امروز: چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 1 ذو القعدة 1445 | 2024-05-08
کد خبر: 494516 |
تاریخ انتشار : 23 بهمن 1401 - 17:08 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

آندژی دودا، رئیس جمهور لهستان گفت، تعداد پرسنل نظامی آمریکا مستقر در لهستان طی دو سال گذشته دو برابر شده و به ۱۰ هزار نفر رسیده است. به گزارش صلح خبر به نقل از اسپوتنیک، در پایان سال ۲۰۲۰، رسانه‌ها از حدود ۵۰۰۰ سرباز آمریکایی مستقر در لهستان خبر دادند. دودا در مصاحبه با فیگارو […]

آندژی دودا، رئیس جمهور لهستان گفت، تعداد پرسنل نظامی آمریکا مستقر در لهستان طی دو سال گذشته دو برابر شده و به ۱۰ هزار نفر رسیده است.

به گزارش صلح خبر به نقل از اسپوتنیک، در پایان سال ۲۰۲۰، رسانه‌ها از حدود ۵۰۰۰ سرباز آمریکایی مستقر در لهستان خبر دادند.

دودا در مصاحبه با فیگارو گفت: ما هر کاری برای پیوستن به ناتو انجام داده‌ایم، دقیقاً برای دریافت ضمانت بر اساس ماده ۵ معاهده [ناتو]… امروز، با تقویت حضور ناتو در جناح شرقی، تقریباً ۱۰۰۰۰ نیروی آمریکایی در سرزمین ما مستقر شده‌اند.

ناتو از اواخر سال ۲۰۲۱ با اعزام نیروهای اضافی، جناح شرقی خود را در امتداد مرزهای روسیه و بلاروس تقویت کرده است. در واکنش به آغاز عملیات نظامی مسکو در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، ناتو با ارسال کشتی‌ها، هواپیماها و نیروهای زمینی بیشتر به منطقه و قرار دادن آنها در حالت آماده باش، جناح خود را تقویت کرد.

ماده ۵ ناتو، که مقرر می‌دارد هرگونه حمله به یکی از اعضای این ائتلاف «حمله علیه همه متحدان تلقی می‌شود»، پس از سقوط موشک در لهستان و کشته شدن دو نفر در نوامبر ۲۰۲۲، دوباره مطرح شد. ایالات متحده به این نتیجه رسیده است که موشک از روسیه شلیک نشده است اما ورشو مدام در مورد اهمیت تضمین‌ها صحبت می‌کند.

وی همچنین گفت که لهستان بودجه دفاعی خود را به بیش از ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور در سال ۲۰۲۳ افزایش می‌دهد تا توانایی‌های دفاعی خود را تقویت کند.

دودا گفت: “ارتش لهستان در حال گسترش توانایی‌های دفاعی خود است. ما در حال خرید سلاح هستیم. در سال ۲۰۲۳ بیش از ۴ درصد تولید ناخالص داخلی برای دفاع اختصاص خواهد یافت.”

وی افزود که این رقم دو برابر استاندارد ناتو است.

در سال ۲۰۲۲، بودجه دفاعی لهستان ۲.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی بود. ورشو قصد داشت در سال ۲۰۲۳ آن را به ۳ درصد یا حدود ۲۸ میلیارد دلار افزایش دهد. در عین حال، طبق داده‌های رسمی، لهستان در حال حاضر بیش از ۱ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای تأمین تسلیحات و تجهیزات نظامی به اوکراین هزینه کرده است.

دودا تصریح کرد: اگر غرب و متحدانش کمک نظامی فوری به کی یف ارائه نکنند، روسیه می‌تواند اوکراین را شکست دهد.

او در پاسخ به این سوال که آیا روسیه می‌تواند برنده شود، به روزنامه فرانسوی فیگارو گفت: “بله، آنها می‌توانند، اگر اوکراین کمک فوری دریافت نکند.”

رهبر لهستان افزود: کشورهای غربی و متحدان آنها باید در هفته‌های آینده تجهیزات نظامی به اوکراین ارسال کنند.

از زمانی که روسیه عملیات نظامی ویژه خود را در اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز کرد، کشورهای غربی انواع مختلفی از سامانه‌های تسلیحاتی از جمله موشک‌های دفاع هوایی، سامانه‌های موشک پرتاب چندگانه، تانک‌ها، توپخانه‌های خودکششی و توپ‌های ضدهوایی را در اختیار اوکراین قرار داده‌اند. در آوریل ۲۰۲۲، مسکو با ارسال یادداشتی به کشورهای عضو ناتو، کمک نظامی آنها به کی‌یف را پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین محکوم کرد. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هشدار داد که هرگونه محموله تسلیحاتی در خاک اوکراین “هدف قانونی” برای نیروهای روسیه خواهد بود.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید