امروز: پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 2 ذو القعدة 1445 | 2024-05-09
کد خبر: 107739 |
تاریخ انتشار : 07 خرداد 1392 - 10:32 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

پارسی وی:کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: تورم کشور را ربوده است، وقتی آقای بنی صدر در کشور مسئولیت داشت ارز 7 تومان بود اما در پایان مسئولیت وی ارز به 30 تومان رسید. سید محمد غرضی گفت: ما ملتی کم نظیر هستیم که ظرف 30 سال گذشته کارهای مهمی انجام داده‌ایم که هیچ ملتی این […]

پارسی وی:کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: تورم کشور را ربوده است، وقتی آقای بنی صدر در کشور مسئولیت داشت ارز 7 تومان بود اما در پایان مسئولیت وی ارز به 30 تومان رسید.

سید محمد غرضی گفت: ما ملتی کم نظیر هستیم که ظرف 30 سال گذشته کارهای مهمی انجام داده‌ایم که هیچ ملتی این چنین نبوده است.

وی افزود: وقتی دچار حملات شمال و جنوب در کشورما شدیم نهضت مشروطه را شکل دادیم و بعد از آن که این نهضت از هم پاشید نهضت ملی کردن نفت را انجام دادیم و پس کودتای آمریکایی ها نهضت امام خمینی شکل گرفت.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دشمن علیه ما جنگ تحمیلی را تعریف کرد و ما جنگ را به عقب راندیم. آنها به همسایه‌های ما حمله کردند و ما اقتدار سیاسی خود را به همسایگانمان تنفیذ کردیم؛ البته در مدت سی سال گذشته در برخی موارد غفلت‌هایی داشته‌ایم اما به طور کلی در بسیاری از موارد از جمله سازندگی عملکرد خوبی داشته‌ایم.

غرضی در ادامه گفت: 7 هزار مگاوات برق داشتیم اما این میزان الان به 70 هزار مگاوات افزایش یافته، مشترک تلفن ما یک ملیون هم نبود اما الان به 150 میلیون رسیده است.

وی با اشاره به معضل تورم در کشور افزود: تورم کشور را ربوده است. در زمانی که اقای بنی صدر در کشور مسئولیت داشت ارز 7 تومان بود و در پایان مسئولیت وی وقتی از کشور رفت ارز به 30 تومان رسید.

مهمترین اظهارات غرضی به نقل از مهر را در زیر بخوانید:

