به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش ایسنا، سعید متصدی با اشاره به خلاءهای قانونی موجود در زمینه حفاظت از خاک، گفت: زمانی که قوانین و مقررات مشخصی وجود ندارد، احتمال هر تخلفی هست. وی با اشاره به غفلتهای صورت گرفته در کشور برای ارزیابی منابع و داراییهای طبیعی از جمله خاک و آب، […]
به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛
به گزارش ایسنا، سعید متصدی با اشاره به خلاءهای قانونی موجود در زمینه حفاظت از خاک، گفت: زمانی که قوانین و مقررات مشخصی وجود ندارد، احتمال هر تخلفی هست.
وی با اشاره به غفلتهای صورت گرفته در کشور برای ارزیابی منابع و داراییهای طبیعی از جمله خاک و آب، اظهار کرد: وقتی منابع حیاتی دارای ارزش گذاری اقتصادی نیستند و ارزش واقعی آنها تخمین زده نشده، عامدانه یا غیرعامدانه و به طرق مختلف مورد آسیب و تخریب قرار میگیرند و تنها زمانی که اثری نامطلوب یا بحرانی بزرگ ایجاد شود متوجه غفلت صورت گرفته میشویم.
متصدی افزود: به طور نمونه به طرق مختلف و با تخریب خاک، فرسایش آن را رقم میزنیم و کانون گرد و غبار ایجاد میکنیم اما در تمام این بازه زمانی از موضوع غافلیم تا زمانی که طوفانهای گرد و غبار منجر به ایجاد آسیب های بسیاری برای ما میشود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن انتقاد از خام فروشی در کشور، گفت: خام فروشی یکی دیگر از آسیب هایی است که به منابع مهم کشور وارد شده است.
وی ادامه داد: غالب کشورهای جهان با بهره گیری از تکنولوژی های نوین، شکوفایی و رشد اقتصادی خود را در عدم وابستهسازی منابع درآمدی به فروش مواد خام میدانند و به طور نمونه فروش بنزین را جایگزین فروش بشکه نفت خام یا سنگ ساختمانی آماده را جایگزین حق اکتشاف معدن یا استخراج آلومینیوم و منیزیم و منگنز را جایگزین فروش خاک میکنند.
به گفته متصدی، عدم هزینه کرد برای بهره مندی از تکنولوژیهای نوین منجر به خام فروشی به جای محصول فروشی شده است که در کنار خلاء قانونی و فقدان ارزشگذاری اقتصادی منجر به غارت و نابودی منابع حیاتی مورد نیاز نسل های کنونی و آتی شده است.
وی ضمن یادآوری ارائه لایحه خاک را اردیبهشت 94 از سوی دولت یازدهم به مجلس نهم، خاطرنشان کرد: در صورت تصویب و اجرایی شدن این لایحه و اجرای مجازاتها و تنبیههای پیش بینی شده برای تخلفهای مختلف در این عرصه اعم از آلودگی و تخریب و فروش یا قاچاق، میتوان به حفظ این منبع حیاتی در کشور امیدوار بود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه در کنار تدوین قانون و مقررات، ارزشگذاری اقتصادی خاک و سایر منابع طبیعی نقشی مهم در حفاظت از منابع مهم در کشور دارد، تصریح کرد: اگر بتوانیم حسابهای زیست محیطی را در حساب ملی کشور وارد و حسابداری و حسابرسی زیست محیطی در اقتصاد کشور ایجاد کنیم، میتوانیم به حفظ منابع در ایران امیدوار شویم.
متصدی در خصوص خبرهای منتشره در مورد قاچاق خاک از ایران نیز با بیان اینکه منابع طبیعی متولی اصلی موضوع خاک در کشور است، گفت: بدون شک قاچاق خاک نیز همچون سایر موارد شامل قانون مبارزه با قاچاق در کشور است.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)، گفتنی است، لایحه خاک به پیشنهاد مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی تهیه شد و در جلسه مورخ 31 فرودین ماه 1394 هیات وزیران به تصویب رسید. این لایحه در اردیبهشت 1394 از سوی رئیس جمهوری تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و در انتظار تصمیمگیری نمایندگان مجلس شورای اسلامی است. تصویب این لایحه گامی مهم برای حفظ و حراست از منبع حیاتی خاک در ایران است که با تهدیدهای گوناگونی از جمله تخریب، آلودگی، فرسایش و فروش روبه رو است.
انتهای پیام
Let’s block ads! (Why?)
ایسنا
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.