به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ عبدالرضا واعظی در حاشیه کارگاه یک روزه طرح احیا و تعادلبخشی به آبهای زیرزمینی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر این نکته که محیط زیست مجموعهای به هم پیوسته است و آلودگی یکی از عناصر قابل انتقال و انتشار به دیگر عناصر است، گفت: نمیتوان آلودگی […]
به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛
عبدالرضا واعظی در حاشیه کارگاه یک روزه طرح احیا و تعادلبخشی به آبهای زیرزمینی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر این نکته که محیط زیست مجموعهای به هم پیوسته است و آلودگی یکی از عناصر قابل انتقال و انتشار به دیگر عناصر است، گفت: نمیتوان آلودگی آب را مد نظر قرار داد، اما از آلودگی هوا یا خاک صرف نظر کرد. برای بررسی و رفع آلودگیهای زیست محیطی باید مجموعه به همپیوسته مورد بررسی قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه در خصوص آلودگی آبهای زیرزمینی نیز باید مجموعهای از مسائل و مباحث مورد توجه واقع شود، افزود: آلودگی آبهای زیرزمینی قابل انتقال به سایر عناصر مانند خاک است. همچنین سایر عوامل نیز بر این موضوع اثرگذار هستند و باید کل سیستم را یکسان ببینیم.
رییس اداره ارتباط صنعت با کارآفرینی دانشگاه تبریز ادامه داد: یکی از مسائل مربوط به آلودگی آبهای زیرزمینی موضوع صنایع و تاثیر این واحدها در آلودگی آب زیرزمینی است.
دانشیار هیدروژئولوژی دانشگاه تبریز با تاکید براینکه اکثر مطالب و مباحث مربوط به بخش محیط زیست از جمله ارتباط صنایع با آلودگی آبهای زیرزمینی با فرهنگسازی مرتبط است، افزود: صاحبان صنایع و مدیران باید توجه داشته باشند که ادامه فعالیت آنها و استمرار این موضوع در سالهای آینده به زنده بودن محیط زیست مرتبط است.
واعظی بهرهبرداری از محیط زیست را منوط به رسیدگی و حفاظت از آن دانست و بیان کرد: سرمایهگذاری در بخش محیط زیست در واقع اقدامی سودآور محسوب میشود. صنعتی را در نظر بگیرید که آلاینده باشد، فشار افکار عمومی اولین مسئلهای است که این صنعت با آن مواجه میشود که تبعاتی نیز به همراه دارد.
وی ادامه داد: در درازمدت این صنعت باید هزینههای میلیاردی برای پاکسازی متحمل شود، در صورتی که هزینههای پیشگیری از ایجاد و نشر آلایندگی به مراتب بسیار کمتر از هزینههای پاکسازی است، بنابراین اقدام صنایع برای رفع آلایندگی و نیز بکارگیری ابزار و زیرساخت مناسب در ابتدای کار برای فعالیتی مبتنی بر استانداردهای زیست محیطی در واقع سرمایهگذاری مطلوب و کمهزینه برای این واحدها محسوب میشود.
دانشیار هیدروژئولوژی دانشگاه تبریز با بیان اینکه در صورتی که نگاه اقتصادی هم به محیط زیست داشته باشیم اقدام پیشگیرانه به نفع صنایع است، گفت: فعالیت صنایع به حفظ محیط زیست وابسته است، به عنوان نمونه اغلب صنایع بدون آب نمیتوانند فعالیت کنند و همکاری صنایع در راستای حفظ آب و جلوگیری از آلودگی صرف نظر از صرفه اقتصادی، کمک به استمرار فعالیت این واحدهاست.
واعظی در رابطه با پاکسازی آبهای زیرزمینی با بیان اینکه 9 مرحله طبق پروتکل در این خصوص باید طی شود، افزود: این مراحل باید گام به گام اجرا شود و صرف نظر کردن از یک گام تمامی مراحل را تحت تاثیر قرار میدهد و مانع دستیابی به نتیجه مورد نظر میشود.
وی گام اول را انجام مطالعات مختلف از جمله هواشناسی، زمینشناسی و … دانست و افزود: گام بعد انجام مطالعه در خصوص آبهای زیرزمینی است. اقدام در این بخش باید با دیدگاه کیفی صورت گرفته و از دیدگاه مدیریت کمی منابع آب صرف نظر شود.
دانشیار هیدروژئولوژی دانشگاه تبریز ادامه داد: بعد از این مرحله باید نمونهبرداری از کل دشت انجام و چاههای بهرهبرداری آلوده شناسایی شود و با استناد به این مرحله در گام بعد شبکه پایش در سطح وسیع طراحی میشود.
واعظی بیان کرد: بر اساس شبکه پایش طراحی شده چاههایی برای نمونهبرداری در دشت حفر میشود و به صورت دوره مشخص از این چاهها نمونهبرداری انجام و آلودگی آب مورد بررسی قرار میگیرد. با توجه به اینکه چاه های نمونهبرداری برای سالهای متمادی طراحی شده به این طریق سلامت آب یک منطقه در دورههای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در صورت آلوده بودن نمونهها گام بعد در برنامه قرار میگیرد و در این مرحله میزان گسترش آلودگی تشخیص داده میشود، عنوان کرد: در این محله ممکن است نیاز باشد که چاههای جدید حفر و دامنه آلودگی آبهای زیرزمینی مورد بررسی قرار بگیرد.
رییس اداره ارتباط صنعت و کارآفرینی دانشگاه تبریز بیان کرد: در مرحله بعد این پروتکل مدلهای کامپیوتری شبیهسازی میشود که به این طریق پیشروی آلودگی مشخص شود. گام مهمی که بعد از این مرحله باید مورد توجه واقع شود تعیین منشاء آلایندگی و قطع این منشاء است که بعد از این مرحله وارد فاز پاکسازی آب میشویم.
واعظی ادامه داد: آبی که پاکسازی میشود باید بر اساس موارد استفاده با استانداردهای زیست محیطی منطبق باشد و این موضوع به انجام دقیق مراحل پاکسازی و انتخاب روشی مناسب بستگی دارد.
کارگاه اصول طراحی و روشهای نوین در طراحی سیستمهای تغذیه مصنوعی حوضچهای و پروتکل شناسایی، تعیین منشاء و پاکسازی آلودگی منابع آب زیرزمینی در شرکت آب منطقهای استان مرکزی برگزار شد.
انتهای پیام
Let’s block ads! (Why?)
ایسنا
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.