حسین وطنپور در گفتوگو با صلح خبر ابتدا به ارائه گزارشی از وضعیت تولید محصولات دانشبنیان فناوری سلامت پرداخت و توضیح داد: تعداد شرکتهای ثبت شده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۳ هزار و ۷۰۰ مورد است که از این میان هزار و ۲۰۰ شرکت دانشبنیان مربوط به حوزه سلامت هستند.
وی با اشاره به اینکه محصولات ۴۵۰ شرکت در این حوزه روانه بازار شده است، گفت: بالغ بر ۴ هزار محصول سلامت را از طریق شرکتهای دانشبنیان، تولید و عرضه کردهایم.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت افزود: تعداد ۶۳ الی ۶۴ شرکت در حوزه صادرات فعال هستند و توانستهاند محصولات خود را در سطح بینالمللی عرضه کنند.
وطنپور با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت به طور میانگین تنها ۲۰ درصد وابستگی ارزی دارند، یادآور شد: بر این اساس تحریمها نمیتواند تأثیر زیادی بر تولید محصولات دانشبنیان داشته باشد؛ وزارت بهداشت برای شرکتها بازارسازی کرده و با توجه به آنکه محصولات آنها از سوی بیمارستانها و شرکتهای داخلی خریداری میشود، شرکتهای فوق نقش پررنگی را در اقتصاد کشور ایفا میکنند.
وی در خصوص سیاستهای بودجهای سال ۹۸ گفت: وضعیت نهایی بودجه سال آینده هنوز مشخص نشده، اما همانطور که از سوی سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد، این وزارتخانه حمایت جدی از شرکتها و محصولات دانشبنیان را در دستور کار خود قرار داده است.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت در همین زمینه به برگزاری جلسات بین دفتر توسعه فناوری سلامت با بخش امور بازرگانی و اقتصادی وزارت بهداشت اشاره و تأکید کرد: سال آینده توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان بیشتر خواهد شد.
وطنپور تشریح کرد: خیلی از این شرکتها در مراکز رشد دانشگاهها مستقرند. بعضی از آنها در مرحله رشد بوده و تعداد زیادی دانشبنیان شدهاند. آنها میتوانند ۳ الی ۵ سال در این مراکز مستقر باشند؛ بعد به پارکهای علم و فناوری منتقل شده و از امکانات و تسهیلات آنها استفاده کنند.
وی با تأکید بر اینکه سرعت عرضه محصولات دانشبنیان به مراتب بیشتر از سرعت مراکز صدور مجوز برای شرکتهاست، اظهار کرد: بدین ترتیب صفی از شرکتها در “سازمان غذا و دارو” یا “اداره کل تجهیزات پزشکی”، برای اخذ مجوز تشکیل میشود.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت افزود: با توجه به آنکه محصولات شرکتهای فوق با سلامت سر و کار داشته و در صورت ایراد داشتن میتواند جان مردم را به خطر بیاندازد، بنابراین امکان اینکه به مراکز فوق برای صدور مجوز فشار بیاوریم یا برخی مراحل صدور مجوز را حذف کنیم، وجود ندارد.
وطنپور خاطرنشان کرد: طی هماهنگیهایی که با سازمان غذا و دارو و اداره کل تجهیزات پزشکی صورت گرفته، بنا شد تا این مراکز سرعت خود را در رسیدگی به درخواستها افزایش دهند که در این خصوص همکاری خوبی داشتهاند.
وی در پایان یکی از مشکلات شرکتهای صادرکننده در شرایط تحریمی را انتقال ارز به داخل و دشواری جابهجاییهای بانکی عنوان کرد و توضیح داد: با توجه به نیاز این شرکتها به ارز، وابستگی آنها به ارز دولتی کمتر خواهد بود که از این نظر هم نقش مؤثری در اقتصاد کشور خواهند داشت.
انتهای پیام