به گزارش صلح خبر به نقل از سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، حاج محمدی رئیس سازمان زندانها در مراسم تفاهم نامه همکاری سازمان زندانها و ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: همه دستگاهها برای کاهش آسیب های اجتماعی مسئولیت شرعی، قانونی و اجتماعی دارند.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص کاهش آسیب های اجتماعی گفت: علیرغم اینکه سازمان زندان ها تکلیف قانونی برای نگهداری معتادان متجاهر ندارد اما در اطاعت از امر ولی و ایفای مسئولیت اجتماعی با ستاد مبارزه با موادمخدر همکاری می کند.
رئیس سازمان زندان ها با بیان اینکه معتادان متجاهر یک ویترین نازیبا برای قضاوت نادرست مردم نسبت به عملکرد نظام هستند و موجب آسیب به سرمایه اجتماعی نظام می شوند گفت: از همه آحاد مردم به ویژه متدینین دعوت می کنم که با احساس مسئولیت شرعی و اجتماعی بیشتر در مقوله درمان معتادان وارد شوند.
حاج محمدی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد زندانیان مستقیم یا غیر مستقیم بخاطر مواد مخدر در زندان هستند گفت: زندانها محیط مناسبی برای ایفای ماموریت و اجرای عملیات ستاد مبارزه با مواد مخدر می باشند و کسانی که بخاطر دست اندازی به اموال مردم و خدشه به آسایش مردم در زندانند اگر درمان نشوند و با پایان مدت حبس به جامعه برگردند مجددا در چرخه بزهکاری خواهند افتاد.
حاج محمدی گفت: درمان معتاد و سارقی که به خاطر اعتیاد، به اموال مردم دست درازی کرده است، فقط حبس نیست بلکه درمان و توانمند سازی و بازاجتماعی کردن آنها در طول ایام حبس باید مدنظر باشد و از آنجا که معتاد مستعد بزهکاری هست با انعقاد این تفاهم نامه با ستاد مبارزه با مواد مخدر نه تنها به دنبال نگهداری معتادان متجاهر در اردوگاه های سازمان زندان ها هستیم بلکه درمان و مهارت آموزی آنان نیز در دستور کار قرار می گیرد.
حاج محمدی اظهار داشت: نگاه نظام در برخورد با عاملان و سوداگران مرگ نگاهی قاطع و سختگیرانه است ولی در مواجه با معتادان که انسان هایی بیمار و آسیب دیده هستند نگاهی انسانی و توام با رافت و مهربانی است.
رئیس سازمان زندانها در پایان گفت: سازمان زندان ها برای اجرای کامل ماموریت های خود که اصلاح و تربیت مجرمان است نیاز به همکاری و هم افزایی تمامی ارگان ها و دستگاه های دولتی و همچنین مشارکت گروه های مردمی دارد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیز در این مراسم اظهار داشت: سازمان زندان ها علیرغم اینکه تکلیف قانونی ندارد اما همکاری خوبی در زمینه نگهداری معتادان با ما داشته است و این همکاری صرفاً در حوزه نگهداری نیست بلکه در حوزه درمان و آموزش معتادان نیز اقدامات مطلوبی انجام داده است.
وی با بیان اینکه نگهداری معتادان در اردوگاه ها به معنای زندانی کردن آنان نیست، گفت: همکاری با سازمان زندان ها برای استفاده از ظرفیت اسکان است.
مومنی افزود: سال گذشته این تفاهم نامه به صورت آزمایشی در استان تهران آغاز شد که آثار خوبی از جمله پاکسازی محلات پرخطر از یک سو و اشتغال به کار معتادان جمع آوری شده در اردوگاه فشافویه را در پی داشت.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه اظهار داشت: در سالجاری ۳ تفاهم نامه با سپاه و بسیج، نیروی انتظامی و سازمان زندان ها منعقد گردیده است که موجب یک عزم ملی و ساماندهی خوب در حوزه مبارزه با مواد مخدر شده است.
با انعقاد این تفاهم نامه در استان های کرمان، خوزستان و خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان فضاهای مناسب برای نگهداری معتادان متجاهر توسط سازمان زندان ها در اختیار این ستاد قرار می گیرد.
این تفاهم نامه سال گذشته به صورت آزمایشی در استان تهران اجرایی شده بود.
انتهای پیام