به گزارش صلح خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، بابک دین پرست معاون امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور در همایش سراسری استانداران کشور افزود: درطول حدوداً ۱۶ ماهی که از زمان تشکیل ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی می گذرد و در ۴۶ جلسه این ستاد که برگزار شده، براساس رهنمودهای وزیر کشور و ریاست ستاد، موضوع تنظیم بازار در اکثر جلسات مطرح و مصوباتی تصویب شده است.
وی ادامه داد: پس از هماهنگی با ستاد تنظیم بازارکشور، تمامی اقدامات وبرنامه ریزی های لازم برای تامین کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی مردم در”ماه پایانی سال”،”تعطیلات نوروز” و”همچنین ماه مبارک رمضان” صورت گرفت.
دین پرست با اشاره به گزارش ماه گذشته وزارتخانه های صمت وجهاد کشاورزی گفت: با اقدامات وخریدهای حمایتی دولت، ذخیره سازی لازم انجام شده وبا محوریت حمایت از تولید داخلی، حدوداً ۳۵ هزار تن پرتقال و۲۵ هزار تن سیب برای پایان سال خریداری شده است.
وی افزود: واردات ۱۳ قلم کالای اساسی با بیش از ۱۷ میلیون تن که این رقم ۲ میلیون تن بیشتر از میزان واردات مدت مشابه سال قبل بوده و از این بابت، مبلغی بالغ بر ۵/۸ میلیارد دلار منابع ارزی تخصیص پیده کرده است.
معاون اقتصادی وزارت کشور ادامه داد: برآورده ها انجام شده نشان می دهد که هیچگونه کمبودی از بابت تامین کالاهای اساسی مورد نیاز و مایحتاج عمومی مردم نداریم. اما به طور قطع ضرورت مدیریت ونظارت صحیح در “فرآیند توزیع به هنگام” ،”جلوگیری از انحراف روند توزیع واحتکار” و “ممانعت از افزایش بی ضابطه قیمت کالاها”، امری اجتناب ناپذیر است.
دین پرست یادآور شد:یکی از مصوبات جلسه ستاد تنظیم بازار، الزام این ستاد و مشخصاً وزارت صمت، به رصد قیمت ۱۰۰ قلم کالای منتخب و پرمصرف و مراقبت لازم برای جلوگیری از ایجاد نوسانات غیرمتعارف قیمت این صد قلم کالا بود.
وی با اشاره به دستور وزیر کشور مبنی بر ارائه گزارش قیمت صد قلم کالا و بررسی نوسانات دوره ای قیمت ها گفت: درهمین راستا، سازمان حمایت ازمصرف کنندگان وتولیدکنندگان و همچنین دبیرخانه ستاد تنظیم بازار، قیمت مقایسه ای صد قلم را بصورت روزانه برای وزارت کشور ارسال می کند.
معاون اقتصادی وزیر کشور گفت: براساس آخرین گزارش دریافت از وزارت صمت، مربوط به روز گذشته قیمت صدکالا در۲۳ بهمن ماه، درمقایسه با قیمت میانگین سه ماه قبل نشان می دهدکه قیمت ۴۳ قلم کالا کاهشی بوده است یعنی ۴۳ درصد، قیمت ۱۶ قلم کالا بین صفر و یک درصد ، قیمت ۲۲ قلم کالا بین یک تا ۵ درصد و – قیمت ۱۹ قلم کالا نیز ، افزایش بالای ۵ درصد داشته است که البته افزایش قیمت ۱۹ قلم کالای مذکور هم به دلایلی چون دوری از فصل برداشت، تغییر فصل، نوسانات نرخ ارز، بر می گردد.
وی در ادامه به بحث بازرسی های صنفی و تعزیراتی اشاره کرد و گفت: در۸ ماهه امسال؛ آمار بازرسی ها ۲ میلیون و۶۰۰ هزار مورد بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۵ درصد افزایش داشته است البته حدوداً ۴ هزار بازرس در بازرسی های انجام شده حضورداشته اند که تلفیقی از نیروهای وزارت صمت واتاق اصناف است.
دین پرست افزود: تعداد پرونده ای متشکله ۲۳۲ هزار فقره بوده که ۵/۴۱ درصد افزایش داشته است، همچنین ارزش ریالی پرونده ها حدوداً ۵ هزار میلیارد تومان که حدوداً ۶۲ درصد افزایش داشته است.
معاون اقتصادی وزیر کشور در ادامه گفت: استمرار روند قابل قبول تشکیل جلسات ستاد تنظیم بازار در سطح استانها است در دستور کار است که البته وزارت صمت (دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار)؛ در سیزدهم بهمن ماه امسال، ارزیابی خودش را از عملکرد کارگروه های استانی تنظیم بازار اعلام کرده است.
وی یادآور شد: شاخص های ارزیابی وزارت صمت تعداد جلسات، تعداد مصوبات، عملکرد کنترل و نظارت بازار و شاخص های کلان اقتصادی است که طبق این ارزیابی به ترتیب استانهای البرز، هرمزگان، تهران، گیلان و فارس به ترتیب در رتبه های یک تا ۵ قرارگرفته اند.
دین پرست تاکید کرد: البته طبق ابلاغیه ستاد تنظیم بازار،” برنامه ها وتکالیف استانها، در حفظ آرامش سفره مردم و تنظیم بازار ایام پایانی سال”، در دوازدهم بهمن ماه ابلاغ شده است.
وی به اقلام و مایحتاج ضروری مشمول حفظ تعادل و کنترل قیمت در بازار ایام پایانی سال اشاره کرد و گفت: در زمینه کالاها مانند اقلام پروتینی یعنی گوشت مرغ، قرمز و تخم مرغ، مواد غذایی، پوشاک، لبنیات، میوه و از جمله سوخت و در زمینه خدمات مشمول مانند حمل و نقل درون شهری و برون شهری، تعمیر خودرو، اماکن تفریحی و فرهنگی، سیاحتی و زیارتی، هتل داری و گردشگری و خدمات انبارها و سردخانه ها را شامل می شود.
معاون اقتصادی وزارت کشور افزود: برگزاری نمایشگاه های فروش بهاره، برگزاری فروش فوق العاده در فروشگاه های زنجیره ای، اصناف و سازمان میادین میوه و تره بار، تامین و توزیع اقلام و مایحتاج ضروری، اجرای طرح تنظیم بازار میوه و مرکبات، طرح تشدید بازرسی و نظارت ویژه با همکاری سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، سازمان های صنعت، معدن و تجارت استانها، بازرسی اتاق اصناف و اداره کل تعزیرات حکومتی و اطلاع رسانی از جمله دیگر محورهای مهم حفظ تعادل و کنترل قیمت در بازار ایام پایانی سال است.
دین پرست در پایان خاطر نشان کرد: بمنظور حفظ تعادل و کنترل قیمت ها در بازار، در نه ماه امسال حدوداً ۶۰۰ جلسه ستاد تنظیم بازار در سطح استانهای کشور برگزار شده است.
انتهای پیام