به گزارش صلح خبر به نقل از روابط عمومی انجمن ستاره ها مجسمهساز ایران، در این مراسم عباس مجیدی (رئیس هیات مدیره انجمن ستاره ها مجسمهساز ایران) گفت: به دنبال تعامل شهرداری مشهد با انجمن ستاره ها مجسمهساز ایران مبنی بر مشارکت در برگزاری سومین دوسالانه مجسمههای شهری مشهد، انجمن با تاکید بر مناسبات امروز شهری در هنر مجسمهسازی، توجه به رویکردی حرفهای را از همان ابتدا مبنای این رویداد قرار داد و از طریق مذاکراتِ پیش از برگزاری، توجه برگزارکنندگان محترم این رویداد را به ضرورتِ اعتماد ستاره ها به رویدادهای هنری از طریق تعامل حرفهای از طریق انجمن و کاهش فاصله میان ستاره ها و مسوولان هنری ـ شهری، به منظور زمینهسازی برای حضور و مشارکت حداکثری انجمن، دانشگاه و ستاره ها، جلب کرد.
مجیدی ادامه داد: دستاورد سومین بینال مجسمهسازی مشهد به مراتب از دستاورد دو دوره پیش بهتر بود ولی هنوز دستاوردهای این رویداد با اهداف انجمن ستاره ها مجسمهساز فاصله دارد. تغییر مدیران شهرداری مشهد در روند برگزاری بینال، شرایط جدیدی را به این رویداد تحمیل کرد. عوامل طبیعی مانند سیل نیز در تغییر زمانبندی این رویداد تاثیر گذاشت و همه این عوامل دست به دست هم دادند تا کار تیم برگزارکنندگان دشوار شود.
او گفت که هدف اصلی انجمن ستاره ها مجسمه ساز ایران از ابتدا رسیدن به آثار تعاملی بود که درخور فضای شهری مشهد باشند؛ به همین دلیل در تمامی مراحلِ طرحریزی و اجرای دوسالانه، جلسات و نشستهایی تخصصی و پژوهشی میان برگزارکنندگان، مدیران فرهنگی، مسوولان شهری، اعضای دبیرخانه، دبیر و داوران، با هدف تعیین رویکردها و چگونگی اجرای دوسالانه، برگزار شد. همچنین بنا به سیاستگذاریهای وضع شده توسط برگزارکنندگان، این دوسالانه با تمرکز بر «مجسمههای شهری» در دو بخش فراخوان و کیوریتوری برگزار شد.
مجیدی با بیان اینکه در جریان انتشار فراخوان تا برپایی نمایشگاه همواره حمایت مدیران دولتی شامل حال آنها بوده است، اظهار کرد: البته نباید نسبت به اعمال نظرها و معذوریتی که با آنها مواجه بودیم بیاعتنا بود. این موارد تا حدودی عرصه فعالیت را برای ما دشوار میکرد. از سوی دیگر عدم ارائه آثار موضوع محور از سوی ستاره ها کار را برای تیم برگزارکننده دشوار میکرد. امیدواریم که در مسیر پیش رو با کم کردن فاصله میان مسوولان شهری و انجمن ستاره ها مجسمه ساز ایران با تمرکز بر شورای تخصصی و راهبردی شهری بتوانیم شاهد خلق آثار متناسب با مناسبات امروزی شهری در کشور باشیم و ستاره ها نیز در مسیر طراحی و فرایند ساخت مجسمه با محدودیتهای کمتری مواجه شوند.
او در ادامه گفت: در روند برگزاری این جشنواره شاهد تعامل حرفهای و مناسبی بین انجمن مجسمهسازان کشور و مسوولان اجرای این دوسالانه بودیم و خوشحالم که نتیجه این دوره از جشنواره نسبت به دو دوره گذشته مطلوبتر بود و در مسیر درستی قرار گرفته است.
همچنین محمدمحسن مصحفی، سرپرست سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در تقدیر از انجمن مجسمهسازان ایران گفت: این انجمن موجب شد کیفیت سومین دوسالانه مجسمههای شهری مشهد به لحاظ مفاهیم هنری و چهارچوبی که به علم نظری هنر مربوط میشود، افزایش یابد.
کامبیز صبری مجسمهساز و یکی از داوران این رویداد گفت: ستاره ها مجسمهساز نباید خیلی وابسته به آثارشهری باشند و باید مسیر هنری خودشان را طی کنند و چنانچه شرایط برای اجرای شهری آثاری که در بینال برگزیده شدهاند، فراهم نشود، نباید ناراحت شوند. چون برگزیده شدن در بینال خود دلیلی بر قوت کار آن هاست. در بیانیه هیات داوران نیز به این موضوع اشاره شده که انتخاب آثار براساس مفهوم آنها بوده است نه محتوا.
از مجیدی سوال شد که چرا شرایط اجرای شهری آثار منتخب بینال فراهم نشد؟ پاسخ داد: هیات داوران آثار را بر اساس کانسپت داوری کردند، دلیل آن هم این بود که ستاره ها برای اجرای اثرشان در فضای شهر مطالعه دقیقی نداشتند.
در ادامه جوایز برگزیدگان این رویداد به آنها اهدا شد.
برگزیدگان این رویداد به ترتیب از اول تا چهارم شامل سپیده رزمجو، علی جمالی، فرزانه بهرام نوری و باران حمیدی هستند. هیات داوران همچنین بهنام آخربین و محمد حسین ماموریان را شایسته تقدیر دانستند.
انتهای پیام