به گزارش صلح خبر، سعید محمدی در یادداشتی با عنوان «تحریم؛ سیاستی شکست خورده و ضرورت اصلاح مسیر دشمنی» نوشت:
از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، دولت ایالات متحده آمریکا با ذهنیتی مخدوش، متوهم و غیر منسجم و با برنامه ریزی، هدف گذاری و اجرای سناریوهای مختلف غیرمنطقی (از جمله وضع تحریم های ظالمانه)، تلاش نموده است که جمهوری اسلامی ایران را تحت فشار قرار داده و به انزوا بکشاند تا شاید خواست های نامشروع و یکجانبهگرایانه خود را بر ایرانیان تحمیل نموده و انقلاب را از اهداف انسانی خود بازداشته به تسلیم و سازش وادارد.
رفتارهای غلط پی در پی آمریکا در زمان ترامپ به فشار حداکثری یا تروریسم اقتصادی تبدیل شده است. جمهوری اسلامی ایران در تقابل با اقدامات خصمانه آمریکا، هر چند متحمل فشارهایی شده است، ولی راه خود را با اتکا به پشتیبانی مردم طی کرده و توانایی های داخلی به خودکفایی هایی در بخشهای مختلف از جمله اقتصادی و نظامی رسیده است. شاید بتوان گفت که فشارها علیه ایران، آن را آب دیده کرده و موجب رشد، شکوفایی و توسعه کشور شده است.
در چهل سال گذشته سیاست خارجی خصمانه آمریکا در قبال ایران نه تنها اصلاح نگردیده، بلکه زورگویی، یکجانبه گرایی و اعمال رفتار های غیر منطقی و ظالمانه بخشی انفکاک ناپذیر از تفکر حاکم بر دستگاه سیاست خارجی آن در قبال ایران گردیده است که به نظر کارشناسان و منابع مطلع، بیشتر متاثر از دروغ پردازی صهیونیستها، جریان ها و لابی های موثر مرتبط با این دستگاه و دستگاه اطلاعاتی آمریکا است. به نظر می رسد تا زمانی که دولتمردان آمریکا درک درستی از سطح نفوذ جریان صهیونیستی در دستگاه سیاست خارجی این کشور و نیز شرایط جدید جهانی کسب ننمایند، نمی توانند در رویه گذشته و جاری خود در مورد ایران و سایر کشور ها که با آنها هم رابطه سازنده و مبتنی بر احترام و اعتماد متقابل ندارند، فرصت اصلاح به دست آورند.
مقامات موثر در دستگاه سیاست خارجی آمریکا باید با کمی واقع بینی ضمن مرور رفتارهای شکست خورده گذشته، با درک اینکه سیاست تحریم در جهان امروز فاقد کارایی است، بیش از این اعتبار و وجهه آمریکا و منافع اقتصادی این کشور را در جامعه بین المللی خرج صهیونیسم و منویات لابیهای این گروه ننمایند.
چنانچه آمریکا به رفتار های ظالمانه ادامه دهد، قطعا واکنش های جامعه جهانی منجر به بی اعتمادی به نظام مالی، تجاری و اقتصادی این کشور خواهد شد و سرانجام کشورها به فکر ایجاد سد دفاعی برای اقتصاد خود افتاده و بدنبال برقراری نظام جدیدی برای توسعه، استقلال و رونق اقتصاد بین المللی بدون آمریکا متمایل خواهند شد.
با عنایت به آنچه گفته شد و همانگونه که مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید داشته اند، ایران ملتی فرهیخته و اهل صلح خبر و تفاهم است و آمادگی دارد با همه ملتها و دولتهایی که با مواضع سازنده رفتار می نمایند، تعاملی مثبت و مبتنی بر احترام متقابل داشته باشد. جمهوری اسلامی ایران راه تعامل را با همه کشور ها به ویژه همسایگان خود، مفتوح نگه داشته است. آمریکاییها نیز می تواند با بازگشت به برجام و برداشتن گام های سازنده چون: لغو تحریم های ظالمانه و اجرای تمامی تعهداتش در قالب برجام، علاوه بر پایان دادن به یکجانبه گرایی، طبق فرموده رهبر معظم راه را برای مذاکره در قالب برجام باز نموده و روند همکاری و تعامل با ایران را در پیش گرفته و مانند سایر کشورها در مسیر مشارکت اقتصادی با ایران از میلیاردها دلار قرارداد دو جانبه و چند جانبه فی مابین به ویژه در صنایع زیر بنایی و مادر، خودرو سازی، انرژیک و صنعت هوا فضا و ….، منتفع گردد.
در آستانه آغاز به کار مجمع عمومی سازمان ملل و نشست سران و حضور مقامات عالیرتبه بسیاری از کشورها، آمریکا می تواند از فرصت حضور مقامات ارشد ایران بهره جسته و با بازگشت به برجام، زمینه دیدار و گفتوگو با مقامات کشورمان را فراهم کند.
انتهای پیام