  • {محمد شریعتمداری گفته است قرار است شما به نفع عارف یا روحانی کناره‌گیری کنید، آیا این خبر صحت دارد؟ } وقتی من ثبت نام کردم بسیاری از خبرنگاران پرسیدند به نفع چه کسی کنار می‌روی. من گفتم نفعی نمی‌بینم به نفع کسی کنار بروم لذا به شورای نگهبان نامه نوشتم و گفتم به نفع کسی کناره گیری نمی‌کنم، آقای شریعتمداری نسبت به من محبت دارد ولی من به نفع کسی کنار نخواهم رفت من از متن انقلاب هستم جریان‌های موجود را حاشیه‌ای می‌دانم چون جریان‌های موجود چندین بار به قدرت رسیدند ولی نتوانستند کشور را خوب اداره کنند.
  • من 72 سال دارم بیش از 60 سال کار سیاسی، اجتماعی، نظامی انجام داده‌ام، 20 سال وزیر استاندار بودم نگاهم برای اداره جامعه، متن جامعه است. اینکه یک گروهی بیایند بگویند ما منتخب هستیم قبول ندارم. طبیعت من این است که در هر مجموعه‌ای کار کنم آن مجموعه را تشویق کنم. تیم من، تیم ملت ایران است.
  • من 72 سال دارم و بیش از 60 سال کار سیاسی انجام داده ام. قبل از انقلاب یک دهه فراری بودم. 16 سال وزیر بودم بهتر است دلیل تایید صلاحیت من را از شورای محترم نگهبان بپرسید.
  • {درباره برنامه هسته‌ای دولت احتمالی اش} قضیه انرژی هسته‌ای ایران، قضیه فنی نیست ما با آمریکا 60 سال است که در حالت جنگ هستیم. آنها می گویند شما از اقدامات بین المللی پایتان را فراتر گذاشته‌اید که این اشتباه است. همانطور که جواب کودتای 28 مرداد را در 22 بهمن 57 جواب دادیم، جواب این فشارها را نیز به موقع خواهیم داد.
  • {منظور شما از دولت ضد تورم چیست و چرا این شعارها را می‌دهید؟ } تمام دولت‌هایی که ظرف 100 سال گذشته آمدند همه با تورم زندگی کردند این ریالی که شما دارید رویال اسپانیایی است حدود 350 سال پیش پادشاه اسپانیا به ایران می گوید برای اینکه باهم تجارت کنیم باید پولتان استحکام داشته باشد و همان موقع رویال تبدیل می شود به ریال که ارزش یک رویال برابر با یک ریال و یک دلار است.
  • پس از کودتای رضا شاه ارزش ریال در برابر دلار به یک سوم کاهش پیدا کرد وقتی رضا شاه از ایران رفت ارزش یک دلار برابر با 15 ریال بود. به همین ترتیب در 100 سال گذشته تمام دولت ها ارزش ریال را کاهش دادند و دولت های تورمی تشکیل شد.
  • تورم یعنی اینکه دولت بیش از درآمد هزینه کند. من در مقابل مردم متعهد می‌شوم که در صورتیکه به من رأی دهند، تورم را کنترل خواهم کرد. لذا شعار من 55 میلیون + یک است و فکر نمی کنم کسی یا فردی از این 55 میلیون موافق وجود تورم باشد. پس اگر 55 میلیون بیایند و رأی بدهند باعث می شود که دولت با اقتدار سیاسی و اداری به کار خود ادامه دهد.
  • توسعه جمهوریت برنامه بعدی من است که بر اساس آن عامه مردم را در امور دولت دخالت دهم؛ آنچه در اختیار دولت است انتخاب استاندار است امیدوارم مردم به من رای دهند تا من انتخاب هر استاندار را به عهده مردم آن استان واگذار کنم.
  • در سی سال گذشته استانداران مختلف آمدند و رفتند، هر سال 10 استاندار عوض شده و عمر اکثر آنها یکسال و نیم تا دو سال بوده است، حداقل مردم استان‌ها باید مطمئن باشند که چهار سال با منتخب خودشان روبرو هستند. من اختیار قانون اساسی را در آن بخشی که قابل انتقال است به استانداران می دهم.
  • هر کس که دارای امنیت اجتماعی برای خود و افتخار برای کشور است و توانست 60 تا 70 درصد رای مردم را بیاورد، استاندار آن استان می شود، کمتر از 60 تا 70 درصد فاقد قدرت اجتماعی است و باید افراد توانمندتری انتخابات شوند.
  • من همه استان‌ها را گشته ام، برخی مراکز استان‌ها آباد است؛ تهران بزرگ است، اما آباد نیست. من تهران را به 6 استان تقسیم می کنم زیرا مردم تهران مجبورند به 30 نماینده ای که حتی اسم آنها را نمی دانند رای دهند ولی با انتخاب چندین استاندار در تهران این مشکل آنها حل می شود.
  • صادرات وقتی انجام می شود که پول ملی تثبیت شود تا پول ملی تثبیت نشود صادرات تورم است. بعد از تثبیت پول ملی باید نیاز داخلی کشور تامین شود و پس از آن استاندارد جهانی باید در نظر گرفته شود. به طور مثال ما امروز خودرو را صادر می کنیم ولی برای این صادرات هزینه می دهیم. بنابراین تا پول ملی تثبیت نشود یک روز هست و دو روز نیست.
  • اگر یک شخصیتی که به خوبی وزارتخانه را اداره می کند، با تورم مبارزه کرده و در وزارتخانه خود فقط مقررات‌نویس باشد و نیز مسئولیت ها را به استان ها بدهد، برای همکاری در دولت استفاده می شود.
  • به طور مثال سازمان تامین اجتماعی یک سازمانی است که پول بسیاری در آن جمع شده و همواره محل دعوا و اختلاف است. تامین اجتماعی یک هیات مدیره برای سراسر کشور دارد، 300 شرکت داشته و از دولت هم ثروتمندتر است اما من آن را بین استان ها تقسیم می کنم و ازاینکه پول هنگفت در یک مرکز جمع شود جلوگیری خواهم کرد، شما ببینید امروز بخاطر این تمرکز پولی هر روز در مجلس و دولت بر سر اینکه چه کسی مدیرعامل تامین اجتماعی شود، دعوا است.
  • من هیچ دغدغه دیگری برای حوزه های دیگر ندارم؛ انقلاب اسلامی تمام کار خود را انجام داده است، سازندگی کرده و جلو آمده اما در این مسیر یک مساله مورد غفلت قرار گرفته و آن عبارت است از تورم؛ کشور و انقلاب سر جای خودش است، اما مدیران سیاسی بجای اینکه بر قدرت سیاسی بیفزایند از این قدرت کسر کردند.
  • این مساله بخاطر این است که فقرا دستشان از حکومت کوتاه شده، زندگی آنها تحت فشار و قدرت سیاسی کاسته شده است؛ علت اینکه قدرت سیاسی دچار معضلات ممتد شده بخاطر مسائل سیاسی نیست، بلکه مسائل اقتصادی دلیل آن است.
  • آنچه شکست خورده، چپ، راست و میانه است که نتوانستند تداوم پیدا کنند؛ دولت‌های ما سر کار می‌آیند، اما هر کدام بعد از پایان مدت مسئولیتشان سربه زیر می‌روند؛ جمع بندی 100 سال گذشته یک کشور از مشروطه تا انقلاب و تاکنون نشان می‌دهد که ما دولتی توانمند که توانسته باشد ارزشمند عمل کند، نداشته‌ایم. انقلاب این کشور تداوم دارد، اما دولت‌هایی که سرکار آمدند نتوانستند منویات مردم را عملی کنند.
  • شما باید بین دو تا پول تفاوت بگذارید یک پول ناشی از مالیات و دیگری پول بابت خدمات که افراد پرداخت می‌کنند. من کاری که کرده‌ام این بود به هر کس خدمت رساندم هزینه‌اش را از همان شخص گرفتم این تولید است، ضد تورم. پولی که متعلق به دولت است مال عامه مردم است. امروز در دنیا می‌گویند مالیات باید هزینه توسعه شود نباید هزینه اشخاص و گروه‌های اختصاصی شود. در دوره‌های گذشته پول دولت هزینه اختصاصی شده است. وقتی فردی موبایلش در جیب است و می‌خواهد با آمریکا صحبت کند باید هزینه این مکالمه را خود آن فرد پرداخت کند. شبکه مخابرات متعلق به مردم است حالا وقتی یک نفر از آن استفاده می‌کند و حتی اگر خط اشغال باشد، از شبکه عمومی استفاده کرده است لذا باید بابت این کار و استفاده از خدمات هزینه پرداخت کند که البته این طرح را مجلس تصویب نکرد.
  • آن چیزی که مجلس در مورد هدفمندی یارانه ها تصویب کرده جزو بدهی‌های دولت محسوب می‌شود و دولت باید آن را اجرا کند حالا یک سوال مطرح می‌شود و آن اینکه آیا این روش درست است یا نه؟ به نظر من اگر با ذهنیت و کارشکنی این طرح را پیگیری کنیم شکست می‌خورد.
  • تعامل شما با قوه قضائیه چگونه خواهد بود؛ رابطه دولت و قوه قضائیه باید خیلی بهتر از این باشد البته ما در مواردی بیش از حد از قوه قضائیه کار می‌کشیم، مثلا بانک‌ها دست چک صادر می‌کنند و به افراد می‌دهند وقتی آن چک برگشت می‌خورد قانون طوری است که آن فرد به زندان می‌رود در حالیکه این وظیفه بانک‌ها است که پول خود را از آن فرد بگیرند نباید قوه قضائیه که متعلق به تمام مردم است در مورد این مسائل هزینه‌ای بدهد.
  • اگر انقلاب ما فرهنگی و اسلامی است، بخاطر افرادی است که معتقد بودند و دست در جیب فقرا نکردند. کشورداری مجموعه جریانی است که از طریق آن می شود رضایت مردم را جلب کرد که در این راستا اولویت اول مسائل اقتصادی است.
  • وی با نقل خاطره ای از قذافی گفت: قذافی به من گفت در کشور 6 میلیونی اش یک میلیون نفر قرآن را حفظ هستند، اما از میان آنها 5 هزار نفر هم به کمک او نرفتند. وقتی معاش مردم تامین نباشد چگونه زندگی آنها بر اساس قرآن خواهد بود. رئیس جمهور مامور همه جانبه اداره کشور به نفع امت اسلامی است.البته خوب شد قذافی کشته شد چرا که به سرنوشتی شبیه صدام حسین یا عرفات دچار می شد .
  • {ما در حال حاضر تحت فشارهای تحریم‌های فلج کننده هستیم برنامه شما برای خروج از این وضعیت چیست} کسی که خربزه می‌خورد پای لرزش هم می نشیند؛ من کسی نیستم که همین طوری آمده باشم. در دولت‌هایی بوده‌ام که ارز 20 تومان، 70 تومان، هزار تومان تا دو هزار تومان بوده است. اینها همه اضطراری بوده؛ روزی که انقلاب پیروز شد این همه صنعت در کشور نبود. به اعتقاد من به محض اینکه در کشور مقداری آرامش حاکم شد باید واردات را کم کنیم.
  • دیروز در خبری خواندم که گفته بودند کره وارد کشور می‌شود، احتیاج به وارد کردن کره و گندم نیست؛ تورم به کشور تحمیل می‌شود، حقوق‌ها ثابت است و توان خرید مردم پایین می‌آید. در این شرایط دولت گرفتار شده و با ارز هزار و 2 هزار تومانی گندم و جو وارد می‌کند. البته این رقم از 100 سال گذشته بوده است.
  • برای آنکه به دشمن رو نزنیم باید ملت را تجهیز کرده که تولید داخل افزایش پیدا کند. من بارها دیده‌ام که زمانی که قیمت گوشت به تعادل رسیده به یکباره ارزش پول افت کرده و دولت مجبور شده 500 تن تخم مرغ و گوشت وارد کند؛ در دوره مصدق خاطرم هست که در اصفهان عده‌ای پوست انار جمع کردند و آن را صادر می‌کردند چون در رنگرزی‌های آلمان در آن استفاده می‌شد.
  • ملت ایران ملت مذهبی هستند اما 1.5 برابر آمریکایی‌ها انرژی مصرف می‌کنند، درآمد سرانه آمریکا 50 هزار دلار است و درآمد سرانه ما 5 هزار دلار هم نیست؛ ما نیروی انسانی، مملکت خوب و انرژی داریم فرق ما با آنها این است که ما 7 هزار بشکه نفت را از زمین در می‌آوریم ولی آنها 15 تا 16 بشکه با قیمت 100 میلیون دلار می‌خرند.
  • {چه برنامه‌ای برای مقابله با تحریم خرید نفت ایران دارید؟ } تحریم شدن ما سیاسی است، سیاست آمریکا این است که حکومت ما را زمین زده و یک گروه بیاورد تا بر ما حکومت کنند. اما ملت ما مقاومت کرده و ایستاده است.
  • من وزیر نفت بودم، همان وقتی که 5 میلیون، 2 میلیون و یک میلیون بشکه نفت فروخته شده 1200 میلیارد دلار پول وارد این کشور شده است، دلار بد خرج شده ما این همه هزینه نداریم. این پول‌ها بین راه از بین می‌رود چون دولت یک تورم سنگین تحمیل کرده و باعث می‌شود هرچه پول هست دود شود.
  • {برنامه شما برای اینکه میدان مشترک پارس جنوبی را توسعه دهید چیست؟ و اینکه مقام معظم رهبری در دیداری که از این میدان مشترک داشتند بر گسترش و توسعه آن تاکید کردند اما در دولت دهم این اتفاق نیافتاد } دولتی که درگیری داخلی داشته باشد موفق به انجام وظیفه خود نمی‌شود، دولتی که مردم و مجلس با او نباشند نمی‌تواند کار کند. یارانه دادن حکومت داری نیست؛ مسکن مهر را با پول فراوان ساختند آن هم در جایی که نه آب، نه گاز و نه برق دارد و باعث شد مردم سرگردان شوند در حالی که شهرسازی کارشناسی می‌خواهد.
  • باید در خرید مسکن رضایت مردم تامین شود البته من در ین زمینه پشت پرده‌های زیادی داریم ولی فعلاً به همین میزان بسنده می‌کنم.
  • {در پاسخ به سئوالی مبنی بر عقب افتادگی شدید ایران در توسعه پارس جنوبی با وجود تاکیدهای مقام معظم رهبری نسبت به شتاب در توسعه این میدان مشترک گازی} دولتی که درگیری‌های داخلی دارد که دیگر وقتی برای توسعه پارس جنوبی نخواهد داشت.
  • دولت در چند سال گذشته فقط یارانه داده تا رفیق جمع کند. با این سیاست دیگر امکان تحقق به برنامه‌های کلانی همچون توسعه میدان مشترک پارس جنوبی نمی رسد.
  • دولت فعلی در هیچ یک از پروژه‌های بزرگ توسعه و عمرانی موفق نبوده است. مسکن مهر را در نقاط دور افتاده بدون آنکه فکری به حال برق، آب و گاز آن بکنند، می‌سازند و این در حالی است که شهرسازی اصول و قواعدی دارد.
  • ‬‫مهار تورم فقط با مدیریت واردات، احیای تولید داخلی و تثبیت قیمت‌ها انجام خواهد شد.
  • دولت فعلی وقتی با کمبود کالاهای اساسی حاصل می‌شود، اول برنامه‌ای که برای مهار قیمت‌ها و یا جبران کمبود اجرا می‌کند، واردات از خارج کشور است.
  • در حال حاضر دولت تورم سنگینی را به مردم و اقتصاد کشور تحمیل کرده است. در این شرایط در چند روز گذشته ” کره ” کمیاب شده و دولت دستور واردات 22 هزار تن کره را صادر می‌کند، سال گذشته هم به طور گسترده میوه، گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ و گندم وارد کشور کرده است.
  • باید تولید داخلی به طور تمام و عیار احیا شود و واردات کالا هم به طور کامل حذف شود. در این بین باید مدیریت مصرف انرژی هم به شدت در دستور کار قرار بگرد.
  • هم اکنون معادل هفت میلیون بشکه نفت در کشور انرژی مصرف می‌کنیم. به عبارت دیگر حدود 1.5 برابر آمریکا انرژی می‌سوزانیم اما آیا پیشرفت‌های اقتصادی کشور هم مطابق با آمریکا است؟
منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید