در اسفند و فروردین ماه که اوج شیوع این ویروس و بیماری بود وضعیت بسیاری از استانهای کشور از جمله مازندران قرمز شد و بیمارستانها بالاتر از ظرفیت خود بیماران کرونایی را بستری کردند.
بعد از تاکیدات زیادی که بر درخانه ماندن و مسافرت نرفتن در ایام نوروز برای همه مردم کشور شد، بسیاری ترجیح دادند برای حفظ سلامت خود و هم وطنان خود در خانه بمانند تا نکند بار درمان را بر استانی دیگر از جمله مازندران تحمیل کنند.
حال که به فصل گرما نزدیک میشویم با شروع شدن تعطیلات خرداد، شاهد حضور مسافران زیادی به مازندران و بهخصوص غرب استان بودیم.
اگرچه روند مبتلایان به کرونا در استان مازندران نزولی شده اما همچنان موارد ابتلا به این ویروس مرگبار در این استان رقم قابل توجهی را به خود اختصاص داده و بیمارستانها همچنان پذیرای بیماران کرونایی هستند.
از آنجائیکه مازندران یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور محسوب میشود بنابراین حضور مسافران و گردشگران از دیگر استانهای کشور و خطری دوسویه برای مردم این استان و افرادی که به اینجا سفر میکنند، دارد.
۸۰ درصد افراد مبتلا به کرونا بیعلامت هستند
عبدالرضا فقیه نصیری متخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با صلح خبر با اشاره به خطرات شیوع مجدد بیماری کرونا با ورود افراد حساس جامعه به بیرون اظهار کرد: ویروس کرونا یک ویروس ناشناخته است که ۲۰ درصد افراد با ابتلا به این ویروس علامتدار میشوند و ۸۰ درصد افراد نیزبدون علامت هستند.
وی تصریح کرد: قبل از تعطیلات نوروز به لحاظ درگیری افراد و علائم آن که شناخته شدهتر بود، کار درمان نیز راحتتر صورت میگرفت اما در حال حاضر ویروس کرونا تغییر علائم داده است.
این متخصص بیماریهای عفونی در تکمیل این موضوع گفت: علائم این بیماری از حالت حاد تنفسی تبدار به علائم مختصر گوارشی، پوستی و حتی به صورت سکته قلبی و مغزی خود را نشان میدهد و ممکن است مریض حامل ویروس کرونا و باعث انتقال به دیگران شود و در عین حال خود فرد نداند.
فقیهنصیری با تاکید بر اینکه نحوه انتقال ویروس و تغییر علائم آن ما را مجاب میکند که قرنطینه کردن شهرها و مناطق با جدیت بیشتری دنبال شود، افزود: اما متاسفانه این موضوع برعکس شده و از حالت قرنطینگی در آمده است، در حالیکه در حال حاضر باید سختگیری بیشتری صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: مازندران با توجه به رعایت موازین بهداشتی که داشت در حال نزدیک شدن به مراحل خوبی بود و حتی به جایی رسیده بود که تنها یک بیمارستان در نوشهر و چالوس برای بستری بیماران کرونایی اختصاص یافت اما در چند روز اخیر که مسافران زیادی به استان سفر کردند به طور قطع تا دو هفته آینده با حجم بیشتری از بیماران کرونایی مواجه خواهیم شد و این یک زنگ خطر جدی است.
این متخصص بیماریهای عفونی تاکید کرد: در حال حاضر بسیاری از بیماریهای فصلی وجود دارد که ممکن است با کرونا اشتباه گرفته شود مانند علائم حساسیت، کهیر، اسهال استفراغ ویروسی که حتی ممکن است متخصصان هم این علائم را با ویروس کرونا اشتباه بگیرند که باعث میشود بسیاری از بیماران علامتدار شناخته نشوند و بیماری را گسترش دهند.
فقیه نصیری گفت: در وضعیت فعلی در جاهایی از جهان روی افراد آزمایش پی سی آر انجام داده و آنهایی که مثبت بودند را به مدت دو هفته قرنطینه کردند تا ویروس آنها پاک شود اما در کشور ما اینگونه عمل نشد و قرنطینه کسانی که بیمار هستند نیز به صورت کامل انجام نمیشود.
وی یادآور شد: راه درست این است که همه افراد مورد آزمایش پی سی آر قرار گیرند تا آنهایی که دارای نتیجه مثبت هستند، قرنطینه شوند.
این متخصص بیماریهای عفونی با ابراز نگرانی از اینکه متاسفانه تمام افراد جامعه ما از قرنطینه خارج شدند و به طور حتم شیوع بیشتر خواهد شد و طی چند روز آینده خود را نشان میدهد، تصریح کرد: مشکل اصلی این است علائم این بیماری دیگر علائم حاد و به شکل اولیه و به صورت تنفسی نیست که مردم مراجعه کنند.
فقیه نصیری در پاسخ به پرسشی در این زمینه که درمان این بیماری در حال حاضر بهتر انجام میشود یا در دو ماه قبل گفت: به طور قطع درمان در مرحله فعلی راحتتر انجام میشود و در کنار آن مدت زمانی که شخص بیمار با ویروس مبارزه کند، همان مدت زمان دو تا سه هفته است.
وی خاطرنشان کرد: اکثر افراد تا دو هفته از بیماری پاک میشوند اما ویروس کرونا تا ۶ هفته از راه گوارشی از بیمار دفع شود.
این متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه بیشتر مرگ و میرها در بخش تنفسی و چند مورد هم کلیه و قلب رو درگیر کرده بود، ادامه داد: جوان ۳۰ ساله بود که فوت کرد اما در کنار آن بیمار ۹۴ سالهای داشتم که مرخص شد و بهبود پیدا کرده است.
فقیه نصیری آمدن مسافران زیاد به استان مازندران را زنگ خطری برای شیوع مجدد بیماری دانست و تصریح کرد: تا دو ماه قبل افرادی که سالمند بودند خودشان را در منزل قرنطینه میکردند و با ویروس در ارتباط نبودند در حالیکه الان وقتی وارد اجتماع شدهاند هیچ ایمنی ندارند.
فقیه نصیری گفت: با وجود اعلام وضعیت سفید باید گفت تمام افراد حساس جامعه از جمله بیمار، دارای نقص ایمنی و مسن هم بیرون آمدند که در ریسک بیشتری قرار دارند.
وی استفاده از ماسک را برای محافظت بدن از انتقال ویروس بسیار حیاتی دانست و یادآور شد: اگر همه افراد جامعه از ماسک استفاده کنند در مدت یک ماه میتوان بیماری را در منطقه از وضعیت قرمز به وضعیت سفید تبدیل کرد.
انتهای پیام