امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 255195 |
تاریخ انتشار : 17 بهمن 1397 - 14:17 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به برگزاری جلسه بررسی وضعیت سلامتی جسمی و دستگاه تناسلی سه یوزپلنگ مستقر در پارک پردیسان (کوشکی، دلبر و ایران) از سوی متخصصان بین‌المللی و کارشناسان داخلی گفت: با توجه به تدوین فاز سوم پروژه یوز آسیایی قصد داریم […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به برگزاری جلسه بررسی وضعیت سلامتی جسمی و دستگاه تناسلی سه یوزپلنگ مستقر در پارک پردیسان (کوشکی، دلبر و ایران) از سوی متخصصان بین‌المللی و کارشناسان داخلی گفت: با توجه به تدوین فاز سوم پروژه یوز آسیایی قصد داریم کارگاه‌های آموزشی نیز برگزار کنیم.

به گزارش صلح خبر به منظور تهیه و تدوین برنامه منسجم و جامع برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، جلسه‌ای با حضور حمید ظهرابی – معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی و سید مجید خرازیان مقدم – مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آب‌های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست، متخصصان ملی و بین‌المللی، اساتید دانشگاه و کارشناسان و صاحب‌نظران امروز (۱۷ بهمن) در سالن سرو پارک پردیسان برگزار و در آن اقدامات انجام شده جهت بررسی وضعیت سلامتی جسمانی و دستگاه تناسلی سه یوزپلنگ مستقر در پارک پردیسان (کوشکی، دلبر و ایران) از سوی متخصصان بین‌المللی و کارشناسان داخلی تشریح شد.

مجید خرازیان مقدم – مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان داخلی سازمان محیط زیست گفت: تمام توان و تلاش ما بر این است که بتوانیم با همکاری و همفکری تمامی ظرفیت‌های تخصصی موجود، برنامه‌های منسجمی برای حفاظت از یوز در زیستگاه و خارج از زیستگاه تدوین و اجرا کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه پیش‌نویس فاز سوم پروژه بین‌المللی یوز آسیایی تهیه شده است و به زودی مبادله خواهد شد، قصد داریم در کنار پروژه، برنامه‌های تکمیلی مورد نظرمان را با محوریت معاونت محیط طبیعی تهیه و اجرایی کنیم.

خرازیان مقدم خاطرنشان کرد: به همین منظور نیز طی روزهای اخیر، پذیرای متخصصانی از آفریقای جنوبی و آلمان برای تهیه و اجرای برنامه مدنظر بوده‌ایم و در تلاش هستیم با همکاری پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار، در آینده نزدیک با دعوت مجدد از متخصصان ذیربط در کنار انجام برنامه‌های مد نظر، کارگاه‌های آموزشی نیز برای ظرفیت‌سازی کارشناسان داخلی داشته باشیم.

همچنین دکتر «ایمکه لودر» – متخصص لقاح مصنوعی حیات‌وحش مؤسسه «ژئو لایف» – که برای معاینه یوزه‌ای پارک پردیسان به ایران آمده در این جلسه گفت: مسلماً علاوه بر حفاظت یوز در زیستگاه باید به فکر تکثیر در اسارت هم باشیم تا بتوانیم در آینده با دست بازتری برای یوز تصمیم بگیریم.

وی ادامه داد: نخستین تولد یوز در شرایط اسارت در سال ۱۹۵۶ در باغ وحش فیلادلفیا اتفاق افتاد و تا سال ۱۹۷۴ در سراسر جهان ۱۴۰ توله یوز در شرایط اسارت متولد شدند. با این حال تا سال ۲۰۰۸، حدود ۷۰ درصد از یوزهایی که در شرایط اسارت در ایالات متحده نگهداری می‌شدند موفق به جفت‌گیری و زادآوری نشدند.

لودر اضافه کرد: یوزه‌ای نر در ۱/۵ سالگی و ماده‌ها در ۲/۵ سالگی آماده جفت‌گیری و زادآوری می‌شوند. بیشترین موفقیت زادآوری برای نرها در ۶ سالگی و برای ماده‌ها بین ۴ تا ۸ سالگی است اما پس از ۸ سالگی، توانایی تولیدمثلی کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست این متخصص بین‌المللی خاطرنشان کرد: برای افزایش شانس موفقیت برنامه تکثیر در اسارت نباید زمان را از دست بدهیم، دائماً باید وضعیت یوزه‌ای در اسارت را بررسی کنیم، روش‌های لقاح مصنوعی مختلف را استفاده کنیم و سیکل‌های تولید مثل یوزها را به دقت بررسی و ثبت کنیم.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید