به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش خبرنگار مهر، مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در نشستی با موضوع بررسی آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و برنامههای سال جاری ستاد اعلام کرد: از مجموع تعهدات ۱۸۰۰ میلیارد تومانی صندوق توسعه ملی و ماده ۱۰ و ۱۲ برای ستاد احیای دریاچه […]
به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛
به گزارش خبرنگار مهر، مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در نشستی با موضوع بررسی آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و برنامههای سال جاری ستاد اعلام کرد: از مجموع تعهدات ۱۸۰۰ میلیارد تومانی صندوق توسعه ملی و ماده ۱۰ و ۱۲ برای ستاد احیای دریاچه ارومیه تنها ۶۷۵ میلیارد تومان پرداخت شد. به این ترتیب وضعیت بودجه احیای دریاچه ارومیه وضعیت خوشایندی نداشت و این دیرکرد بودجه بسیاری از فعالیتهای ستاد را به تعویق انداخت.
مسعود تجریشی با بیان این که منابع مالی احیای دریاچه ارومیه سه ردیف بودجهای دارد در تشریح این منابع گفت: یک منبع مالی فعالیت برای احیای دریاچه ارومیه اعتبارات دستگاههای اجرایی است. منبع دوم صندوق توسعه ملی است و منبع دیگر هم ماده ۱۰ و ۱۲ است که بخش عمده منابع مالی فعالیتهای ستاد احیا را تشکیل میدهد.
وی تصریح کرد: در سال ۱۳۹۵ یک هزار و صد و بیست میالیارد تومان سهم از ماده ۱۰ و ۱۲ داشتیم اما از این میان تنها سیصد میلیارد تومان دریافت کردیم. در سال ۱۳۹۴ از ماده ۱۰ و ۱۲ نهصد و بیست میلیارد تومان تقاضا داشتیم که ۲۹۰ میلیارد تومان به ستاد احیا تخصیص پیدا کرد و در سال ۹۳ نیز ۷۲۵ میلیارد تومان تقاضا کرده بودیم که از این مبلغ یکصد و هشتاد و چهار میلیارد تومان به ستاد اختصاص یافت.
مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه ادامه داد: طی سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی ۳۷۵ میلیارد تومان دریافت کردیم، در سال ۱۳۹۴ این عدد ۴۰۳ میلیارد تومان بود و سال ۹۳ هم ۱۶۰ میلیاردتومان دریافتی داشتیم. برای پروژههای آبیاری تحت فشار نیز در سال ۹۳، ۱۶۰ میلیارد تومان، در سال ۹۴، ۴۰۳ میلیارد تومان و در سال ۹۵، ۴۱۲ میلیارد تومان از صندوف توسعه ملی پرداخت شد یعنی دستگاهها میتوانستند با توجه به اعتبارات صندوق ملی به تعهدات خود در قبال ستاد احیای دریاچه ارومیه عمل کنند.
تجریشی درباره اعتبارات سالیانه دستگاههای اجرایی در حوزه دریاچه ارومیه نیز گفت: وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی در سال ۹۳، ۱۱۲ میلیارد تومان اعتبارات دریافتی در حوزه دریاچه ارومیه داشتند. همچنین در سال ۹۴، ۶۴ میلیارد تومان دریافت کردند اما تا روزهای پایانی اسفندماه سال گذشته به این دستگاهها پولی پرداخت نشد و دریافتی بودجه در این حوزه صفر بود.
وی همچنین از برگزاری گردهمایی بزرگ کارشناسان بینالمللی برای نجات دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: بیش از ١٥٠ کارشناس داخلی و خارجی ٦ و ٧ اردیبهشت ماه برای نجات دریاجه ارومیه گردهم جمع می شوند تا نقشه چهارسال آینده ترسیم شود. در این گردهمایی کارشناسانی ازفائو، دانشگاه هلند، مجموعه بین المللی یاسا و برخی دانشگاه های داخلی که در دانشگاه ارومیه برگزار می شود، حضور خواهند داشت.
مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه تصریح کرد: تعیین میزان آب موجود در منطقه، میزان مصرف آب و پنانسیل صرفه جویی در این بخش اولین محور این نقشه است. همچنین باید مشخص شود مثلا اجرای طرحی مانند آبخیزداری چه میزان آب تولید می کند که با در نظر گرفتن دام، کشت دیم و کشت آبی تعیین می شود و این محور دوم است. نوسانات اقلیمی موضوع دیگری است که در این نقشه مطرح می شود، مطالعات نشان می دهد در ١٠٠ سال آینده بارش کاهش می یابد بنابراین ورودی آب به دریاچه کاهش خواهد یافت یعنی حدود ٤٠ درصد ورودی کاهش می یابد که در این روند باید مشخص کنیم با این نوسانات چگونه می توانیم دریاچه را حفظ کنیم.
Let’s block ads! (Why?)
خبرگزاری مهر
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.