به گزارش صلح خبر، مراسم تجلیل از ستاره پیشکسوت رادیو منوچهر آذری و رونمایی از مستندی که با عنوان «شادخوان» به این ستاره اختصاص دارد، امروز (چهارم اسفند) با حضور اهالی دوبله، رادیو و تلویزیون و همچنین دوستداران این ستاره در فرهنگسرای ابن سینا برگزار شد.
در این مراسم از پیشکسوتان عرصه دوبله جلال مقامی و اکبر منانی، امیر مهدی صمصامی، علی همت مومیوند، اهالی رادیو سعید توکل، حمید شاهآبادی معاون صدا، حسین هاشمی نویسنده رادیو و سلیم غفوری مدیر شبکه مستند سیما، ابوالفضل توکلی کارگردان و تهیهکننده مستند شادخوان و همچنین منوچهر آذری حضور داشتند.
***سلیم غفوری: از مشتریان پروپا قرص صبح جمعه با شما بودیم
سلیم غفوری مدیر شبکه مستند در سخنانی در مراسم رونمایی از مستند شادخوان و تجلیل از منوچهر آذری گفت: ما از ایام طفولیت با صدای گرم استاد منوچهر آذری خاطرات شیرین و به یادماندنی داریم. من جزو مشتریان پر و پا قرص صبح جمعه با شما بودم و خوشحالم که امروز در ادامه برنامههای تجلیل از پیشکسوتان دوبله در خدمت منوچهر آذری هستیم و خداوند این توفیق را داده که امروز در این مراسم حضور پیدا کنیم.
وی در ادامه سخنان خود در این مراسم یادآور شد: برنامههایی که از منوچهر آذری به یاد مانده است هر کدام سرشار از شادی و محبتی است که ایشان به مردم کشورمان داشته است. لحظات شادی که ایشان رقم زده به یادماندنی است. برنامههایی که ما در شبکه مستند برای پاسداشت پیشکسوتان عرصه دوبله تولید کردهایم گام کوچکی است و قطعاً در مقابل کاری که اساتید انجام میدهند تحفهای ناچیز نیست اما امیدواریم حداقل در ماندگار کردن بخشی از آثار این عزیزان پیشکسوت حرکت کوچکی داشته باشیم.
غفوری در پایان با ابراز امیدواری از اینکه مسیر ساخت این سلسله مستندات در دوبله و رادیو و تلویزیون با قدرت ادامه داشته باشد، اظهار کرد: امیدواریم این مسیر را ادامه دهیم و وضعیت دوبله در رادیو و تلویزیون با قدرت گذشته ادامه پیدا کند و به واسطه صنعت دوبله بتوانیم قدم کوچکی در حفظ و پاسداشت زبان و ادبیات غنی فارسی برداریم.
*** جلال مقامی: چون پیر شدی حافظ از میکده بیرون شو!
جلال مقامی که در مراسم تجلیل از منوچهر آذری شرکت کرده بود، در سخنانی با بیان اینکه همین مصرع برای من کافی است، گفت: چند سال است که متأسفانه فعالیتم در دوبلاژ و سایر برنامههای رادیو کم شده است. شاید بگویم قطع شده اما دلم برای همکارانم تنگ شده است. من خوشحالم در این جمع سه تن از همکاران واحد دوبلاژ آقای همت، صمصامی و اکبر منانی را دیدم. دلم برای بچههای دوبله و فضای دوبلاژ تنگ شده است. اینها شوخی نیست ۶۰ سال در دوبلاژ بودهام و این دلتنگیها طبیعی است.
این پیشکسوت دوبله درباره منوچهر آذری نیز گفت: منوچهر آذری تا زمانی که من یادم هست بمب شادی بوده است.
او با خنده و طبع در خلال سخنانش اینگونه گفت که زمانی که کودک بوده منوچهر آذری همچنان پرانرژی و با خنده کار میکرد.
مقامی در ادامه از منوچهر آذری، زندهیاد منوچهر نوذری و همچنین زندهیاد فرهنگ مهرپرور به عنوان هنرمندانی یاد کرد که رادیو را گرم میکردند.
این پیشکسوت دوبله ادامه داد: منوچهر نوذری آنقدر شادمانی و نشاط در وجودش است و سوت میزند که آدمی را در هر حالی میخنداند؛ خندهای که امروزه مردم به شدت به آن نیاز دارند. چقدر خوب است که افرادی مثل آذری پیدا میشوند که ساعتی از عمر مردم را بانشاط کنند. امیدوارم سالهای سال زنده و سرحال باشد. عنوان شادخوان نیز برای مستند او عنوان بجایی است.
مقامی با بیان اینکه منوچهر آذری کمتر به دوبله توجه داشت، در عین حال گفت: منوچهر آذری میتوانست دوبلور خوبی باشد اما کمتر به این موضوع توجه داشت. در صحنه تئاتر آنقدر انرژی مصرف میکرد که این انرژی هیجانانگیز بود.
جلال مقامی در پایان سخنانش از ابوالفضل توکلی کارگردان این مستند به خاطر ساخت سلسله مستندهای مربوط به اهالی دوبله تشکر و قدردانی کرد.
*** برای تولید شادخوان دنبال منوچهر آذری میدویدیم
در بخش دیگری از این مراسم ابوالفضل توکلی کارگردان این مستند در سخنانی گفت: بیش از هر چیزی باید از شبکه مستند سیما برای ساخت این سلسله مستندها تشکر کرد.
او ادامه داد: زمانی که با آقای آذری تماس گرفتیم ایشان پذیرفتند که ما ساخت مستند را شروع کنیم. ایشان هنرمندی بسیار پرانرژی هستند. ما صحنههایی را در کار داشتیم که در ارتفاعات تهران و در کنار برج میلاد ضبط شده است. آقای آذری برای ضبط این صحنهها یک دقیقه هم استراحت نکردند. ما برای تولید این مستند دنبال منوچهر آذری میدویدیم.
کارگردان مستند شادخوان در ادامه گفت: چون اولین برنامه منوچهر آذری صبح جمعه با شماست، ایشان در کنار هنروران مطرح دیده شده و خاطرات ما را خوش کرده است. به همین جهت عنوان این مستند را شادخوان گذاشتهایم. ایشان نگاه طنزی به این مستند داشتهاند به همین جهت این عنوان را انتخاب کردیم
*** شیطنتهای منوچهر آذری در مراسم تجلیلش
منوچهر آذری که از تجلیل خود در این مراسم هیجان زده شده بود، در سخنانی گفت: چون بلند صحبت میکنم دوست دارم همه صدایم را بشنوند. قربون پاها و کفشهای همتون که اینجا آمدید.
او برای دقایقی با مطرح کردن مباحثی به زبان طنز و همچنین بیان خاطراتی خنده حاضران در مراسم را با خود همراه کرد.
وی سپس گفت: از مدیر شبکه مستند تشکر میکنم که امکانات را در اختیار ما گذاشتند. به توصیه خانواده و پسرم که گفت این اثر به یادگار میماند ساخت این مستند را پذیرفتم.
آذری همچنین از حاضران در مراسم قدردانی کرد و گفت: در اینجا باید از افراد بسیاری تشکر کنم، از سعید توکل ممنونم که سالها عمر من با او و جمعه ایرانی گذشت و من بدون او به رادیو نخواهم رفت.
وی اضافه کرد: این تجلیلها کار بسیار خوبی است و من درخواست میکنم شبکه مستند این کار را ادامه دهد تا مردم بدانند چطور این دوبلورها در زمان خودر گل کردند. قدر همدیگر را بدانیم چه در رادیو، چه در تلویزیون و چه در سینما.
آذری که در دوبله یکی از فیلمها به توصیه اکبر منانی همکاری داشته است، از خاطرات سالهای دور خود از این همکاری یاد کرد و گفت: اکبر منانی تاکید کرد کار نابی است. در خواست او از من این بود که در بخشی از کار فقط سوت بزنم! من هم مدل خودم برای آن شخصیت سوت زدم و از آنجایی که سوت من در ایران معروف است، دیدم که روز بعد از پخش کار، پسرم گفت دوستانش مرا در فیلم دیدهاند. سوتهای من ایرانی است و با شنیدن سوت بلبلیهای من به این نتیجه رسیدهاند که خودم هستم.
در بخش پایانی این مراسم از منوچهر آذری تجلیل شد و سپس مستند شادخوان برای حاضران به نمایش درآمد.
انتهای پیام