمدنش به نفع اصلاح‌طلبان بود و باعث می‌شد آرا اصلاح‌طلبان بالا برود. الان هم معتقدم چه بسا آقای روحانی شاید نتواند 19 میلیون رای بیاورد. اگر احمدی‌نژاد می‌آمد قطعا همین الان بدون تبلیغات بین 10 تا 15 میلیون رای می‌آورد.

زیباکلام گفت: اگر در انتخابات ریاست جمهوری آینده احمدی نژاد نامزد می‌شد خیلی‌ها از ترس اینکه اصولگرایان دوباره قدرت را در دست گیرند می‌آمدند و به روحانی رای می‌دادند اما حالا که احمدی نژاد نیست شاید همین افراد اصلا رای ندهند و بگویند روحانی رای می‌آورند و ما که دل خوشی از روحانی نداریم و این نگرانی وجود ندارد که احمدی نژاد باشد و بگویند اصولگرایان مملکت را به دست می‌گیرند و متاسفانه نیامدن احمدی نژاد به ضرر آقای روحانی شد.

وی بیان کرد: باید نهایت تلاش‌مان را به کار بگیریم و از آقای روحانی حمایت کنیم. همچنین افراد دیگر را تشویق و ترغیب کنیم که بیایند پای صندوق اخذ رای و رای بدهند.

وی گفت: هم اکنون در بین اصلاح‌طلبان بحث‌هایی در مورد آقای روحانی وجود دارد. عده‌ای از آنان معتقدند که دلیلی ندارد با چک سفید امضا از روحانی حمایت کنیم و عده‌ای دیگر می‌گویند هنگامی که آقای هاشمی رفسنجانی رد صلاحیت شد، ما با تمام قوا آمدیم و از روحانی حمایت کردیم و معتقدم که با رفتن احمدی‌نژاد عملا اصولگرایان هیچ شانسی برای انتخابات ندارند. صرف‌نظر از آقایان لاریجانی، فتاح، ضرغامی، حداد عادل و جلیلی هرکسی بیاید نامزد اصولگرایان شود و همه اصولگرایان چه یک نامزد واحد داشته باشند و چه چند نامزد هیچ شانسی بدون احمدی نژاد ندارند چرا که تنها شانس‌شان احمدی نژاد بود.

وی ادامه داد: الان که احمدی نژاد در انتخابات حضور ندارد اصول‌گرایان قشون شکست خورده هستند و آقای روحانی می‌تواند به مانند مهره‌های شطرنج وزیر، 2 تا رخ و فیل آوانس دهد و با دست و پای بسته آن‌ها را شکست بدهد.

زیباکلام بیان کرد: برخی از اصلاح‌طلبان معتقدند حال که خطری ما را تهدید نمی‌کند شروطی بگذاریم و از آقای روحانی به صورت جدی بخواهیم معاون اولش را آقای عارف قرار دهد و یا اینکه بین 3 تا 5 وزیر کابینه‌اش را از اصلاح‌طلبان انتخاب کند و مثل سال 92 نباشد که تمام توان‌مان را برای روحانی به کار ببریم.

وی گفت: برخی دیگر معتقدند ما هر کاری کردیم به خاطر اصلاحات و مملکت بوده و اگر آقای روحانی سمت داد چه خوب و اگر نداد دستش درد نکند.

زیباکلام گفت: برخی اصلاح‌طلبان می‌گویند نیاز است حمایت ما مشروط باشد و برخی‌ها معتقدند روحانی رییس جمهور آینده است اما ما باید به خرد جمعی و عقل جمعی اصلاح‌طلبان مراجعه کنیم که آیا آقای روحانی از اکثریت رای برخوردار است و آیا با نزدیک‌شدن به زمان انتخابات یعنی اردیبهشت 96 این مشارکت بیشتر می‌شود؟ بنده معتقدم که شرایط کلی کشور و جبهه اصلاحات خیلی به نسبت سال 92 تفاوتی نکرده است اما نباید از ضعف و شکست و درهم‌ریختگی جبهه اصولگرایان غافل شویم و کارشان را تمام شده بدانیم. هرچند آنان از لحاظ محبوبیت به ته خط رسیدند.

وی با اشاره به اینکه کسی باور نمی‌کرد در تهران حتی یک اصولگرا به عنوان نماینده مردم به مجلس نرود، آیا کسی فکر می‌کرد اگر رهبری اصلاحات پشت روحانی قرار گیرد، 19 میلیون رای می‌آورد. اگر رهبری اصلاحات (خاتمی و هاشمی) و اصلاح‌طلبانی که در زندان و خارج از زندان بودند از بدنه اجتماع نخواسته بودند به روحانی رای دهند روحانی چقدر رای می‌آورد؟  امروز معتقدم اگر حمایت جدی اصلاحات نباشد فکر نمی‌کنم آقای روحانی در اردیبهشت 96 رای سنگینی بیاورد.

زیباکلام گفت: حمایت قاطع و بدون چون و چرا باید از روحانی شود نه به واسطه اینکه کارنامه‌اش موفق است. حتی وی معجزه نکرده و نزدیک معجزه هم نرفته است اما معتقدم باید از او حمایت شود. دلیل من از اینکه می‌گویم از روحانی حمایت کنید اساسا سیاسی نیست بلکه دلیلم اخلاقی است.

وی گفت:‌ما نمی‌توانیم با مردم به مانند اسباب‌بازی نگاه کنیم. نمی‌توانیم به بدنه اجتماع بگویید به روحانی رای دهید اما 4 سال بعد بگوییم به ما چه مربوط است. اگر از مردم خواستیم که به اعتبار و شناختی که از ما دارید بیایید به ما رای دهید نمی‌توانیم وقتی که هوا پس است بگوییم به ما مربوط نیست.

زیباکلام گفت: تعهد اخلاقی ما به مردم تمام نشده است. اگر می‌خواهیم آن اعتبار 19 میلیونی را حفظ کنیم باید پای خوب و بد روحانی بایستیم و اگر روحانی ناموفق عمل کرده نباید بگوییم به ما چه مربوط است و حتی شرط بگذاریم که معاون اولی را به نقی بدهد و وزارت کشوری را به حسن. بلکه شیوه درست اخلاقی این است که در بد و خوب، موفقیت و عدم موفقیت روحانی شریک شویم تا اعتماد مردم را از دست ندهیم. حتی اگر روحانی در یک بخشی ناموفق عمل کرده نمی‌توانیم بگوییم به ما ربطی ندارد چون ما از مردم خواستیم به روحانی رای دهید و باید تمام قد از او حمایت کنیم در عین حال نیز به او فشار آوریم برای تغییرات اما با مردم صادق باشیم و ناکارآمدی را ماست مالی نکنیم.

وی با طرح این سوال که آیا نقش روحانی در اقتصاد چه قدر بوده است اظهار کرد: تا پایان سال 94 یعنی ظرف 5 سال، 220 میلیارد تومان یارانه پرداخت شده است و این در حالی است که کل بودجه عمرانی کشور در این مدت به نصف هم نمی‌رسیده است.

وی افزود: بررسی کنید در کدام کشور فله‌ای می‌آیند و به هر نفر 45 هزار تومان یارانه پرداخت می‌کنند. آخرین رقمی که هست 76 میلیون نفر بوده است و بیاییم ببینیم در این 5 سال بودجه عمرانی چه قدر بوده است. تا آخر 94 که 18 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی کشور بوده است. یک سری سیاست‌های غلط اقتصادی در جامعه ما وجود دارد. اساس و بنیان اقتصاد در جامعه فاسد، ناکارآمد و دولتی است، چرا باید در این مملکت اختلاس و مفاسد اقتصادی باشد، در حالی که زمانی می‌خواهیم آبدارچی، فرماندار و یا کارمندی را استخدام کنیم از 60 جا استعلام می‌کنیم، پس از این همه گزینش‌ها چرا باید افراد این‌قدر دزد از آب درآیند.

وی با طرح این سوال که در کدام کشور به اندازه ایران نهادهای نظارتی (سازمان بازرسی و تعزیرات حکومتی) وجود دارد. چرا علی رغم این همه نهادهای نظارتی و سخت‌گیری زیاد در استخدام افراد باز هم اختلاس و دزدی وجود دارد؟ پاسخ بنده این است که اقتصاد ما دولتی است. بانک، صنایع، هواپیمایی، راه آهن، ذوب آهن و … متعلق به دولت است. حتی آن بخشی که مربوط به دولت نیست یعنی بخش خصوصی نفس‌کشیدنش با دولت است، واردات، صادرات و مالیات با دولت است. تمام نهادهایی که ایجاد ثروت می‌کنند مال حکومت است و اینجاست که قوه مجریه باید چه کند؟

زیباکلام اضافه کرد: امروز قوه مجریه تلاش می‌کند 4 شرکت را پس از برجام به کشور بیاورد تا سرمایه‌گذاری کند اما عده‌ای مقاله می‌دهند که می‌خواهد دارسی به ایران آید و پای استعمارگران به ایران باز شد.

وی اضافه کرد: ایرادات بنیادی در اقتصاد کشور وجود دارد و فرقی نمی‌کند رییس جمهور خاتمی باشد،‌ روحانی باشد،‌ هاشمی باشد و یا احمدی نژاد باشد. اقتصاد جامعه ناکارآمد، مصیبت‌زده، فاسد و دولتی است.

وی با بیان اینکه در طی 250 سال اخیر پس از انقلاب صنعتی، یکی بگوید یک اقتصاد دولتی چقدر موفق بوده است، گفت: بانک‌های خصوصی نظیر پارسیان و پاسارگاد تشکیل می‌دهیم اما بانک مرکزی به آن‌ها می گویند 7:30 صبح فعالیت خود را آغاز کنید و 4 بعد از ظهر خاتمه دهید. کجای این بانک‌ها خصوصی است.

وی ادامه داد:‌ صادرکنندگان، واردکنندگان، تولیدکنندگان، سازنده و فروشندگان اسیر دولت و حکومت هستند. کجای دنیا اقتصاد دولتی توانسته موفق عمل کند.

زیباکلام در خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در مورد این وزارتخانه هیچ دفاعی از دولت روحانی نمی‌کنم و هیچ دفاعی از آقای جنتی ندارم. معتقدم وزیر بعدی ارشاد هرکسی باشد حملات و ناکارآمدی آن از آقای جنتی بیشتر است چرا که آقای جنتی به واسطه پدرش کمتر به او حمله شده است. معتقدم اگر حسام‌الدین آشنا وزیر ارشاد بشود حر و شهیدش می‌کنند.

وی گفت: آقای علی جنتی باید می ایستاد و از عملکرد خود دفاع می‌کرد

این فعال سیاسی اضافه کرد: بزرگترین انتقاد من از دولت روحانی مساله حصر است. شاید شما بگویید آقای زیباکلام احضار خبرنگار، بستن روزنامه و زندانیان سیاسی دست روحانی نیست اما من می‌گویم انتظار از روحانی ندارم که برای آقای موسوی و کروبی هدیه‌ای بخرد و به دیدن آن‌ها برود ولی دوست داشتم که آقای روحانی در این 3 و نیم سال نشان دهد که به فکر حصر است و از اینکه حصر همچنان ادامه دارد رنج می‌برد.

وی گفت: علی رغم همه این انتقادات از آقای روحانی وضعیت کشور را به گونه‌ای می‌بینم که باید از روحانی حمایت شود.

وی ابراز عقیده کرد: مهر 88 زندانی وجود داشت به نام دانشگاه تهران و تشکیلاتی در آن بود به اسم کمیته انضباطی. دانشجویان نمی‌توانستند گردهمایی، مناظره و یا سمیناری داشته باشند حتی دانشجویانی که در مقاطع ارشد و دکترا قبول می‌شدند با مشکلاتی مواجه می شدند اما امروز آخرین باری که یک فارغ التحصیل با مشکل انضباطی مواجه بوده قابل مقایسه با آن فضا (از سال 88 تا 92) نبوده است.

این فعال سیاسی اضافه کرد: معتقدم حمایت‌مان از روحانی باید مانند پدر و مادر دلسوزانه باشد و مصالح مملکت و اصلاحات ایجاب می کند ما هچنان قرص و محکم و تمام قد از آقای روحانی حمایت کنیم و در عین حال مطالبات‌مان را نیز مطرح سازیم.

وی گفت: باید به آقای روحانی بگوییم دولتمردان و استانداران که می‌توانستند گام‌هایی بردارند برنداشتند و می‌خواهیم این نقیصه را برطرف کنیم.

زیباکلام افزود: استراتژی اصلاح‌طلبان حمایت کامل و تمام قد از روحانی است و در عین حال بایستی انتقادات، کاستی‌ها و مطالبات خود را مطرح کنیم و از دولت وی بخواهیم.

در ادامه این جلسه آقای زیباکلام در پاسخ به سوال یکی از حضار که شما می‌گویید دلیل حمایتم از آقای روحانی اخلاقی است چرا در انتخابات ریاست مجلس از لاریجانی دفاع کردید پاسخ داد: بهترین کاری که کردم حمایت از لاریجانی برای ریاست مجلس بوده است.

انتهای پیام

Let’s block ads! (Why?)

ایسنا

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید