امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 133496 |
تاریخ انتشار : 21 بهمن 1395 - 18:52 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه صلح خبر ؛ کودک و نوجوان > فرهنگی – اجتماعی – خانه فیروزه‌ای > لیلی شیرازی:۱همه‏‌ی دیدنی‏های جهان را می‏‌توان به دو بخش تقسیم کرد: دیدنی‏‌های در دسترس و دیدنی‏‌های دور از دسترس. 2 دیدنی‏‌های در دسترس، چیز‌های جالبی هستند. کافی است چشم‌هایت را باز کنی تا هرروز بتوانی آن‌ها را ببینی. آن‌ها چیزهای […]

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه صلح خبر ؛

کودک و نوجوان > فرهنگی – اجتماعی – خانه فیروزه‌ای > لیلی شیرازی:
۱
همه‏‌ی دیدنی‏های جهان را می‏‌توان به دو بخش تقسیم کرد: دیدنی‏‌های در دسترس و دیدنی‏‌های دور از دسترس.

2

دیدنی‏‌های در دسترس، چیز‌های جالبی هستند. کافی است چشم‌هایت را باز کنی تا هرروز بتوانی آن‌ها را ببینی. آن‌ها چیزهای عجیب و غریبی هستند که به نظر می‏‌آید با منظور خاصی طراحی شده‌‏اند و پیام خاصی دارند.

مثلاً هر روز، بین ساعت پنج تا هفت صبح، بسته به این‌که چه فصلی از سال باشد، یک دایره‌‏ی طلایی زرد درخشان، کم‌کم از شرق آسمان بالا می‌‏آید.

این دایره‏‌ی زرد که یک کره‏‌ی سوزان است، به شکل حیرت‌آوری بزرگ و درخشان است؛ آن‌قدر درخشان که آدم نمی‎‏تواند بدون عینک دودی حتی یک لحظه هم به آن نگاه کند.

این دایره‏‌ی بزرگ حیرت‌انگیز، خیلی خیلی گرم است، آن‌قدر گرم که تقريباً همه‏‌ی روي زمین را گرم مي‌کند.

از همه عجیب‌‏تر اين‌که رفتار این دایره‏‌ی زرد، که اسمش را خورشید گذاشته‏‌ایم، کاملاً قابل پیش‏‌بینی است، یعنی حتی می‏‌توان با دقت دقیقه و ثانیه پیش‏‌بینی کرد که کی از شرق آسمان طلوع می‏‌کند و کی در غرب آسمان غروب می‏‌کند.

تازه اين یکی از عجایب باورنکردنی دنیای دیدنی‏‌های در دسترس است. اگر بخواهیم همه‏‌ی این عجایب را یکی‌یکی اسم ببریم، شايد فضايي به‌اندازه‌ي‏ ویکی‌پدیا و حتی بیش‌تر از آن لازم است، به علاوه‌ي وقت بسيار زيادي كه بايد صرف کنیم و تازه بعدش هم معلوم نیست بتوانیم همه‏‌ی آن‌ها را در یک دسته جا بدهیم.

3

اما دنیای دیگری هم هست که می‏‌شود اسمش را گذاشت دنیای دیدنی‏‌های دور از دسترس. این دیدنی‏‌های دور از دسترس هم چیزهای جالب و عجیبی هستند، اما شاید نه به بزرگی و شکوه و عجیبی دنیای قبلی.

مثلاً در دنیای زیرِ آب، ماهی‏‌ها زندگی می‏‌کنند، با عادت‏‌ها، رنگ‏‌ها و قیافه‏‌های عجیب و غریب، مثل حباب‏‌ماهی‏‌ها که به چشم بعضی‌ها‌ زشت‏‌ترین ماهی‏‌های دنیا به‌شمار مي‌آيند و یک‌جورهایی هم قیافه‏‌ی افسرده‏‌ی منحصر به‌فردی دارند. یا عروس‌ماهی‏‌ها که به نظر بعضی دیگر، زیباترین ماهی‏‌های دنیايند و باله‏‌های بزرگ و با‌شکوه‌شان، با رنگ‌های متنوع و عجیب، چشم‌ها را خیره مي‌کند.

ماهي‌های دیگري هم هستند با ویژگی‏‌های عجیبی. مثل گونه‏‌ای از عروس‌‏های دریایی که به تازگي کشف شده‌اند و اگر اتفاق خاصی برایشان نیفتد، می‏‌توانند هزاران سال زندگی کنند. عجایب دنیای دیدنی‏‌های دور از دسترس هم انگار حرف‌های خودشان را دارند، انگار می‏‌خواهند از چیزی خبر بدهند و چیزهایی را به ما یادآوری کنند.

4

اما شاید رفتار ما آدم‌ها، در برخورد با این دو دنیا از همه چیز عجیب‏‌تر باشد. ما به‌جای این‌که آن عجایب بزرگ را که هر روز  جلوی چشم‌مان است، ببینیم و درباره‏‌ي آن‌ها حرف بزنیم، دائم درباره‏‌ی عجایب دور از دسترس حرف می‏‌زنیم.

اگر همین الآن در اینترنت «عجایب جهان» را جست‌وجو کنید، در هیچ یک از نتایج نمی‏‌بینید طلوع خورشید را درشمار شگفتي‌هاي جهان نوشته باشند؛ بلکه نتایج همه درباره‌ي عجایب هفتگانه‏‌ی جهان است، یا عجایب دنیای زیر آب است و یا درباره‏‌ی شگفتی‏‌های کهکشان‌ها و دنیای بی‏‌پایان آسمان.

5

همه‌چیز در دنیا به دو بخش تقسیم می‏‌شود: چیزهای در دسترس و چیزهای دور از دسترس. چیزهای در دسترس جوری هستند که به آن‌ها عادت می‏‌کنیم و دیگر حرف‌هایشان به گوشمان نمی‏‌رسد، دیگر از دیدنشان تعجب نمی‏‌کنیم.

اين‌ها برایمان آشنا می‏‌شوند و بعد از مدتی، دیگر به خودمان نمی‏‌گوییم یعنی چه کسی آن‌ها را این‌طور برای ما درست کرده است؟ دیگر از خودمان نمی‏‌پرسیم کدام قدرت است که می‏‌تواند خورشید را درست سر ساعت، به میانه‏‌ی آسمان برساند و چرا نظم حرکت ستاره‏‌ها و سیاره‌‏ها، چنين دقيق و بی‌اندکی پس و پیش، جريان دارد؟ یادمان می‏‌رود به پشت چیزهای در دسترس فکر کنیم. دنیا برایمان روزمره می‏‌شود و همه‌چیز تکراری به نظر می‏‌رسد.

و این‌طوری است که دنیای چیزهای دور از دسترس به کمک‌مان می‏‌آید. انگار آن‌که دنیا را این‌طور منظم و بی‏‌نقص ساخته، حواسش بوده که در گوشه و کنار جهان، باید چیزهایی را به یادگار گذاشت تا فراموشکاری و عادت، باعث نشود ما آدم‌ها او را فراموش کنیم.

شايد به‌خاطر همین است که او، عروس‌‏ماهی حیرت‌انگیز را کیلومترها دور از ما که این‌جا توی شهر نشسته‌‏ایم، کف یک اقیانوس بسیار بزرگ گذاشته است تا ما، ماجراجویانه و پر از هیجان برویم، پیدایش کنیم  و از نظم و زیبایی و رنگ باله‏‌های منحصر به‌فردش، هیجان‌زده شویم و فکر کنیم به قدرتی که توانسته ‏است در کف اقیانوس‏‌ها، جانورانی به این زیبایی و حیرت‏‌انگیزی خلق کند.

او، ما انسان‌های اهل عادت و فراموشکار را خوب می‏‌شناخته و شايد به‌خاطر همین کهکشان‌ها ‏را بی‏‌پایان، و اقیانوس‌‏ها را پر از راز و رمز آفریده تا دیگر بهانه‌‏ای و دلیلی برای نادیده‏‌گرفتنش نداشته باشیم. اين نشانه‌ها را قرار داده تا حتی اگر عظمت و زیبایی دیدنی‏‌های پیش رویمان، به نظر رنگ باخته و معمولی آمد، بازهم هزاران دلیل برای ستایش و تحسینش داشته باشیم.

او حواسش به ما بوده و همه کار کرده است تا ما هم حواسمان به او باشد، فقط اگر چشم‌هایمان باز و حواسمان سر جایش باشد!

دوچرخه شماره ۸۶۴

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید