به گزارش صلح خبر-کرمعلی قندالی در دومین جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری و اولین جلسه شورای عشایر استان سمنان اظهار کرد: گردشگری عشایری از بخشهای مغفول مانده این حوزه است و توجه به آن میتواند به اقتصاد عشایر کمک زیادی کند.
وی از گردشگری به عنوان یک صنعت پردرآمد یاد کرد و افزود: جدا از جاذبههای گردشگری در کوچ و زندگی عشایری،عشایر و خصوصا زنان عشایر ایران دستبافتهها و صنایعدستی متعددی دارند که میتواند به رونق گردشگری در این بخش کمک کند.
رئیس سازمان امور عشایر کشور از توجه بیشتر به عشایر در چند سال اخیر خبر داد و خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقداماتی که توسط دولتتدبیر و امید در حوزه ساماندهی عشایر انجام شد و با همراهی و کمکی که از سوی نمایندگان مردم در مجلس صورت گرفت، در چند سال اخیر شاهد تقویت عشایر در کشور بودیم.
وی با اشاره به توجه ویژه دولتمردان به عشایر به عنوان یک جامعه مولد تصریح کرد: سه جلسه شورای عالی عشایر در دولت تدبیر و امید به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شده که دستاوردها و مصوبات خوبی برای عشایر به همراه داشته است. علاوه بر این پیشنهاد شده که جلسات شورای عشایردر استانها در مناطق عشایری برگزار شود و سازمان امور عشایر کشور نیز آمادگی دارد در این جلسات حضور پیدا کند.
قندالی از الزام استانها به تشکیل شورای عشایری در همه استانها به عنوان یکی از مصوبات خوب شورای عالی عشایر کشور نام برد و با اشاره به تکمیل برخی از زیرساختهای اداری مرتبط با عشایر در کشور گفت: در این دوره ادارات کل امور عشایری استانها از۱۲ اداره کل به ۲۰ اداره کل افزایش پیدا کردند.
وی با اشاره به مشکل کمآبی در مناطق عشایری کشور به اقدامات سازمان عشایری با حمایت دولت پرداخت و گفت: با حمایت دولت تدبیر و امید اعتباری ۱۸ میلیون یورویی برای آبرسانی به مناطق عشایری کشور تخصیص یافت.
رئیس سازمان امور عشایر کشور با بیان اینکه در همین راستا، ۴۷۰ پروژه آبرسانی در مناطق عشایری اجرایی شد خاطرنشان کرد: با بهرهبرداری از این پروژهها افزون بر ۱۷ هزار خانوار عشایری در کشور از آب شرب بهرهمند شدند.
قندالی همچنین در دیدار با آشناگر استاندار سمنان از این استان به عنوان عستانی با ظرفیتهای بالای عشایری نام برد و گفت: استان سمنان از لحاظ عشایر، ظرفیتها و پتانسیلهای فراوانی دارد و در این حوزه بسیار غنی و متنوع است.
وی با بیان اینکه سرانه دام عشایر استان، سه برابر سرانه دام عشایر کشور است افزود: بالای ۵۰۰ هکتار مرتع به ازای هر خانوار عشایری در استان سمنان وجود دارد.
این مقام مسوول با تقدیر از برنامهریزی استان برای برپایی جشنواره ایل سنگسر گفت: جشنواره ایل سنگسر یکی از اقدامات بسیار مطلوب برای معرفی بیشتر این ایل عشایری و توسعه و تقویت اقتصاد عشایر در این استان است.
انتهای پیام